שוטים של מוס שוקולד וקרמל
כל מי שמארחת בחנוכה ורוצה להכין קינוח מהמם זה הקינוח, טעים ברמות. שני סוגי שוקולד בכוסית אחת עם פירורים פריכים מעל, קלי קלות אפשר להכין ולשמור בהקפאה לפחות שבוע מראש. יש יותר חיים קלים מזה ?
כ 20 יחידות
מרכיבים:
2 חבילות פודינג אינסטנט וניל
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד לבן
4 כפות חלב
לשכבת הפירורים:
50 ג' פירורי פתי בר קרמל
50 ג' פירורי פתי בר שוקולד מריר
50 ג' חמאה מומסת
2 כפיות סוכר חום בהיר דמררה
קורט קינמון
הכנות:
1. להמיס שוקולד לבן ושתי כפות חלב לבלילה אחידה, לקרר קצת.
2. להקציף שמנת (אחת) אינסטנט (אחד) כוס חלב שתי כפות סוכר ושוקולד למוס סמיך, לא אמור להיות יציב.
3. למלא את השוטים עד חצי – שלושת רבעי גובה ולהכניס למקרר לחצי שעה.
4. מוס שוקולד מריר: להמיס שוקולד מריר ושתי כפות חלב לבלילה אחידה, לקרר קצת.
5. להקציף שמנת (השנייה) אינסטנט (השני) כוס חלב שארית סוכר ושוקולד מומס למוס סמיך, לא אמור להיות יציב.
6. למלא את השוטים כמעט עד הסוף ולהכניס למקרר לחצי שעה.
7. לערבב את הפתי בר קרמל עם 25 ג' חמאה מומסת + כפית סוכר חום בהיר + מעט קינמון
אותו דבר לעשות עם הפתי בר השוקולד המריר.
8. עכשיו עושים כיף, לקחת איזה צבע שרוצים, למשל את הפתי בר הקרמל ולפזר על חלק מהשוטים, אחר כך להמשיך עם הפתי בר השוקולד המריר. מומלץ שיופיעו שני הצבעים זה מקסים בהגשה ומאוד מושך את העין.
דרך אגב אם נותר קצת פתי בר אפשר לאכול עם כפית זה מאוד טעים.
*ניתן להקפיא
גולשים מכינים וממליצים:
מיטל : "מעולה!!!
קל להכנה וקוצר מחמאות,תודה"
שיר : "פשוט מעולה!!!!תודה רבה על המתכונים הנפלאים!!"
מורן : "מדהים שאין דברים כאלה… מומלץ בחום! תודה ניקי"