פאי שוקולד בקלי קלות
החלטתי לעשות לעצמי חיים קלים אני מכינה פאי ואני לא עובדת קשה, הכנתי את הפאי בצורה הכי קלה שיש בלי להסתבך בדרך אפילו לא השתמשתי במערוך, יצא פאי שוקולד פיצוץ! שוקולדי על שכבת בצק פריך טעים.
אני מבטיחה שלא תעבדו קשה ותקבלו פאי שוקולד נהדר קל הכנה וממכר 🙂
תבנית פאי מתפרקת קוטר 24
מרכיבים:
200 ג' קמח (כוס וחצי פחות כף)
150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
ביצה
שכבת השוקולד:
3 ביצים M
200 ג' סוכר (כוס)
120מ"ל שמן (חצי כוס)
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד חלב
80 ג' קמח (חצי כוס + כף קמח)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר, להוסיף את הסוכר קמח, סוכר והביצה ולעבד לגושי בצק לעצור את המיקסר ולאסוף את גושי הבצק לכדור.
3. לשמן את התבנית לשים את כדור הבצק במרכז ולשטח עם כף היד באופן אחיד על כל התבנית, אין צורך בדפנות שיהיה בסיס של בצק פריך, הבצק מגיע בערך עד שליש גובה התבנית.
4. לאפות כ 25 דקות הבצק מזהיב ועדיין נשאר רך, להוציא מהתנור.
5. לשבור את השוקולד לקוביות להמיס יחד עם השמן במיקרו לערבב עד שהבלילה חלקה וללא גושים, להוסיף את הסוכר לערבב ולהוסיף את הביצים אחת אחת בסבלנות, להוסיף את הקמח לערבב עד שהכל אחיד העיסה קצת קשה.
*6. לשטח את עיסת השוקולד באופן שווה על הבצק להחזיר לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מומלץ לקרר לפני שחותכים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את השוקולד החלב בשוקולד מריר, במקום 3 ביצים 2 ביצים גודל XL, אפשר להקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
שי: "סוף הדרך….אין מילים!!!!"
יונת : "מושלם, מפנק וקל להכנה!!! נפלא לאוהבי השוקולד!!!"
מירב : " העוגה עכשיו יצאה מהתנור וכבר נזללת…פשוט מעולה!!"