סורבה תות
רגע לפני שעונת התותים מסתיימת והפרי הטעים הזה נעלם הגיע הזמן להכין סורבה לקיץ בדיוק כשהמחירים יורדים ובכל מקום התותים נמכרים בזול אל תוותרו על ההזדמנות להכין את הסורבה הנהדר הזה.
תחזיקו בהקפאה ליד הגלידת וניל האלוהית ואתם מסודרים לקיץ זה המרענן של הקיץ כמו בגלידריות אבל אצלכם בבית.
מרכיבים:
500 – 600 ג' תותים יפים
200 ג' סוכר (כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
מיץ מחצי לימון
הכנות:
1. לחמם מחבת עם חצי כוס מים סוכר ומיץ לימון מספר דקות על האש עד שהסוכר נמס ולהוריד מהאש.
2. במעבד מזון לטחון את התותים וחצי כוס מים למחית חלקה ולערבב עם הסוכר.
3. להעביר לכלי ולהקפיא, ברגע שמתחיל לקפוא לערבב מידי פעם זה הופך להיות סוג של ברד.