


עוגת קוקוס עסיסית
עוגת קוקוס עסיסית, בעלי שאל אותי השבוע “אין עוגה בבית, משהו מתוק ליד הקפה ” . אני תמיד מקפידה שתיהיה עוגה בבית, באותו יום לא הספקתי להכין וזה לא קרה לי הרבה זמן. בעלי בצחוק אמר לי “בואי נקנה עוגת הבית” הוא ידע שזה יקפיץ אותי ישר לכיוון המטבח
זמן הכנה: כשעה
גודל תבנית: 26″
מרכיבים:
200 ג` חמאה
300 ג’ סוכר (כוס וחצי)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמנת מתוקה
2.5 כוסות קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות קוקוס
סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
הכנות:
1. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת, אחת, להוסיף את הווניל, לערבב קמח, סודה לשתיה ומלח, תוך כדי עירבול במהירות נמוכה, להוסיף חצי מכמות השמנת המתוקה, חצי מהקמח, את החצי השני של השמנת ואת הקמח שנותר, להוסיף את הקוקוס.
2. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ ולצקת בעזרת כף על העוגה.
הי ניקי, עשיתי אותה עכשיו ונראה לי שאין סיבה שהיא לא תצליח, תודה רבה כל הזמן אני מחפשת עוגות קלות להכנה (אין לי בעיה להכין עוגות מסובכות) לפעמים בא לי. אספר בהמשך איך יצא…
אני פשוט אצטט את בעלי:״ וואו!! טעיייייים!!״
תודה ניקי 🙂
היי ניקי, סורי על השאלה הטפשית אבל להמיס קודם את החמאה?
אפיתי את העוגה והשתמשתי בתמצית ווניל שקניתי בפריס. כשטעמנו את העוגה גילינו שתמצית הווניל היא כנראה תמצית שקדים.. העוגה יצאה מצוין!! טעימה מאוד, למי שאוהב מרציפן.. עם טעם חזק של שקדים.. אז תודה לך ניקי על המתכון ותמיד כיף לגלות שלפעמים מטעויות מגלים עוגה חדשה. אגב, עשיתי חצי כמות, וזה הספיק בדיוק לאינגליש קייק אחת. מתכון מעולה ומומלץ!!
שלום ניקי, האם אפשר לוותר על הסודה לשתייה.?
הצעה ידידותית: אלטרנטיבות בריאות. יש המון אנשים שמסרבים לגעת בחמאה ומרגרינה.
ניסיתי, טעמתי ואהבתי מאוד! העוגה יצאה נימוחה ועסיסית. אני חילקתי את התערובת ל- 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות כדי שאוכל להקפיא ולתת. ממליצה בחום! לגבי הסוכר – אין צורך להפחית כי העוגה לא מתוקה מדי. הטעם מאוזן ומעודן.
תודה ניקי!