עוגת תפוזים סולת וקוקוס
מתכונים עוברים מיד ליד ולפעמים אומרים לי את חייבת להכין את העוגה היא מדהימה אז איך אפשר לומר לא ? קיבלתי את המתכון מחברה שאמרה שאסור לפספס את העוגה הזאת כי היא משגעת. במקרה ורק במקרה בתקופה האחרונה גולשים ביקשו עוגה סולת ותפוזים אז יצא נהדר לכולם.
מרכיבים:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קמח תופח
כוס סולת
כוס קוקוס
סירופ:
כוס מים
כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
הכנות:
1. להקציף ביצים וסוכר ולהוסיף את שאר המצרכים,.
2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
3. לבשל את מצרכי הסירופ עד שהסוכר נמס והכל אחיד ולצקת על העוגה בעודה חמה.
שאלות ותשובות :
כמה זמן להקציף את הביצים והסוכר ? כמה דקות להתחיל במהירות נמוכה ולעבור לגבוהה,
מתקבל קצף קרמי סמיך ותפוח שונה מהקצף הרגיל.
איזה גודל ביצים ? מספר 1
חייבים קוקוס ? כן
כוס מדידה היא ? 240 מ"ל
כוס חד פעמי ? אין לי מושג זאת לא כוס מדידה
חייבים לסחוט תפוזים ? ממש לא פריגת זה מעולה
כמה זמן להקציף ? עד שכל הבלילה אחידה
באיזו מהירות ? נמוכה
באיזו תבנית ? 24
מה עם אינגליש קייק ? שתי תבניות
כמה זה חום בינוני ? 180 מעלות
ניקי מה פיזרת מעל ? קוקוס
את הסירופ יוצקים על עוגה חמה ? כן
גולשים מכינים וממליצים:
מיכלי : "ניקי העוגה מדהימה !!!!! אוורירית וטעימה כל כך. תודה"
אתי : "עשיתי ואימצתי. מתה על העוגה הזו. כל כך פשוטה וכל כך טעימה"
שני : "העוגה מעולה!!! עושה אותה בפעם השנייה! תודה רבה על מתכון מושלם! ❤️"