


עוגת תפוזים סולת וקוקוס
מתכונים עוברים מיד ליד ולפעמים אומרים לי את חייבת להכין את העוגה היא מדהימה אז איך אפשר לומר לא ? קיבלתי את המתכון מחברה שאמרה שאסור לפספס את העוגה הזאת כי היא משגעת. במקרה ורק במקרה בתקופה האחרונה גולשים ביקשו עוגה סולת ותפוזים אז יצא נהדר לכולם.
מרכיבים:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קמח תופח
כוס סולת
כוס קוקוס
סירופ:
כוס מים
כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
הכנות:
1. להקציף ביצים וסוכר ולהוסיף את שאר המצרכים,.
2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
3. לבשל את מצרכי הסירופ עד שהסוכר נמס והכל אחיד ולצקת על העוגה בעודה חמה.
שאלות ותשובות :
כמה זמן להקציף את הביצים והסוכר ? כמה דקות להתחיל במהירות נמוכה ולעבור לגבוהה,
מתקבל קצף קרמי סמיך ותפוח שונה מהקצף הרגיל.
איזה גודל ביצים ? מספר 1
חייבים קוקוס ? כן
כוס מדידה היא ? 240 מ”ל
כוס חד פעמי ? אין לי מושג זאת לא כוס מדידה
חייבים לסחוט תפוזים ? ממש לא פריגת זה מעולה
כמה זמן להקציף ? עד שכל הבלילה אחידה
באיזו מהירות ? נמוכה
באיזו תבנית ? 24
מה עם אינגליש קייק ? שתי תבניות
כמה זה חום בינוני ? 180 מעלות
ניקי מה פיזרת מעל ? קוקוס
את הסירופ יוצקים על עוגה חמה ? כן
גולשים מכינים וממליצים:
מיכלי : “ניקי העוגה מדהימה !!!!! אוורירית וטעימה כל כך. תודה”
אתי : “עשיתי ואימצתי. מתה על העוגה הזו. כל כך פשוטה וכל כך טעימה”
שני : “העוגה מעולה!!! עושה אותה בפעם השנייה! תודה רבה על מתכון מושלם! ❤️”
היי ניקי , האם אפשר להקפיא, ואם כן האם לחמם לפני הגשה או להניח לה להפשיר בטמ’ החדר.
תודה
אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל פלוס שקית אבקת אפייה?
ניקי האלופה! האם הסירופ גם צריך להיות חם שיוצקים אותו על עוגה חמה?אשמח לתשובה מהירה כי הכנתי אותה כרגע.תודה ושבת שלום❤️