עוגת שיש גנאש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שיש גנאש

עוגת שיש גנאש, ולסיום עוגה לשבת, זאת לא שבת בלי עוגה טובה, וגה עם נגיעות קטנות של שוקולד שני טעמים נפגשים בביס אחד, רק פרוסה אחת בעצם רק עוד אחת הופס העוגה נגמרה לא נורא נכין עוד אחת מהר מאוד.

מרכיבים:

180 ג’ חמאה בטמ”פ
200 ג’ סוכר (כוס)
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה
כף אינסטנט וניל
כפית סוכר וניל
240 ג’ קמח תופח (כוס וחצי ועוד 4 כפות נוספות)

לגנאש:
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 ג’ שוקולד חלב

הכנות:

1. להקציף חמאה וסוכר במשך כמה דקות, להוסיף ביצים בסבלנות אחת אחרי השניה, להוסיף את השמנת, אינסטנט ובסוף במינימום עירבוב את הקמח.

2. להמיס שוקולד ושמנת לקרר, להוסיף 2 כפות מהבלילה ולערבב לתערובת אחידה

3. להעביר את הבלילה הבהירה לתבנית להוסיף את הכהה לערבב מעט בינהם, ליצור צורות.

4. חום בינוני 180 מעלות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

17823 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

גיצ : היי ניקי,הכנתי כבר כמה מתכונים שלך והייתי חייבת להגיב ולומר שהעוגה אליפות! אחת הטובות שלך ביחס השקעה/טעם!!!
אפילו לא השתמשתי במרכיבים הוניליים (לא היה לי), ועדיין יצא מעולה 🙂
תותחית!

108
תגובות

  הרשם  
עדכן
יערה

ניקי היי, ראשית, אני מאוד אוהבת את האתר שלך ישר כוח. שנית, ביום שבת האחרון ניסיתי להכין שתי עוגות שלך את זו וגם עוגת שמרים. שניהם לצערי לא צלחו לי והייתי רוצה לשאול אותך מדוע וללמוד מהטיפים שלך. לגבי העוגה הזו של השיש: הכנתי אותה לפי ההוראות הבלילה הלבנה יצאה מעט בצקית ואז הכנתי את התערובת “החומה” בהתאם להוראות, שפכתי אותה מעל התערובת הלבנה ושיחקתי קצת עם קיסם כדי להטמיע אותה, הכנתי העוגה בתוך תבנית קפיצית עגולה 24, הכנסתי לתנור -ב- 180 מעלות ל-45 דקות אבל היא נשרפה בצדדים ובפנים למרות שהשארתי אותה להתקרר היא התפוררה פירורים פירורים ובצדדים היתה… קרא עוד »

נוריתה

היי ניקי … העוגה מצויינת הריח חוגג במטבח כמו שאת אומרת עוגה של שבת !!! תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים שאת מספקת לנו — שבת שלום

שיילו

היי ניקי.
1.איך ממירים לפרווה?מיץ תפוזים במקום השמנת חמוצה הולך?ואם כן כמה?כוס?
2.אם אשים קמח רגיל כמה א.אפייה צריך?
תודה

יולי

הי ניקי,

אפיתי את העוגה יצאה טעים אך ממש קטן ועם טעם של חמאה ממש שומני כזה, אני רואה שבתמונה יצאה לך שחום כזה לי יצא ממש לבן איך זה?
עשיתי בתבנית סיליקון קוגלהוף, היא יצאה ממש רכה כאת ולא בחושה ככה זה אמור לצאת היא כולה מתפרקת לי…

נירה גונטרסקי

שבת שלום – עשיתי, אפיתי יצאה נפלאה, נראה לי מאמצת כעוגת הבית, גם קלה לעשיה, טעימה (עכשיו טעמתי). אני אפיתי בתבנית אינגליש רגילה באורך 30 ס”מ – העיסה מלאה את התבנית עד לגובה של 2/3 והעוגה המוכנה הגיעה כמעט לגובה התבנית – יופי.ובכל זאת בלי שאלות אי אפשר – ביצים – איזה גודל? היו לי בגודל M והתחושה היתה שהן קטנות והוספתי חצי ביצה?
תודה על המתכונים הנפלאים ורק טוב

שרית

ניקי שלום,
האם אפשרי שוקולד מריר במקום חלב?
תודה

ליאורה

היי ניקי!
תתחדשי על האתר החדש, מהמם! (מכורה עוד מהאתר הראשון….)
יש לי כמה שאלות על העוגה:
לאיזה גודל תבנית זה מספיק?
אני רוצה להכין אותה פרווה, במה להחליף את השמנת החמוצה? כל נוזל אפשרי?
אין אצלי במטבח חמאה/מררינה, אפשר להחליף בשמן? (אם כן ב-3/4 כוס?)

תודה ענקית מראש!!