

עוגת שיש גנאש
עוגת שיש גנאש, ולסיום עוגה לשבת, זאת לא שבת בלי עוגה טובה, וגה עם נגיעות קטנות של שוקולד שני טעמים נפגשים בביס אחד, רק פרוסה אחת בעצם רק עוד אחת הופס העוגה נגמרה לא נורא נכין עוד אחת מהר מאוד.
מרכיבים:
180 ג’ חמאה בטמ”פ
200 ג’ סוכר (כוס)
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה
כף אינסטנט וניל
כפית סוכר וניל
240 ג’ קמח תופח (כוס וחצי ועוד 4 כפות נוספות)
לגנאש:
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 ג’ שוקולד חלב
הכנות:
1. להקציף חמאה וסוכר במשך כמה דקות, להוסיף ביצים בסבלנות אחת אחרי השניה, להוסיף את השמנת, אינסטנט ובסוף במינימום עירבוב את הקמח.
2. להמיס שוקולד ושמנת לקרר, להוסיף 2 כפות מהבלילה ולערבב לתערובת אחידה
3. להעביר את הבלילה הבהירה לתבנית להוסיף את הכהה לערבב מעט בינהם, ליצור צורות.
4. חום בינוני 180 מעלות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
גולשים מכינים וממליצים:
גיצ : היי ניקי,הכנתי כבר כמה מתכונים שלך והייתי חייבת להגיב ולומר שהעוגה אליפות! אחת הטובות שלך ביחס השקעה/טעם!!!
אפילו לא השתמשתי במרכיבים הוניליים (לא היה לי), ועדיין יצא מעולה 🙂
תותחית!
היי ניקי
האם יש תחליף לאינסטנט פודינג? אין לי בכלל בבית ואני באמצע הכנת העוגה.
תודה
מאיה
הי ניקי, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה?
אם את יכולה להסביר סעיף 2 לא ברור איפה הבלילה הכהה וגם לאיזה תבנית /או תבניות הכמות מספיקה
תודה
שלום ניקי, אם אני רוצה את העוגה הזו לתבנית גדולה איך אני מגדילה את המצרכים?
היי ניקי בוקר טוב,
כמובן שאת הפתרון לכל אירוע או אירוח מבחינתי והכל מוצלח ביותר.
יש לחברה יום הולדת (30) ואני רוצה לקשט את העוגה עם זילופי קרם. האם לדעתך העוגה מתאימה לכך? (כמובן שאכפיל כמויות)
או שיש לך הצעה לעוגה אחרת..
והאם יש צורך להרטיב אותה במעט סירופ או שיוצאת מספיק רטובה?
תודה מראש על תשובתך, המשך יום מקסים
ניקי:] אפשר להשתמש בשמנת חמוצה של פעם? תודה.
מה גודל התבנית לעוגת שיש גנאש? תודה.