רוגלך שוקולד פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

רוגלך שוקולד פרווה

אני אוהבת בצקי שמרים אפשר לומר שאני מכורה לשמרים, אחד הדברים שהכי כיפיים זה בצק שמרים עם שוקולד.
הריח הנהדר שיש במטבח, שוקולדי עסיסי עושה חשק אני לא עומדת בזה מכורה לגמרי. ההתעסקות עם הבצק, המרקם הנהדר לדעת שבסוף תצא  לי עוגת שמרים מדהימה איזה כיף 🙂
אבל מה הכי כיף להכין מבצק שמרים ? רוגלך, המאפים הקטנים היפים שמלאים בשוקולד, הכנתי כמויות של רוגלך השבוע כל פעם לקחתי אחד וטעמתי בדיוק אחרי שהברשתי עם הסירופ. איזה חלומי, אוורירי ממרח השוקולד משתלב כאן נפלא. להתאהב במתכון נפלא ולא להפסיק להכין אף פעם.

25 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) / 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
60 ג’ סוכר (3 כפות )
כפית מלח
חלמון (צהוב)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
210 מ”ל מים (כוס פחות קצת פחות מרבע)

ביצה טרופה להברשה

למריחה:
ממרח אגוזי לוז עם קקאו (פרווה)

סירופ:
3/4 כוס מים
100 ג’ סוכר (חצי כוס)

הכנות:

1. לערבב קמח סוכר ושמרים להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק. להתפיח את הבצק שעה שעתיים או שהוא מכפיל את הנפח.

2. לחלק לשלושה חלקים ולרדד כל חלק למלבן, למרוח שכבה דקה של ממרח אגוזי לוז על המלבן ולסגור עם החצי, לרדד למלבן מאורך בעדינות לחתוך מהצדדים במידה וצריך .

3. לחתוך למשולשים מעט למתוח את החלק הרחב ולהתחיל לגלגל תוך כדי שמותחים את הבצק בקטנה, לגלגל עד החלק הצר. להתפיח כ 15 דקות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש בביצה ולאפות כ 15 דקות הרוגלך מזהיבים – משחימים.

*5. מראש להכין סירופ שמורכב מכוס מים וחצי כוס סוכר ולהבריש את הרוגלך כשהם יוצאים מהתנור.

הערות:
ניתן להקפיא

57779 צפיות 56 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 רוגלך שוקולדרוגלך שוקולד רוגלך שוקולד רוגלך שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “רוצה לשתף שהרוגלך הם דיירים קבועים במקפיא שלנו. וניסיתי גם עם שוקולד אגוזי לוז וגם עם ממרח לוטוס ויצא וואו. תודה רבה רבה על עוד מתכון מעולה!!!!!”

טליה : “במילה אחת-מושלם!!
קצת חששתי להכין אבל התוצאה הפכה לי את המחשבה!!
בול כמו במאפייה ואפילו יותר!!”

שלי : “לא מכינה את זה יותר!! זה פשוט טעים מדי- הילדים לא מפסיקים לקחת עוד ועוד;)”

יהודית : “ניקי, איזה מתכון מדהים, סיימתי להכין ואני ממש נרגשת, תהליך עבודה קליל ותוצאה מיוחדת, רוגלך יפים וטעימים אחד אחד
תודה ממני ומכל בני המשפחה על כל המתכונים שמשדרגים את התפריט בביתנו”

רבקה : “וואו! פשוט וואו!
יצא מדהים! כמו מהחנות גם במראה וגם בטעם..
אפילו יותר טעים:))”

אילה : “הרוגלך באתר מעולים!”

אודליה : “התגובה הזאת לא סובלת דיחוי!!
בשבת הגיעו אורחים והגשתי את הרוגלך המדהימים שלך הישר מהפלטה…
לא גרפתי,צפתי בים של מחמאות והכל עובר בחזרה אליך!”

223
תגובות

  הרשם  
עדכן
פתית

הי ניקי כל כך טוב כל מה שאת מפרסמת פשוט מצויינת אף פעם לא התאכזבתי
אני רוצה להכין את הרוגלך לאזכרה אבל הזמן שלי קצר מאוד. מה דעתך אם אמרח את הממרח על כל העלה ואגלגל כמו רולדה או עוגיות תמרים ואפרוס ואאפה כמו שבלולי פיצה?

שרה בריל

היי ניקי, עשיתי קילו מהבצק הזה. חצי עשיתי רוגלאך שוקולד ונשאר עוד חצי קילו בצק. יש אפשרות לעשות ממנו ממולאים ברוטב פיצה?

אודליה

בוקר אור ניקי!!
א. אני ממש מעריכה אותך על כל הסבלנות לענות על כל שאלה בכל נושאי המתכונים למיניהם אשרייך!!
רציתי לשאול אני אופה בצק שמרים עם השמרים הטריים כולל המשפר.
לדעתך זה מוסיף/גורע??
כי לפעמים הבצק באפיה ממש מאבד מצורתו ונאפה כמו לחם.
מה נראה לך הבעיה? כי אני הולכת להכין סוג מהשמרים שלך.
אשמח לעזרה ממך ומאוד מעריכה אותך אודליה.

אסתי

ואוו תודה ניקי על המתכון המושלםם הזה יצה פשוט טעים ברמות ! פשוט לזלול

ליטל

היי אפשר לוותר על החלמון?

מירב

צהריים טובים ניקי,
הכנתי השבוע ויצא מעולה!!! ממש ממש טעים!
תודה רבה על המתכון!
אני רוצה להכין שוב לשבת.. איפה לשמור אם אני מכינה היום או מחר? בחוץ/ במקפיא/ במקרר?
שוב תודה!!

מירב

ערב טוב ניקי,
האם חייבים את הסירופ בסוף או שאפשר לוותר?
ושוב לגבי ההתפחה- אם אכין את הבצק בבוקר (בסביבות 9 בבוקר) ואז אכניס למקרר, לא יהיו לי 8/9 שעות במקרר. אפשרי גם 5 שעות במקרר ואז להוציא החוצה לכשעתיים? והאם ללוש(אני לשה בידיים) שוב אחרי שהוצאתי מהמקרר?
שוב תודה רבה! ממש לא מובן מאליו שככה את מקדישה מזמנך…

1 8 9 10 11 12 14