רוגלך שוקולד פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

רוגלך שוקולד פרווה

אני אוהבת בצקי שמרים אפשר לומר שאני מכורה לשמרים, אחד הדברים שהכי כיפיים זה בצק שמרים עם שוקולד.
הריח הנהדר שיש במטבח, שוקולדי עסיסי עושה חשק אני לא עומדת בזה מכורה לגמרי. ההתעסקות עם הבצק, המרקם הנהדר לדעת שבסוף תצא  לי עוגת שמרים מדהימה איזה כיף 🙂
אבל מה הכי כיף להכין מבצק שמרים ? רוגלך, המאפים הקטנים היפים שמלאים בשוקולד, הכנתי כמויות של רוגלך השבוע כל פעם לקחתי אחד וטעמתי בדיוק אחרי שהברשתי עם הסירופ. איזה חלומי, אוורירי ממרח השוקולד משתלב כאן נפלא. להתאהב במתכון נפלא ולא להפסיק להכין אף פעם.

25 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) / 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
60 ג’ סוכר (3 כפות )
כפית מלח
חלמון (צהוב)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
210 מ”ל מים (כוס פחות קצת פחות מרבע)

ביצה טרופה להברשה

למריחה:
ממרח אגוזי לוז עם קקאו (פרווה)

סירופ:
3/4 כוס מים
100 ג’ סוכר (חצי כוס)

הכנות:

1. לערבב קמח סוכר ושמרים להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק. להתפיח את הבצק שעה שעתיים או שהוא מכפיל את הנפח.

2. לחלק לשלושה חלקים ולרדד כל חלק למלבן, למרוח שכבה דקה של ממרח אגוזי לוז על המלבן ולסגור עם החצי, לרדד למלבן מאורך בעדינות לחתוך מהצדדים במידה וצריך .

3. לחתוך למשולשים מעט למתוח את החלק הרחב ולהתחיל לגלגל תוך כדי שמותחים את הבצק בקטנה, לגלגל עד החלק הצר. להתפיח כ 15 דקות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש בביצה ולאפות כ 15 דקות הרוגלך מזהיבים – משחימים.

*5. מראש להכין סירופ שמורכב מכוס מים וחצי כוס סוכר ולהבריש את הרוגלך כשהם יוצאים מהתנור.

הערות:
ניתן להקפיא

63920 צפיות 87 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 רוגלך שוקולדרוגלך שוקולד רוגלך שוקולד רוגלך שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “רוצה לשתף שהרוגלך הם דיירים קבועים במקפיא שלנו. וניסיתי גם עם שוקולד אגוזי לוז וגם עם ממרח לוטוס ויצא וואו. תודה רבה רבה על עוד מתכון מעולה!!!!!”

טליה : “במילה אחת-מושלם!!
קצת חששתי להכין אבל התוצאה הפכה לי את המחשבה!!
בול כמו במאפייה ואפילו יותר!!”

שלי : “לא מכינה את זה יותר!! זה פשוט טעים מדי- הילדים לא מפסיקים לקחת עוד ועוד;)”

יהודית : “ניקי, איזה מתכון מדהים, סיימתי להכין ואני ממש נרגשת, תהליך עבודה קליל ותוצאה מיוחדת, רוגלך יפים וטעימים אחד אחד
תודה ממני ומכל בני המשפחה על כל המתכונים שמשדרגים את התפריט בביתנו”

רבקה : “וואו! פשוט וואו!
יצא מדהים! כמו מהחנות גם במראה וגם בטעם..
אפילו יותר טעים:))”

אילה : “הרוגלך באתר מעולים!”

אודליה : “התגובה הזאת לא סובלת דיחוי!!
בשבת הגיעו אורחים והגשתי את הרוגלך המדהימים שלך הישר מהפלטה…
לא גרפתי,צפתי בים של מחמאות והכל עובר בחזרה אליך!”

252
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

היום הכנתי לראשונה רוגלך..יצא רך ,טעים ומהיר. תודה לך על כלל המתכונים.

תמר

היי ניקי,
איזה מילוי אני יכולה עוד לשים ? חוץ מהממרח אגוזי לוז..
תודה רבה!

ורד

היי ניקי
האם אפשר להגיע עד להתפחה שניה ולהקפיא?
אני רוצה להגיש טרי טרי מחר בערב

קרן

היי, הכנתי את גוש הבצק ואז נזכרתי ששכחתי להוסיף את השמן. הוספתי וזה היה שומני ונראה נורא. יש משהו לעשות או שזה בסדר ? עכשיו משאירה לתפיחה לשעתיים בדיוק

אור

הי
אני ממש באמצע להכין את הרוגעלך המעולים האלה..
לא פעם ראשונה..
והבצק פשוט לא תופח:(
אני לא יודעת מה לעשות.. התפחתי במקום חם (עם שמיכה) זה כבר יותר משעתיים בהתפחה..
בהצק יצא מעולה עשיתי כמות כפולה כפל שתיים (2 קילו מחולק ל2 קערות) 2 הקערות יצאו מרקם מעולה אחת יותר טוב מהשניה אבל שתיהם לא ממש תופחות..
לשתי את זה עכשיו שוב והחזרתי להתפחה..
מה אפשר לעשות?..

שירי

שלום ניקי קודם כל יש לך אחלה מתכונים והם מושלמים אחד אחד
דבר שני אני רוצה לשאול אם מהבצק הזה אני יכולה להכין גם עוגות שמרים
תודה

מוריה

היי ניקי, רציתי לשאול אם אפשר להחליף חצי מכמות הקמח לכוסמין לבן? ואם כן האם צריך לשנות משהו במתכון?
תודה רבה