רוגלך שוקולד פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

רוגלך שוקולד פרווה

אני אוהבת בצקי שמרים אפשר לומר שאני מכורה לשמרים, אחד הדברים שהכי כיפיים זה בצק שמרים עם שוקולד.
הריח הנהדר שיש במטבח, שוקולדי עסיסי עושה חשק אני לא עומדת בזה מכורה לגמרי. ההתעסקות עם הבצק, המרקם הנהדר לדעת שבסוף תצא  לי עוגת שמרים מדהימה איזה כיף 🙂
אבל מה הכי כיף להכין מבצק שמרים ? רוגלך, המאפים הקטנים היפים שמלאים בשוקולד, הכנתי כמויות של רוגלך השבוע כל פעם לקחתי אחד וטעמתי בדיוק אחרי שהברשתי עם הסירופ. איזה חלומי, אוורירי ממרח השוקולד משתלב כאן נפלא. להתאהב במתכון נפלא ולא להפסיק להכין אף פעם.

25 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) / 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
60 ג’ סוכר (3 כפות )
כפית מלח
חלמון (צהוב)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
210 מ”ל מים (כוס פחות קצת פחות מרבע)

ביצה טרופה להברשה

למריחה:
ממרח אגוזי לוז עם קקאו (פרווה)

סירופ:
3/4 כוס מים
100 ג’ סוכר (חצי כוס)

הכנות:

1. לערבב קמח סוכר ושמרים להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק. להתפיח את הבצק שעה שעתיים או שהוא מכפיל את הנפח.

2. לחלק לשלושה חלקים ולרדד כל חלק למלבן, למרוח שכבה דקה של ממרח אגוזי לוז על המלבן ולסגור עם החצי, לרדד למלבן מאורך בעדינות לחתוך מהצדדים במידה וצריך .

3. לחתוך למשולשים מעט למתוח את החלק הרחב ולהתחיל לגלגל תוך כדי שמותחים את הבצק בקטנה, לגלגל עד החלק הצר. להתפיח כ 15 דקות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש בביצה ולאפות כ 15 דקות הרוגלך מזהיבים – משחימים.

*5. מראש להכין סירופ שמורכב מכוס מים וחצי כוס סוכר ולהבריש את הרוגלך כשהם יוצאים מהתנור.

הערות:
ניתן להקפיא

68528 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 רוגלך שוקולדרוגלך שוקולד רוגלך שוקולד רוגלך שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “רוצה לשתף שהרוגלך הם דיירים קבועים במקפיא שלנו. וניסיתי גם עם שוקולד אגוזי לוז וגם עם ממרח לוטוס ויצא וואו. תודה רבה רבה על עוד מתכון מעולה!!!!!”

טליה : “במילה אחת-מושלם!!
קצת חששתי להכין אבל התוצאה הפכה לי את המחשבה!!
בול כמו במאפייה ואפילו יותר!!”

שלי : “לא מכינה את זה יותר!! זה פשוט טעים מדי- הילדים לא מפסיקים לקחת עוד ועוד;)”

יהודית : “ניקי, איזה מתכון מדהים, סיימתי להכין ואני ממש נרגשת, תהליך עבודה קליל ותוצאה מיוחדת, רוגלך יפים וטעימים אחד אחד
תודה ממני ומכל בני המשפחה על כל המתכונים שמשדרגים את התפריט בביתנו”

רבקה : “וואו! פשוט וואו!
יצא מדהים! כמו מהחנות גם במראה וגם בטעם..
אפילו יותר טעים:))”

אילה : “הרוגלך באתר מעולים!”

אודליה : “התגובה הזאת לא סובלת דיחוי!!
בשבת הגיעו אורחים והגשתי את הרוגלך המדהימים שלך הישר מהפלטה…
לא גרפתי,צפתי בים של מחמאות והכל עובר בחזרה אליך!”

256
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליפז

היי ניקי אפשר לוותר על ההתפחה אולי להוסיף קמח?

אורטל

בוקר טוב בסרטון מופיע שצריך לחלק לארבע חלקים ובמתכון לשלושה חלקים בקיצור לכמה לחלק תודה רבה ויום נעים.

אורטל

תודה רבה שבת שלום ומבורך ובשורות טובות:)

אורטל

הכוונה לשמרים יבשים

אורטל

יקרה בוקר טוב האם אפשר להכין את הרוגלך עם קמח מלא? וכמה?
ושאלה שתמיד אני רוצה לשאול איך שמרים נשמרים הכי טוב במקפיא?

נטלי

הי,
באיזה כוס להשתמש?בכוס ח”פ או בזכוכית?

כרמית

בוקר טוב
האם ניתן לעשות מילוי קינמון ? בלי חמאה או מחמאה.תודה