עוגת שוקולד וקרם וניל
עוגת שוקולד וקרם וניל, רוצים עוגה מרשימה, כזאת אי אפשר לעמוד בפניה ? תדמיינו עוגת שוקולד רכה מעל מוס וניל עם הפתעות שוקולד בפנים ולסיום הרבה שוקולד שלא יחסר כמובן הרי אין דבר כזה יותר מידי שוקולד.
תבנית 24
מרכיבים:
בסיס:
5 ביצים מופרדות
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
100 ג' חמאה
2 כפות קקאו
50 ג' קמח (5 כפות)
סירופ מייפל
מוס שוקולד וניל:
500 מ"ל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
חבילת אינסטנט וניל
100 ג' שוקולד חלב מגורד (עם הקולפן)
ציפוי:
50 ג' שוקולד לבן
50 ג' שוקולד חלב
הכנות:
1. להקציף חלבונים, להוסיף בזרם איטי את הסוכר ולהקציף עד שנוצר קצף יציב, לקפל את החלמונים לקצף, להמיס את החמאה להוסיף את הקקאו והקמח ולבחוש לבלילה אחידה. לקפל את בלילת הקקאו לקצף ולהעביר לתבנית משומנת.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. לאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
כשהעוגה יוצאת מהתנור להזליף עליה מעט סירופ מייפל.
טיפ: כשהעוגה יוצאת מהתנור להעביר סכין בין העוגה לדפנות ולשחרר אותה כך היא תרד בצורה שווה. לצנן. הבסיס עולה באפייה ואחר כך יורד.
3. לשים בקערת המיקסר את השמנת, חלב, אינסטנט, והשוקולד ולהקציף במהירות גבוהה לקרם יציב.
4. למרוח את הקרם על הבסיס לגרוס את השוקולד בנפרד במעבד מזון ולפזר מעל. לקרר כמה שעות במקרר.
אפשר גם להשתמש בקולפן.