עוגת שוקולד וקרם וניל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שוקולד וקרם וניל

עוגת שוקולד וקרם וניל

עוגת שוקולד וקרם וניל, רוצים עוגה מרשימה, כזאת אי אפשר לעמוד בפניה ? תדמיינו עוגת שוקולד רכה מעל מוס וניל עם הפתעות שוקולד בפנים ולסיום הרבה שוקולד שלא יחסר כמובן הרי אין דבר כזה יותר מידי שוקולד.

תבנית 24

מרכיבים:

בסיס:
5 ביצים מופרדות
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
100 ג’ חמאה
2 כפות קקאו
50 ג’ קמח (5 כפות)
סירופ מייפל

מוס שוקולד וניל:
500 מ”ל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
חבילת אינסטנט וניל
100 ג’ שוקולד חלב מגורד (עם הקולפן)

ציפוי:
50 ג’ שוקולד לבן
50 ג’ שוקולד חלב

הכנות:

1. להקציף חלבונים, להוסיף בזרם איטי את הסוכר ולהקציף עד שנוצר קצף יציב, לקפל את החלמונים לקצף, להמיס את החמאה להוסיף את הקקאו והקמח ולבחוש לבלילה אחידה. לקפל את בלילת הקקאו לקצף ולהעביר לתבנית משומנת.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. לאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
כשהעוגה יוצאת מהתנור להזליף עליה מעט סירופ מייפל.
טיפ: כשהעוגה יוצאת מהתנור להעביר סכין בין העוגה לדפנות ולשחרר אותה כך היא תרד בצורה שווה. לצנן. הבסיס עולה באפייה ואחר כך יורד.

3. לשים בקערת המיקסר את השמנת, חלב, אינסטנט, והשוקולד ולהקציף במהירות גבוהה לקרם יציב.

4. למרוח את הקרם על הבסיס לגרוס את השוקולד בנפרד במעבד מזון ולפזר מעל. לקרר כמה שעות במקרר.
אפשר גם להשתמש בקולפן.

9551 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

12
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרה

קמח רגיל או תופח?

ליאור

היי ניקי,
במה אפשר להמיר את סירופ המייפל?

ימית

היי ניקי, האם את השוקולד למוס ממיסים ? שוברים ? מגרדים ? תודה.

ליהי

הי ניקי, האם אפשר להחליף את הקמח במשהו אחר כדי להכין עוגה כשרה לפסח?
אנחנו מאוד אוהבים את העוגה והייתי שמחה להכין אות לסדר.

טל אדלשטיין

היי ניקי,
אני רוצה להכין את העוגה ליום ההולדת של בתי (לכל הכתבות) האם להכפיל כמויות ותבנית 28?

תודה!

סיון רודה

היי ניקי, אין לי חמאה, הטם האפשר להמיר אותה בשמן? אם כן, כמה?