עוגת שוקולד צ'יפס קלה
בא לכם משהו מתוק ? אני הייתי הולכת על עוגת שוקולד שוקולד צ'יפס מהסוג שהולך נפלא ליד כוס קפה או בעצם שוקו.
זה עניין של 5 – 10 דקות עד שהעוגה הזאת נכנסת לתנור. השוקולד צ'יפס זה שדרוג נהדר לעוגה הוא מורגש טוב בכל ביס.
עוגה מהסוג שלא מפסיקים ליישר במיוחד כשהיא יוצאת מהתנור אין כמו עוגה חמה.
תבנית 24
מרכיבים:
200 ג' חמאה
4 ביצים L
200 ג' סוכר (כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
270 ג' קמח (2 כוסות פחות כף)
2 כפיות א. אפייה ועוד טיפונת
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. להוציא את החמאה מהמקרר כ 30 – 40 דקות לפני שמתחילים היא אמורה להיות מאוד רכה.
3. לשים את החמאה במיקסר להוסיף את הסוכר להקציף כשתי דקות עם הוו גיטרה ולהוסיף את שאר המצרכים להתחיל מהביצים ואחרי שהן נבלעות להוסיף את השאר (חוץ מהשוקולד צ'יפס) לערבב עד שהכל חלק ואין גושים
4. להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב ככה בקטנה, העיסה סמיכה מאוד.
5. להעביר לתבנית משומנת לשטח את העיסה באופן שווה, להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
גולשים מכינים וממליצים:
גלית : היי ניקי, אני טירונית בתחום האפייה והעוגה קלה להכנה ויצאה טעימה מאוד. נהנית לאתגר את עצמי במתכונים הנפלאים לך.
הגולשת יעל הכינה את העוגה ללא גלוטן:
"הי ניקי,
הכנתי עם קמח תמי – נטול גלוטן ויצא נפלא! הייתי קצת סקפטית איך זה יצא בלי להקציף במיקסר את החמאה עם הסוכר אבל העוגה פשוט מעולה.
קשה להפסיק ליישר אותה."
ליטל : העוגה יצאה ממש טעימה:) תודה
חגית : קלה להכנה – יצא נהדר. תודה