פאי עוגת דבש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי עוגת דבש

פאי עוגת דבש

זה לא באמת פאי, השם של העוגה הזאת הגיע מזה שהכנתי אותה בהתחלה בתבנית פאי והיא קיבלה את הצורה של פאי ומאז היא בשבילי פאי עוגת דבש. היא רכה הצבע שלה משגע, היא מאוד מתאימה לילדים בגלל שהיא רכה.
הקרם עליה הוא מוס דבש, ביחד עם העוגה זה שילוב מנצח והיא קלה בטירוף!

תבנית פאי קוטר 24 / תבנית קוטר 24

מרכיבים:

2 ביצים מופרדות
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
120 מ”ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
50 ג’ דבש (2 כפות גדושות)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
כפית קינמון
200 ג’ קמח תופח (כוס וחצי פחות כף)

מוס דבש:
250 מ”ל שמנת מתוקה
180מ”ל כוס חלב (שלושת רבעי כוס)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
40 ג’ דבש (2 כפות)


הכנות:

1. להפריד את הביצים, את החלבונים לשים במיקסר ואת החלמונים לשמור בצד. להפעיל את המיקסר  ולהוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף יציב.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות

3. להנמיך את המהירות ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד שהם נטמעים בקצף, לערבב את המצרכים הרטובים ולהוסיף באיטיות למיקסר, בסוף להוסיף את היבשים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

4. לשמן את התבנית ולהעביר את הבלילה. לאפות כ 35 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. לקרר.

*5. הכנת המוס:
להקציף את כל המצרכים למוס יציב, למלא שקית זילוף ולהזליף מעל או למרוח מעל.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את העוגה ללא הקרם, במידה ונותר לכם קרם תמלאו כוסיות קטנות, אפשר להקפיא, העוגה נשמרת במקרר.

5622 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי עוגת דבשפאי עוגת דבשפאי עוגת דבש


7
תגובות

  הרשם  
עדכן
נאוה אלון

הי, אני רוצה להכין 3 תבניות אינגליש קייק. כיצד לשנות את הכמויות ואת האפייה? תודה רבה

הדסה

שלום ניקי יקרה, האם יש אפשרות להפוך לפרווה?