רולדת ספוג עם מוס גבינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
רולדת ספוג עם מוס גבינה

רולדת ספוג עם מוס גבינה

בזמן האחרון אני במצב רוח נוסטלגי אני חוזרת לעוגות של פעם, למשל העוגת ביסקוויטים שזאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי. רולדת ספוג של סבתא  כמה שהיא קלה ככה היא טעימה נראית מושקעת כאילו עבדתי 3 ימים.
עוגה מעולה הביטוי “ללקק ת’אצבעות” נכתב על העוגה הזאת. אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ונראית פשוט נפלא.
מוס גבינה מפנק, קוביות תותים ועל הכל קרם שוקולד טעים. תכינו ותהנו מכל ביס טעים.

רולדה אחת

מרכיבים:

3 ביצים גדולות
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 כפות שמן
100 ג’ קמח (חצי כוס + 3 כפות)

מוס גבינה ותותים:
375 מ”ל שמנת מתוקה (כוס וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
4 כפות גבינה לבנה
60 מ”ל חלב (1/4 כוס)

10 תותים

ציפוי שוקולד:
50 ג’ שוקולד מריר
5 כפות שמנת מתוקה

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. להפריד את הביצים, את החלבונים (לבן) לשים במיקסר, את החלמונים (צהוב) לשים בקערה נפרדת. להתחיל להקציף את החלבונים במהירות נמוכה, אחרי 10 שניות להוסיף את הסוכר באיטיות ותוך כדי הקצפה, לעלות את מהירות ההקצפה לגבוהה ולהקציף כ 5 – 6 דקות עד שנוצר קצף יציב.

3. להוסיף את השמן לחלמונים ולטרוף עד שהכל אחיד, להוסיף את החלמונים לקצף החלבונים ולקפל עד שהכל אחיד, להוסיף את הקמח ולקפל עד שהכל אחיד, צריך קצת סבלנות לקמח לוקח זמן להיטמע בקצף, לא לערבב אלא לקפל.

4. להכין תבנית עם נייר אפייה לשפוך במרכז הנייר את העיסה ולשטח עם הלקקן למלבן בגודל 25X30 ס”מ. להכניס לתנור ולאפות עד שמזהיב יפה כ 15 דקות, במהלך האפייה זה מתנפח קצת אז לא להתרגש.

5. כשמוצאים מהתנור לגלגל לרולדה ולהמתין שיתקרר.

6. הכנת מוס הגבינה: לשים את כל המצרכים במיקסר ולהקציף במהירות גבוהה לקצף יציב, את התותים לחתוך לקוביות קטנות.

7. לפתוח את הרולדה, היא נפתחת בקלות למרוח שכבה מהמוס, לפזר קוביות תותים ולגלגל לרולדה (בלי הנייר אפייה), עם שארית המוס שנותרה לצפות את העוגה מבחוץ ולהכניס לקירור לכמה שעות.

*8. לשים בקערה את השוקולד והשמנת להכניס למיקרו ולהמיס לבלילה אחידה, להזליף מעל הרולדה בסגנון חופשי ולקרר עוד שעה.

כדאי לדעת ש…
ניתן לשמור בקירור מספר ימים, במידה ומכינים בלי התותים אפשר להקפיא, אפשר להכין בלי הגבינה ולשים סך הכל חצי כוס חלב. לפרווה ריץ במקום השמנת אותה כמות ובמקום החלב חלב סויה או ריץ באותה כמות.
עוגה פשוטה ביותר ועושה המון רושם שלא נדבר על זה שהיא טעימה ברמות.

4984 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

רולדת ספוג עם מוס גבינה רולדת ספוג עם גבינה ותותיםרולדת ספוג עם גבינה ותותים

רולדת ספוג עם גבינה ותותיםרולדת ספוג עם גבינה ותותים רולדת ספוג עם גבינה ותותים

8
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלון

איזה חום בתנור

ר.מ

אוי ניקי, איך באת לי טוב… נשארה חבילת תותים במקרר, והילדים שאלו מה נעשה איתה. הכינו ביחד איתי ויצא נפלא!
תודה רבה!

חזרה

וואו ניקיל’ה איזה עוגה כל הכבוד

לילך

נראה נפלא! האם אפשר לשים מיכל שמנת אחד (250) ולהוסיף גבינה / חלב?