יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לשבועות מתכונים עם תותים עוגות גבינה עוגות וקינוחים

רולדת ספוג עם מוס גבינה

13 פברואר 2019
(Visited 10,124 times, 1 visits today)
רולדת ספוג עם מוס גבינה

רולדת ספוג עם מוס גבינה

בזמן האחרון אני במצב רוח נוסטלגי אני חוזרת לעוגות של פעם, למשל העוגת ביסקוויטים שזאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי. רולדת ספוג של סבתא  כמה שהיא קלה ככה היא טעימה נראית מושקעת כאילו עבדתי 3 ימים.
עוגה מעולה הביטוי “ללקק ת’אצבעות” נכתב על העוגה הזאת. אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ונראית פשוט נפלא.
מוס גבינה מפנק, קוביות תותים ועל הכל קרם שוקולד טעים. תכינו ותהנו מכל ביס טעים.

רולדה אחת

מרכיבים:

3 ביצים גדולות
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 כפות שמן
100 ג’ קמח (חצי כוס + 3 כפות)

מוס גבינה ותותים:
375 מ”ל שמנת מתוקה (כוס וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
4 כפות גבינה לבנה
60 מ”ל חלב (1/4 כוס)

10 תותים

ציפוי שוקולד:
50 ג’ שוקולד מריר
5 כפות שמנת מתוקה

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת מוס קפה שוקולד משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

  • עוגת גזר ב 5 דקות הכנה

    היה לי המון גזר במקרר והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת עוגת גזר.
    בתכל’ס ותשאירו את זה בינינו זאת עוגה לעצלנים אני אפילו לא הוצאתי את המיקסר היא עד כדי כך קלה.
    הוספתי את מה שאני אוהבת קינמון, אגוזים והכנסתי המון גזר, מצאתי תבנית יפהפייה, 10 דקות בהגזמה והעוגה נכנסה לתנור. הריח הרג אותי 🙂 אם יש עוגה שמתאימה לשבת זאת העוגה הזאת והיא פרווה בלי להתחיל לחשוב על תחליפים
    והכי יפה אף אחד לא מנחש שזאת עוגת גזר, הם לא מבינים מה עושה את העוגה לכל כך טובה ורכה
    (לא חייבים לגלות זאת עוגת גזר) לגרד את הגזר להוסיף את שאר המצרכים להכניס לתנור.
    תודה רבה יש לי עוגה לשבת ועכשיו אפשר להכין דברים נוספים.

    תבנית 22

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. להפריד את הביצים, את החלבונים (לבן) לשים במיקסר, את החלמונים (צהוב) לשים בקערה נפרדת. להתחיל להקציף את החלבונים במהירות נמוכה, אחרי 10 שניות להוסיף את הסוכר באיטיות ותוך כדי הקצפה, לעלות את מהירות ההקצפה לגבוהה ולהקציף כ 5 – 6 דקות עד שנוצר קצף יציב.

3. להוסיף את השמן לחלמונים ולטרוף עד שהכל אחיד, להוסיף את החלמונים לקצף החלבונים ולקפל עד שהכל אחיד, להוסיף את הקמח ולקפל עד שהכל אחיד, צריך קצת סבלנות לקמח לוקח זמן להיטמע בקצף, לא לערבב אלא לקפל.

4. להכין תבנית עם נייר אפייה לשפוך במרכז הנייר את העיסה ולשטח עם הלקקן למלבן בגודל 25X30 ס”מ. להכניס לתנור ולאפות עד שמזהיב יפה כ 15 דקות, במהלך האפייה זה מתנפח קצת אז לא להתרגש.

5. כשמוצאים מהתנור לגלגל לרולדה ולהמתין שיתקרר.

6. הכנת מוס הגבינה: לשים את כל המצרכים במיקסר ולהקציף במהירות גבוהה לקצף יציב, את התותים לחתוך לקוביות קטנות.

7. לפתוח את הרולדה, היא נפתחת בקלות למרוח שכבה מהמוס, לפזר קוביות תותים ולגלגל לרולדה (בלי הנייר אפייה), עם שארית המוס שנותרה לצפות את העוגה מבחוץ ולהכניס לקירור לכמה שעות.

*8. לשים בקערה את השוקולד והשמנת להכניס למיקרו ולהמיס לבלילה אחידה, להזליף מעל הרולדה בסגנון חופשי ולקרר עוד שעה.

כדאי לדעת ש…
ניתן לשמור בקירור מספר ימים, במידה ומכינים בלי התותים אפשר להקפיא, אפשר להכין בלי הגבינה ולשים סך הכל חצי כוס חלב. לפרווה ריץ במקום השמנת אותה כמות ובמקום החלב חלב סויה או ריץ באותה כמות.
עוגה פשוטה ביותר ועושה המון רושם שלא נדבר על זה שהיא טעימה ברמות.

רולדת ספוג עם מוס גבינה רולדת ספוג עם גבינה ותותיםרולדת ספוג עם גבינה ותותים

רולדת ספוג עם גבינה ותותיםרולדת ספוג עם גבינה ותותים רולדת ספוג עם גבינה ותותים

הרשם
עדכן
20 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

איזה כוסות רגילות זכוכית?או אפשר ח”פ?

היי ניקי,
יש לך מתכונים לחולי סכרת בבקשה?

היי, אם אין תותים, איזה פרי יתאים? תודה!

הייי ניקי(:
גודל התבנית שכתבת זהה לתבנית השחורה של התנור?

היי ניקי אלוני רוצה פרווה אפשר במקום החלב גם ריץ’ או חלב סויה?

איזה חום בתנור

אוי ניקי, איך באת לי טוב… נשארה חבילת תותים במקרר, והילדים שאלו מה נעשה איתה. הכינו ביחד איתי ויצא נפלא!
תודה רבה!