יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לשבועות מתכונים עם תותים עוגות גבינה עוגות וקינוחים

רולדת ספוג עם מוס גבינה

13 פברואר 2019
(Visited 10,356 times, 1 visits today)
רולדת ספוג עם מוס גבינה

רולדת ספוג עם מוס גבינה

בזמן האחרון אני במצב רוח נוסטלגי אני חוזרת לעוגות של פעם, למשל העוגת ביסקוויטים שזאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי. רולדת ספוג של סבתא  כמה שהיא קלה ככה היא טעימה נראית מושקעת כאילו עבדתי 3 ימים.
עוגה מעולה הביטוי “ללקק ת’אצבעות” נכתב על העוגה הזאת. אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ונראית פשוט נפלא.
מוס גבינה מפנק, קוביות תותים ועל הכל קרם שוקולד טעים. תכינו ותהנו מכל ביס טעים.

רולדה אחת

מרכיבים:

3 ביצים גדולות
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 כפות שמן
100 ג’ קמח (חצי כוס + 3 כפות)

מוס גבינה ותותים:
375 מ”ל שמנת מתוקה (כוס וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
4 כפות גבינה לבנה
60 מ”ל חלב (1/4 כוס)

10 תותים

ציפוי שוקולד:
50 ג’ שוקולד מריר
5 כפות שמנת מתוקה

אולי תאהב גם את...♥

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • עוגיות רולדה פרווה הכי ממכרות שיש!

    בצק מופלא! והכי טוב בבצק הזה שהוא פרווה הוא נוח לעבודה ויוצאות עוגיות מדהימות.
    אם כבר עוגיות ליד הקפה משהו מתוק בקטנה אז רק העוגיות האלה, הן נחטפות!
    אני רוצה לומר לכם שאין בהן הרבה שמן ואפילו הורדתי בכמות הסוכר העיקר שיהיה כיף לאכול בלי ריגשי אשם.
    תמיד רציתי שתיהיה לי רולדה ללא חמאה או מרגרינה ושהבצק יהיה קל לעבודה (לא דבר פשוט לבצע) והצלחתי!
    הבצק הזה מעולה והוא נותן תוצאה נהדרת.

    2 רולדות

  • עוגת מוס קפה משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. להפריד את הביצים, את החלבונים (לבן) לשים במיקסר, את החלמונים (צהוב) לשים בקערה נפרדת. להתחיל להקציף את החלבונים במהירות נמוכה, אחרי 10 שניות להוסיף את הסוכר באיטיות ותוך כדי הקצפה, לעלות את מהירות ההקצפה לגבוהה ולהקציף כ 5 – 6 דקות עד שנוצר קצף יציב.

3. להוסיף את השמן לחלמונים ולטרוף עד שהכל אחיד, להוסיף את החלמונים לקצף החלבונים ולקפל עד שהכל אחיד, להוסיף את הקמח ולקפל עד שהכל אחיד, צריך קצת סבלנות לקמח לוקח זמן להיטמע בקצף, לא לערבב אלא לקפל.

4. להכין תבנית עם נייר אפייה לשפוך במרכז הנייר את העיסה ולשטח עם הלקקן למלבן בגודל 25X30 ס”מ. להכניס לתנור ולאפות עד שמזהיב יפה כ 15 דקות, במהלך האפייה זה מתנפח קצת אז לא להתרגש.

5. כשמוצאים מהתנור לגלגל לרולדה ולהמתין שיתקרר.

6. הכנת מוס הגבינה: לשים את כל המצרכים במיקסר ולהקציף במהירות גבוהה לקצף יציב, את התותים לחתוך לקוביות קטנות.

7. לפתוח את הרולדה, היא נפתחת בקלות למרוח שכבה מהמוס, לפזר קוביות תותים ולגלגל לרולדה (בלי הנייר אפייה), עם שארית המוס שנותרה לצפות את העוגה מבחוץ ולהכניס לקירור לכמה שעות.

*8. לשים בקערה את השוקולד והשמנת להכניס למיקרו ולהמיס לבלילה אחידה, להזליף מעל הרולדה בסגנון חופשי ולקרר עוד שעה.

כדאי לדעת ש…
ניתן לשמור בקירור מספר ימים, במידה ומכינים בלי התותים אפשר להקפיא, אפשר להכין בלי הגבינה ולשים סך הכל חצי כוס חלב. לפרווה ריץ במקום השמנת אותה כמות ובמקום החלב חלב סויה או ריץ באותה כמות.
עוגה פשוטה ביותר ועושה המון רושם שלא נדבר על זה שהיא טעימה ברמות.

רולדת ספוג עם מוס גבינה רולדת ספוג עם גבינה ותותיםרולדת ספוג עם גבינה ותותים

רולדת ספוג עם גבינה ותותיםרולדת ספוג עם גבינה ותותים רולדת ספוג עם גבינה ותותים

הרשם
עדכן
20 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

איזה כוסות רגילות זכוכית?או אפשר ח”פ?

היי ניקי,
יש לך מתכונים לחולי סכרת בבקשה?

היי, אם אין תותים, איזה פרי יתאים? תודה!

הייי ניקי(:
גודל התבנית שכתבת זהה לתבנית השחורה של התנור?

היי ניקי אלוני רוצה פרווה אפשר במקום החלב גם ריץ’ או חלב סויה?

איזה חום בתנור

אוי ניקי, איך באת לי טוב… נשארה חבילת תותים במקרר, והילדים שאלו מה נעשה איתה. הכינו ביחד איתי ויצא נפלא!
תודה רבה!