עוגת שמרים "משוך אותי"
העוגה הזאת יפהפייה והיא מלאה בשוקולד, אחד הדברים הכיפיים זה לתת ביס בעוגה שמרים חמה שהיא מלאה בשוקולד.
הבצק נהדר מילוי נדיב של שוקולד ואפילו לא חייבים סכין אלא פשוט מושכים פרוסות מהעוגה, מזכיר לכם משהו ? אוכלים עם הידיים ונהנים מכל ביס, תענוג!
הרעיון באמת מאוד פשוט להכנה מלבנים אחד על השני שיוצרים עוגה יפהפייה.
3 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים:
קילו קמח רגיל
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים (צהוב)
22 ג' שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג' שמרים טריים (שקית)
480 מ"ל חלב פושר (2 כוסות)
כפית גדושה מלח
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
ביצה טרופה
כפית סילאן
סירופ:
כוס מים
חצי כוס סוכר
הכנות:
1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד לבצק רך וחלק, לתת כמה דקות לישה טובה.
2. לכסות את הבצק ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
3. לקמח את משטח העבודה לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לעלה בגודל 25X25, הבצק אמור להיות דק.
4. למרוח ממרח שוקולד על כל הבצק ולחלק אותו למלבנים בגודל 9X4 ס"מ
5. להניח מלבן אחד על השני כמו מגדל, בערך 4 – 5 מלבנים אם קשה אפשר פחות, כל פעם ולשים בתבנית צמודים אחד לשני למלא אותה עד הסוף, פחות או יותר כ 25 פלוס מלבנים בתבנית (בערך) זה תלוי כמה הבצק דק.
6. עוד אפשרות לחתוך את הבצק לפסים להניח את הפסים אחד על השני ואז לחתוך למלבנים.
6. להתפיח כ 20 – 30 דקות, להבריש עם ביצה וסילאן.
7. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב יפה.
*8. לבשל את מצרכי הסירופ ולהבריש את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.
פינת התכלס:
למרוח שוקולד על הבצק לחתוך מרובעים לשים אחד על השני ולמלא את התבנית.