עוגת שמרים “משוך אותי”

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שמרים "משוך אותי"

עוגת שמרים "משוך אותי"

העוגה הזאת יפהפייה והיא מלאה בשוקולד, אחד הדברים הכיפיים זה לתת ביס בעוגה שמרים חמה שהיא מלאה בשוקולד.
הבצק נהדר מילוי נדיב של שוקולד ואפילו לא חייבים סכין אלא פשוט מושכים פרוסות מהעוגה, מזכיר לכם משהו ?  אוכלים עם הידיים ונהנים מכל ביס, תענוג!
הרעיון באמת מאוד פשוט להכנה מלבנים אחד על השני שיוצרים עוגה יפהפייה.

3 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים (צהוב)
22 ג’ שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג’ שמרים טריים (שקית)
480 מ”ל חלב פושר (2 כוסות)
כפית גדושה מלח
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)

ביצה טרופה
כפית סילאן

סירופ:
כוס מים
חצי כוס סוכר

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד לבצק רך וחלק, לתת כמה דקות לישה טובה.

2. לכסות את הבצק ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

3. לקמח את משטח העבודה לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לעלה בגודל 25X25, הבצק אמור להיות דק.

4. למרוח ממרח שוקולד על כל הבצק ולחלק אותו למלבנים בגודל 9X4 ס”מ

5. להניח מלבן אחד על השני כמו מגדל, בערך 4 – 5 מלבנים אם קשה אפשר פחות, כל פעם ולשים בתבנית צמודים אחד לשני למלא אותה עד הסוף, פחות או יותר כ 25 פלוס מלבנים בתבנית (בערך) זה תלוי כמה הבצק דק.

6. עוד אפשרות לחתוך את הבצק לפסים להניח את הפסים אחד על השני ואז לחתוך למלבנים.

6. להתפיח כ 20 – 30 דקות, להבריש עם ביצה וסילאן.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב יפה.

*8. לבשל את מצרכי הסירופ ולהבריש את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.

פינת התכלס:
למרוח שוקולד על הבצק לחתוך מרובעים לשים אחד על השני ולמלא את התבנית.

13728 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"

עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"

41
תגובות

  הרשם  
עדכן
בת-אל

היי ניקי
אפשר להשתמש בקמח שמרים (שזה כבר ביחד וראיתי שיש לפוקצות ורולדות) במקום שיהיה הקמח בנפרד והשמרים בנפרד?

אירית

התכוונתי לחמאה…

אירית

בוקר טוב ניקי! האם אפשר להחליף את החמרה המתכון בשמן? ואם כן באיזו כמות? המון תודה מראש!!

רעות טל

היי ניקי, האם אפשר לוותר על הסילאן? או לשים משהו במקום?

אָריאָה

אני לא הצלחתי לעשות ריבועים מדויקים וגם השוקולד לא יצא כזה מסורטט את לא הסברת איך עושים את זה שיהיה בצורה סימטרית ונקיה וזה שרשמת כמה על כמה זה לא מספיק כי אני לא יחתוך עם סרגל

דביר

שלום ניקי יש דרך לעשות את העוגה פרווה?