עוגת שמרים “משוך אותי”

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שמרים "משוך אותי"

עוגת שמרים "משוך אותי"

העוגה הזאת יפהפייה והיא מלאה בשוקולד, אחד הדברים הכיפיים זה לתת ביס בעוגה שמרים חמה שהיא מלאה בשוקולד.
הבצק נהדר מילוי נדיב של שוקולד ואפילו לא חייבים סכין אלא פשוט מושכים פרוסות מהעוגה, מזכיר לכם משהו ?  אוכלים עם הידיים ונהנים מכל ביס, תענוג!
הרעיון באמת מאוד פשוט להכנה מלבנים אחד על השני שיוצרים עוגה יפהפייה.

3 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים (צהוב)
22 ג’ שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג’ שמרים טריים (שקית)
480 מ”ל חלב פושר (2 כוסות)
כפית גדושה מלח
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)

ביצה טרופה
כפית סילאן

סירופ:
כוס מים
חצי כוס סוכר

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד לבצק רך וחלק, לתת כמה דקות לישה טובה.

2. לכסות את הבצק ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

3. לקמח את משטח העבודה לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לעלה בגודל 25X25, הבצק אמור להיות דק.

4. למרוח ממרח שוקולד על כל הבצק ולחלק אותו למלבנים בגודל 9X4 ס”מ

5. להניח מלבן אחד על השני כמו מגדל, בערך 4 – 5 מלבנים אם קשה אפשר פחות, כל פעם ולשים בתבנית צמודים אחד לשני למלא אותה עד הסוף, פחות או יותר כ 25 פלוס מלבנים בתבנית (בערך) זה תלוי כמה הבצק דק.

6. עוד אפשרות לחתוך את הבצק לפסים להניח את הפסים אחד על השני ואז לחתוך למלבנים.

6. להתפיח כ 20 – 30 דקות, להבריש עם ביצה וסילאן.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב יפה.

*8. לבשל את מצרכי הסירופ ולהבריש את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.

פינת התכלס:
למרוח שוקולד על הבצק לחתוך מרובעים לשים אחד על השני ולמלא את התבנית.

5915 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"

עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"

27
תגובות

  הרשם  
עדכן
אודליה

בוקר טוב ניקי
רציתי להעיר הערה קטנה לגבי המתכון:
א.המתכון לא עובד עם אנגלישקייק אלומיניום מהסיבה שהיא לא מכילה את הנפח ולי אישית לא נאפה בתחתית בכלל!
אולי אם תתני כמות מסוימת של שכבות לכל תבנית זה יהיה יותר קל.
ב.את כתבת שהבצק אמור להיות דק ובתמונה הוא נראה עבה לפני אפיה, וכשאני עשיתי דק הבצק באפיה נפל ואיבד צורה לחלוטין.
אז איך אפשר ליצור שכבות שיהיה אפשר לעבוד איתם ובאמת יצאו במראה סטרילי?
בכל אופן חשוב לי לקבל תשובה לשאלות כי המתכון הוא באמת מוצלח רק כנראה לא ידעתי לעבוד איתו נכון.
תודה מראש!

הדס

היי:) אפשר להחליף את החמאה בשמן?

יעל

הי ניקי,איך אפשר להקטין כמויות שיהיה מספיק לאינגלישקייק אחת?תודה!

סיוון

היי אפשר מרגרינה ולא חמאה ?

שירי

וואי, ניקי, איזה רעיון אלוף העלים האלה!
עשיתי פיצה על אותו רעיון ויצא חבלזי ברמות!!!

ב.צ.

שלום רב,ראשית תודה רבה על המתכונים הנפלאים והמפורטים.
אשמח לקבל מתכון בגירסת פרווה עם שמן ולא מרגרינה במידה וניתן להמיר.