עוגת שמרים “משוך אותי”

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שמרים "משוך אותי"

עוגת שמרים "משוך אותי"

העוגה הזאת יפהפייה והיא מלאה בשוקולד, אחד הדברים הכיפיים זה לתת ביס בעוגה שמרים חמה שהיא מלאה בשוקולד.
הבצק נהדר מילוי נדיב של שוקולד ואפילו לא חייבים סכין אלא פשוט מושכים פרוסות מהעוגה, מזכיר לכם משהו ?  אוכלים עם הידיים ונהנים מכל ביס, תענוג!
הרעיון באמת מאוד פשוט להכנה מלבנים אחד על השני שיוצרים עוגה יפהפייה.

3 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים (צהוב)
22 ג’ שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג’ שמרים טריים (שקית)
480 מ”ל חלב פושר (2 כוסות)
כפית גדושה מלח
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)

ביצה טרופה
כפית סילאן

סירופ:
כוס מים
חצי כוס סוכר

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד לבצק רך וחלק, לתת כמה דקות לישה טובה.

2. לכסות את הבצק ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

3. לקמח את משטח העבודה לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לעלה בגודל 25X25, הבצק אמור להיות דק.

4. למרוח ממרח שוקולד על כל הבצק ולחלק אותו למלבנים בגודל 9X4 ס”מ

5. להניח מלבן אחד על השני כמו מגדל, בערך 4 – 5 מלבנים אם קשה אפשר פחות, כל פעם ולשים בתבנית צמודים אחד לשני למלא אותה עד הסוף, פחות או יותר כ 25 פלוס מלבנים בתבנית (בערך) זה תלוי כמה הבצק דק.

6. עוד אפשרות לחתוך את הבצק לפסים להניח את הפסים אחד על השני ואז לחתוך למלבנים.

6. להתפיח כ 20 – 30 דקות, להבריש עם ביצה וסילאן.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב יפה.

*8. לבשל את מצרכי הסירופ ולהבריש את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.

פינת התכלס:
למרוח שוקולד על הבצק לחתוך מרובעים לשים אחד על השני ולמלא את התבנית.

33185 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"

עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"עוגת שמרים "משוך אותי"

60
תגובות

  הרשם  
עדכן
טלי

טעים מאוד..אני מכינה את המתכון הזה הוא מאוד קל , הדבר היחיד שאני משנה זה את הצורה ,משום מה אוהבת את הצורה הרגילה של העוגות שמרים …

הודיה פרזן

את יכולה להפסיק להביא מתכונים כל כך טעימים?
אני לא עומדת בזה!
כל אחד יותר טעים ויצירתי מהשני.
בסוף אני יעלה 200 קילו.
סתם צחקתי תמשיכי להביא מתכונים מעלפים כמו תמיד.
אין עליך תודה רבה רבה

רבקה

יש לי קמח שמרים, אני צריכה להוסיף שמרים לבצק או שהקמח מספיק?

1 3 4 5