חיתוכיות שוקולד מעלפות
אומרים שדברים קטנים מגיעים באריזות קטנות נכון ? קבלו את המתכון שהכי מתאים למשפט הזה, חיתוכיות בצק פריך שמשלבות וניל ושוקולד, ההכנה קלה וזריזה, לא יאומן שבמספר דקות יוצאות חיתוכיות כאלה מהממות.
כשרוצים משהו טעים ליד הקפה משהו שיעיר את בלוטות הטעם לקחת קובייה אחת להתמוגג מהטעמים ולמהר לקחת עוד אחת משם אני כבר לא אחראית כי הקוביות האלה ממכרות, שוקולד וניל זה שילוב מנצח.
תבנית 20X30
מרכיבים:
200 ג' חמאה
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 ביצים גדולות
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כף אבקת אינסטנט וניל
350 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
50 ג' שוקולד מריר
הכנות:
1. להוציא את החמאה 15 דקות קודם מהמקרר לשים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף שתי דקות (וו גיטרה), הסוכר נבלע בחמאה וזה הופך לקרם כזה, להוסיף ביצה להמתין עד שהיא תבלע ולהוסיף את השנייה.
2. להוסיף את הסודה לשתייה, אבקת אינסטנט וניל ואת הקמח ערבוב קצר לאיחוד ולעצור את המיקסר.
3. להמיס במיקרו את השוקולד לערבב עד שיש קרם חלק ושוקולדי, להוציא 3/4 מהעיסה החוצה מהמיקסר, לעיסה שנותרה להוסיף את השוקולד המריר המומס ולערבב (וו גיטרה) עד שהעיסה הופכת לחומה.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. לרפד תבנית בנייר אפייה, לקחת כף מהעיסה הבהירה לשים בתבנית, ליד כף מהעיסה החומה וכך להמשיך עד ששתי העיסות נגמרות, לפזר מעל את שארית השוקולד צ'יפס, מעט לערבב עם סכין, להכניס לתנור לאפות 40 דקות.
6. לקרר ולחתוך לקוביות.