עוגיות שוקולד צ'יפס עם בראוניז
אני אוהבת בראוניז מאוד השקולדיות העסיסיות, הטעם החזק של השוקולד בכל ביס ותאמינו לי אני לא חובבת שוקולד גדולה אבל בראוניז זה משהו אחר.
רציתי לשלב במתכון אחד שתי אהבות שלי בראוניז ביחד עם עוגיות שוקולד צ'יפס יכול להיות דבר כזה ? אז כן יש דבר כזה וזה יוצא נהדר זה שילוב מנצח ואם לא הכנתם אתם חייבים לנסות.
תבנית 20X30
מרכיבים:
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' חמאה
180 ג' סוכר (כוס פחות כף)
2 כפות ממרח שוקולד
כף אבקת קקאו
3 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
120 ג' קמח (כוס פחות 2 כפות)
עוגיות שוקולד צ'יפס:
70 ג' חמאה בטמ"פ החדר
60 ג' סוכר (3 כפות)
ביצה
50 ג' קמח (5 כפות קמח)
חצי כוס שוקולד צ'יפס
הכנות:
1. לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה יחד עם החמאה להמיס במיקרו לבלילה אחידה, להוסיף את הממרח השוקולד והקקאו ולערבב.
2. להוסיף את הסוכר לערבב עד שהכל אחיד ולהוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מהיר, בסוף להוסיף את הקמח.
3. להעביר לתבנית עם נייר אפייה ולשטח בצורה שווה.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. הכנת עוגיות שוקולד צ'יפס: לשים במיקסר את החמאה והסוכר ולהקציף כדקה, להוסיף את הביצה ולהמשיך להקציף, בסוף להוסיף את הקמח ואת השוקולד צ'יפס.
6. בעזרת כפית לפזר חתיכות מהבצק על שכבת הבראוניז
7. לאפות כ 40 – 45 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
8. לקרר להקפיא לשלוש שעות ולחתוך לקוביות. אין צורך לשמור במקפיא.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החמאה בבראוניז בקצת יותר משליש כוס שמן, העוגיות במקום החמאה מחמאה.