מאפה תפוחים ודבש
הקינוח הכי מקסים לראש השנה, יצא פשוט משגע זה יהיה הלהיט של החג.
12 יחידות
מרכיבים:
250 ג' קמח בצק פריך מתוק של שמרית (2 כוסות פחות שלוש כפות)
55 מ"ל שמנת מתוקה (טיפה פחות מרבע כוס) / ריץ / מים
4 תפוחים אדומים
2 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
מעט קינמון
הכנות:
1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את השמנת, להשתמש בוו גיטרה ולעבד את הבצק כדקה שתיים, בתחילה הבצק פירורים קטנים כשיש פירורים גסים לעצור לאסוף לכדור לשטח קצת ולהכניס למקרר לחצי שעה.
2. לקלף את התפוח לחצות לחצי ולפרוס דק. להרתיח מים סוכר דבש וקינמון להוסיף את פרוסות התפוח לבשל כ 5 דקות או עד שהתפוחים רכים ולסנן. רצוי להכין כמה שעות מראש.
3. לרדד את הבצק לעלה לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ להכין מראש תבנית שקעים בקוטר 7 ס"מ להניח בכל שקע עיגול בצק ולהדק יפה בעזרת כוסית קטנה.
4. לסדר 6 – 7 פרוסות תפוחים בשורה כמו רעפים, לגלגל מקצה אחד לקצה השני בעדינות. להרים רואים שנוצר שושן יפה ? להניח בתוך הבצק, מעט ללחוץ בחלק העליו לרווח מעט את הפרוסות.
5. להכניס למקרר לחצי שעה.
6. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות את השושנים כ 25 דקות או עד שהבצק מזהיב יפה.
גולשים מכינים וממליצים:
דפנה : "ווואווו
יצא מדהים!"
ליבי : " יצא מהמם! טעים ויפה יפה. הכנתי גם את המאפינס שיש ושבלולי מלאווח עם ממרח תמרים. הכל גרף המון מחמאות וההכנה הייתה ממש מהנה. תודה ושתהיה שנה טובה וחג שמח!!"
ורד : "אחד המתכונים המוצלחים
תודה רבה רבה ניקי
שתהיה שנה טובה ומתוקה בע"ה"