עוגת שוקולד במיקרו
אתם מכירים את הימים האלה שאין זמן לכלום ?
העוגה הזאת היא בדיוק לזמנים שאין זמן לאפות ובדיוק עכשיו צריך עוגה כי הילדים מזכירים לי "אמא אין שום דבר מתוק בבית" , האורחים עוד רגע מגיעים.
אני מתחילה לעשות חשבונות לאפות עוגה יקח לי לפחות שעה ואני צריכה משהו שתוך 10 דקות יהיה על השולחן ואם זאת תיהיה עוגת שוקולד זה בכלל יהיה מעולה. עוגה במיקרו הפטנט הנפלא הזה לא יאמן שאפשר להכין עוגה במיקרו ועוד עוגה טובה רכה שוקולדית, למען האמת היא יצאה כל כך טוב שתוך 10 דקות היא חוסלה ולמחרת הכנתי עוד אחת כי התלהבתי ממנה 🙂
תבנית קוטר 23 שמתאימה לשימוש במיקרו.
מרכיבים:
100 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 כפות אבקת קקאו
2 ביצים
140 ג' קמח (כוס)
כפית א. אפייה
כוס מים רותחים
ציפוי:
ממרח שוקולד
אפשרות נוספת:
100 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
או בלי ציפוי
הכנות:
- 1. לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה יחד עם השמן, להכניס למיקרו ולהפעיל על עוצמה מלאה כדקה, להוציא ולערבב לעיסה אחידה.
2. להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את הקקאו, להוסיף את הביצים ולערבב במהירות.
3. להעביר למיקסר להוסיף את הקמח, א. אפייה והמים ולערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
5. לשמן תבנית לצקת את הבלילה להכניס למיקרו ולהפעיל על עוצמה מלאה 7 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.
6. לשבור את השוקולד לקוביות להוסיף את השמנת להמיס במיקרו לקרם אחיד ולצפות את העוגה.
7. לאפייה בתנור: לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות.
כדאי לדעת ש…
אני לא ממליצה לוותר על המיקסר, המים רותחים וחייבים לערבב מהר שלא תיווצר חביתה בנוסף הבלילה נוזלית זה אומרת שצריך לערבב טוב טוב עד שהיא אחידה לגמרי ובמיקסר יותר קל לעשות את זה.