חיתוכיות שוקולד קפה
אני מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד וקפה, יש כאן קוביות משגעות עם טעם חזק של שוקולד שילוב עדין של קפה עם שכבת בצק פריך. עוגה מושלמת וקלה ליד הקפה שרק עושה חשק לעוד.
תבנית 20X30
מרכיבים:
שכבת הבצק:
150 ג' חמאה
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
220 ג' קמח (כוס וחצי + כף נוספת)
כף קמח נוספת
שכבת שוקולד קפה:
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כף ממרח שוקולד
כפית אבקת נס קפה
ביצה
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים בקערת המיקסר יחד עם שאר המצרכים, לעבד לבצק פירורים גס לעצור לאסוף את הבצק לכדור ולקרר חצי שעה.
2. לשים בסיר קטן את השמן והשוקולד לערבב תוך כדי שהשוקולד מתחיל להינמס, להוסיף את את שאר המצרכים חוץ מהביצה ולערבב עד שהכל אחיד וחלק, להוריד מהאש לצנן כ 15 – 20 דקות ולהוסיף את הביצה תוך כדי בחישה מהירה.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
4. לשמור בצד רבע מהבצק, את שאר הבצק לרדד מומלץ על נייר אפייה למלבן בקוטר 28X20, להעביר לתבנית ולאפות אותו כ 10 דקות הבצק מעט מזהיב.
5. זוכרים את השוקולד ? לצקת אותו על שכבת הבצק להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות.
6. בינתיים להוסיף עוד כף קמח לבצק שנותר במיקסר לערבב ולהגיע לבצק פירורי גס, לפזר את הפירורים מעל שכבת השוקולד ולהחזיר לתנור לעוד 10 – 15 דקות.
7. לקרר לפחות כמה שעות במקרר ולחתוך לקוביות, לשמור בקירור.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי הנס קפה, מי שיש לו קפה גרגרים שימיס בטיפה מים חמים קודם, בבסיס לפרווה אפשר להשתמש במחמאה, נשמר במקרר.