עוגת תפוזים של פעם
אני חוזרת אל העוגות של סבתא זה המתכון הקלאסי שהסבתות היו מכינות.
אני בכלל בעד עוגות של הסבתות עוגות מהסוג שמחזירות אותך אל הילדות, סבתא מקבלת את פניי כשאני חוזרת מבית הספר, יש ריח טוב באוויר עוגת תפוזים נאפית בתנור כבר עושה לי טוב, אין כמו העוגות של סבתא.
זה מתכון מנצח לעוגת תפוזים עם מרקם מעולה רכה ואוורירית ישר מחזיר אותי לילדות. שתבינו סבתא שלי הייתה אופה עוגות נהדרות, עברו כל כך הרבה שנים ואני עדיין זוכרת את הטעם את המרקם של העוגות כמה רכות בעוגה אחת.
מתכון מעולה לעוגת תפוזים של פעם עם טעם מפנק של בית.
2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים:
6 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
240 מ"ל מיץ תפוזים (כוס -קרטונים)
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות אבקת אפייה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. להפריד את הביצים, את החלבונים להעביר למיקסר, להקציף כ 10 שניות ולהוסיף את הסוכר, להגביר מהירות לבינונית ולהקציף כעד שיש קצף יציב זה בערך 4 – 5 דקות הקצפה.
3. להנמיך את המהירות ולהוסיף את החלמונים אחד אחד להמתין שיבלע בקצף ואז להוסיף עוד אחד.
4. להוסיף את התפוזים והשמן תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה ובסוף להוסיף את הקמח והאבקת אפייה, להקציף עד שהכל אחיד וחלק.
5. להעביר את הבלילה לתבניות משומנות או תבניות עם נייר אפייה, לאפות כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה. העוגה מאבדת מעט נפח אחרי שהיא יוצאת מהתנור.
כדאי לדעת ש…
לאפות רק באינגליש קייק ולא בשום תבנית אחרת זה לא יוצא אותו דבר, באינגליש המרקם יוצא מושלם!
מיץ תפוזים הכוונה לא סחוט טרי אלא לקרטונים, מיץ תפוזים סחוט טרי להוסיף עוד שליש כוס סוכר לעוגה.
קמח תופח 2 כוסות ובלי האבקת האפייה, ניתן להקפיא לשבוע ימים, בימים חמים מומלץ לשמור במקרר.
העוגה מאבדת מעט מהנפח שלה בסיום האפייה.