עוגת תפוזים של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תפוזים של פעם

אני חוזרת אל העוגות של סבתא זה המתכון הקלאסי שהסבתות היו מכינות.
אני בכלל בעד עוגות של הסבתות עוגות מהסוג שמחזירות אותך אל הילדות, סבתא מקבלת את פניי כשאני חוזרת מבית הספר, יש ריח טוב באוויר עוגת תפוזים נאפית בתנור כבר עושה לי טוב, אין כמו העוגות של סבתא.
זה מתכון מנצח לעוגת תפוזים עם מרקם מעולה רכה ואוורירית ישר מחזיר אותי לילדות. שתבינו סבתא שלי הייתה אופה עוגות נהדרות, עברו כל כך הרבה שנים ואני עדיין זוכרת את הטעם את המרקם של העוגות כמה רכות בעוגה אחת.
מתכון מעולה לעוגת תפוזים של פעם עם טעם מפנק של בית.

2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:

6 ביצים
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
180 מ”ל שמן (3/4 כוס)
240 מ”ל מיץ תפוזים (כוס -קרטונים)
280 ג’ קמח (2 כוסות)
2 כפיות אבקת אפייה

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. להפריד את הביצים, את החלבונים להעביר למיקסר, להקציף כ 10 שניות ולהוסיף את הסוכר, להגביר מהירות לבינונית ולהקציף כעד שיש קצף יציב זה בערך 4 – 5 דקות הקצפה.

3. להנמיך את המהירות  ולהוסיף את החלמונים אחד אחד להמתין שיבלע בקצף ואז להוסיף עוד אחד.

4. להוסיף את התפוזים והשמן תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה ובסוף להוסיף את הקמח והאבקת אפייה, להקציף עד שהכל אחיד וחלק.

5. להעביר את הבלילה לתבניות משומנות או תבניות עם נייר אפייה, לאפות כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה. העוגה מאבדת מעט נפח אחרי שהיא יוצאת מהתנור.

Old fashioned orange cake

כדאי לדעת ש…
לאפות רק באינגליש קייק ולא בשום תבנית אחרת זה לא יוצא אותו דבר, באינגליש המרקם יוצא מושלם!
מיץ תפוזים הכוונה לא סחוט טרי אלא לקרטונים, מיץ תפוזים סחוט טרי להוסיף עוד שליש כוס סוכר לעוגה.
קמח תופח 2 כוסות ובלי האבקת האפייה, ניתן להקפיא לשבוע ימים, בימים חמים מומלץ לשמור במקרר.
העוגה מאבדת מעט מהנפח שלה בסיום האפייה.

68934 צפיות 78 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעם

עוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעם

143
תגובות

  הרשם  
עדכן
אוקסנה סיומין

העוגה יצאה מושלמת!!! אף פעם לא יצאה לי עוגה אוורירית וקלילה כלכך!

הדר

היי ניקי העוגה הזו מדהימה תודה!!
רק שאלה, זמן מה אחרי שמוציאה מהתנור הן מתכווצות פנימה ומאבדות את המראה שלהן, הטעם נפלא, ואני עושה הכל כמו שצריך. למה זה קורה?
תודה מראש

יעל

היי חסרה לי ביצה אחת זה קריטי?

צביה

היי ניקי…..תודה רבה על מתכונים משגעים. לא הבנתי לגבי מיץ התפוזים – אם יש לי סחוט טבעי , כמה אני שמה ? תודה רבה

מיכל

מתכון מעולה.החלפתי קמח רגיל בקמח כוסמין מלא-יצא מעולה וגם בריא והוספתי דרישת תפוז.סוף הדרך !

יהודית

עדיין בתנור מקווה שיצא לי כמו העוגה שלך, נירא מעולה

יהודית

שלום ,האם להוציא מייד מהתנור?

1 8 9 10