עוגת תפוזים של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תפוזים של פעם

אני חוזרת אל העוגות של סבתא זה המתכון הקלאסי שהסבתות היו מכינות.
אני בכלל בעד עוגות של הסבתות עוגות מהסוג שמחזירות אותך אל הילדות, סבתא מקבלת את פניי כשאני חוזרת מבית הספר, יש ריח טוב באוויר עוגת תפוזים נאפית בתנור כבר עושה לי טוב, אין כמו העוגות של סבתא.
זה מתכון מנצח לעוגת תפוזים עם מרקם מעולה רכה ואוורירית ישר מחזיר אותי לילדות. שתבינו סבתא שלי הייתה אופה עוגות נהדרות, עברו כל כך הרבה שנים ואני עדיין זוכרת את הטעם את המרקם של העוגות כמה רכות בעוגה אחת.
מתכון מעולה לעוגת תפוזים של פעם עם טעם מפנק של בית.

2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:

6 ביצים
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
180 מ”ל שמן (3/4 כוס)
240 מ”ל מיץ תפוזים (כוס -קרטונים)
280 ג’ קמח (2 כוסות)
2 כפיות אבקת אפייה

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. להפריד את הביצים, את החלבונים להעביר למיקסר, להקציף כ 10 שניות ולהוסיף את הסוכר, להגביר מהירות לבינונית ולהקציף כעד שיש קצף יציב זה בערך 4 – 5 דקות הקצפה.

3. להנמיך את המהירות  ולהוסיף את החלמונים אחד אחד להמתין שיבלע בקצף ואז להוסיף עוד אחד.

4. להוסיף את התפוזים והשמן תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה ובסוף להוסיף את הקמח והאבקת אפייה, להקציף עד שהכל אחיד וחלק.

5. להעביר את הבלילה לתבניות משומנות או תבניות עם נייר אפייה, לאפות כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה. העוגה מאבדת מעט נפח אחרי שהיא יוצאת מהתנור.

Old fashioned orange cake

כדאי לדעת ש…
לאפות רק באינגליש קייק ולא בשום תבנית אחרת זה לא יוצא אותו דבר, באינגליש המרקם יוצא מושלם!
מיץ תפוזים הכוונה לא סחוט טרי אלא לקרטונים, מיץ תפוזים סחוט טרי להוסיף עוד שליש כוס סוכר לעוגה.
קמח תופח 2 כוסות ובלי האבקת האפייה, ניתן להקפיא לשבוע ימים, בימים חמים מומלץ לשמור במקרר.
העוגה מאבדת מעט מהנפח שלה בסיום האפייה.

38940 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעם

עוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעם

70
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

וואוו פשוט מדהים. עשיתי בדיוק את העוגה הזאת. ויצא לי מושלם. כל מי שרצה כאן לא תפח כנראה היא עשתה משהו לא נכון.

פולינה

וואו איזו עוגה מדהימה!!!! תודה רבה 🙂

קרן

היי, הכנתי את העוגה פעם אחת ויצא מושלם (הכנתי אחת). הפעם הכנתי 2 ואיך שיצאו מהתנור צנחו והצתמקו ובפנים העוגה דחוסה ולא אכילה. כשהכנתי והפרדתי ביצים, בביצה אחת נשבר הצהוב, אז שמתי אותה עם שאר הצהובים. והחלבונים היו 5 במקום 6. יכול להיות שזה השפיע ?? נ.ב- אני לא אותה קרן שהגיבה מתחתיי ואפיתי ב2 תבניות אינגליש קייק

קרן

היי, לא ברור לי מה התפקשש עשיתי בדיוק! את אותו הדבר; שלב אחר שלב; העוגות עלו יפה בתנור ופתאום! צנחו מטה ממש; הפכו להיות כמו פיתה; ולא אפויות מבפנים; זרקתי אותן לפח

עירית

היי ניקי, יש מתכון לעוגת תפוזים או בננות טבעונית או פרי אחר?

1 3 4 5