עוגת תפוזים של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תפוזים של פעם

אני חוזרת אל העוגות של סבתא זה המתכון הקלאסי שהסבתות היו מכינות.
אני בכלל בעד עוגות של הסבתות עוגות מהסוג שמחזירות אותך אל הילדות, סבתא מקבלת את פניי כשאני חוזרת מבית הספר, יש ריח טוב באוויר עוגת תפוזים נאפית בתנור כבר עושה לי טוב, אין כמו העוגות של סבתא.
זה מתכון מנצח לעוגת תפוזים עם מרקם מעולה רכה ואוורירית ישר מחזיר אותי לילדות. שתבינו סבתא שלי הייתה אופה עוגות נהדרות, עברו כל כך הרבה שנים ואני עדיין זוכרת את הטעם את המרקם של העוגות כמה רכות בעוגה אחת.
מתכון מעולה לעוגת תפוזים של פעם עם טעם מפנק של בית.

2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:

6 ביצים
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
180 מ”ל שמן (3/4 כוס)
240 מ”ל מיץ תפוזים (כוס -קרטונים)
280 ג’ קמח (2 כוסות)
2 כפיות אבקת אפייה

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. להפריד את הביצים, את החלבונים להעביר למיקסר, להקציף כ 10 שניות ולהוסיף את הסוכר, להגביר מהירות לבינונית ולהקציף כעד שיש קצף יציב זה בערך 4 – 5 דקות הקצפה.

3. להנמיך את המהירות  ולהוסיף את החלמונים אחד אחד להמתין שיבלע בקצף ואז להוסיף עוד אחד.

4. להוסיף את התפוזים והשמן תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה ובסוף להוסיף את הקמח והאבקת אפייה, להקציף עד שהכל אחיד וחלק.

5. להעביר את הבלילה לתבניות משומנות או תבניות עם נייר אפייה, לאפות כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה. העוגה מאבדת מעט נפח אחרי שהיא יוצאת מהתנור.

Old fashioned orange cake

כדאי לדעת ש…
לאפות רק באינגליש קייק ולא בשום תבנית אחרת זה לא יוצא אותו דבר, באינגליש המרקם יוצא מושלם!
מיץ תפוזים הכוונה לא סחוט טרי אלא לקרטונים, מיץ תפוזים סחוט טרי להוסיף עוד שליש כוס סוכר לעוגה.
קמח תופח 2 כוסות ובלי האבקת האפייה, ניתן להקפיא לשבוע ימים, בימים חמים מומלץ לשמור במקרר.
העוגה מאבדת מעט מהנפח שלה בסיום האפייה.

46460 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעם

עוגת תפוזים של פעםעוגת תפוזים של פעם

89
תגובות

  הרשם  
עדכן
מלי

היי ניקי,
הכנתי את העוגה אפיתי בתבנית מרובעת בינונית חד פעמית (הכמות בקערה נראה לי יותר מדי ל-2 תבניות אינגליש קיק) לקחתי לאירוע פשוט עפו על העוגה ביקשו מתכון. עוגה מוצלחת מאוד טעימה מאוד. תודה רבה ניקי

עטרה

ניקי היקרה!זו הודעת פרגון אני ככ אוהבת את המתכונים שלך!! הכנתי בשבת האחרונה את העוגות תפוזים של פעם, יצאה מרשימה וטעימה ואוורירית..אין מילים!!
(בטעות שמתי 2 שקיות את אפייה במקום 2 כפיות) ועדיין יצאה מושלמת!!
תודה רבה
על כל העשייה והמתכונים הנהדרים שלך..שלא מחליפה כבר שנים.
תודה:)

שרי

היי ניקי

האם אפשר להקטין את הכמות החומרים בחצי? האם הנרקח עדיין יישאר טוב?

רחלי

שלום ניקי,
אם לא אקציף את הביצים זה ממש יהרוס את העוגה?
מחפשת מתכון קליל, בלי הקצפות. (לא בראוניז- זה כבר הכנתי..)
אולי יש לך משהו?
תודה!

ורד.ש.

הי ניקי, אצלך הסרטון העוגה יצאה אחידה וגמישה, ואצלי נוצר בחלק העליון מעין “קרום” קשיח, שגם נשבר כשהעוגה יצאה מהתנור. מה יכולה להיות הסיבה לדעתך?

רחל

אני אופה את העוגה הזו בסיר פלא זה עם החור באמצע וכשזה קר אני הופכת אאותה למגש וזה יוצא מצוין

מורן

ניקי היקרה,
תודה על עוד מתכון נפלא.
עוגה מעולה!!! יפה, גבוהה ורכה. ממש טעם של ילדות.