יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות דבש עוגות ועוגיות עם שמן עוגות וקינוחים עוגות תפוחים

עוגת תפוחים ודבש הפוכה

12 ספטמבר 2012
(Visited 139,278 times, 1 visits today)

עוגת תפוחים ודבש הפוכה

יש משהו יותר טעים מעוגות תפוחים ? זאת העוגות הכי קלות שיש ואפילו מיקסר לא צריך כאן איזה יופי, לערבב ולהכניס לתנור, מאוד מסובך נכון ? הוספתי שכבת תפוחים פרוסים יצא מקסים, עוגת תפוחים קלה וטעימה באופן שערורייתי.
עוגת תפוחים שתמיד נגמרת ביום ההכנה, תוך שעה לא נותר פירור חיסלנו אותה וכמובן היא פרווה.

תבנית 24

מרכיבים:

5 – 6 תפוחים גרנד סמיט או מה שיש בבית
3 ביצים גודל XL או 4 ביצים גודל L
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
2 כפות סוכר חום דמררה (לא חובה)
כפית גדושה קינמון
1/4 כוס דבש
280 ג' קמח ( 2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה

הכנות:

1. לרפד את התבנית בנייר אפיה, לקלף את התפוחים, שלושה תפוחים לפרוס לפרוסות דקות ולסדר על התחתית של התבנית בצורת רעפים. לערבב סוכר חום וקינמון ולפזר מעט מעל.

2. את התפוחים הנותרים לחתוך לקוביות, נשארו פרוסות תפוחים מהשלב הראשון נכון ? תחתכו לקוביות אותם לקוביות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. בקערה לערבב לפי הסדר ביצים, סוכר, סוכר חום, שמן, דבש, תפוחים, את מה שנשאר מהקינמון והסוכר חום, א. אפיה ובסוף את הקמח, לערבב לבלילה אחידה (כבדה) ולשפוך על פרוסות התפוחים באופן שווה.
(את השלב את הזה אפשר להכין במיקסר במהירות נמוכה)

5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה – משחימה וקיסם יוצא נקי.

6. לצנן את העוגה ולהפוך אותה, לקלף בזהירות את נייר האפיה לבזוק א. סוכר ולטרוף.

Upside-Down Apple and Honey Cake

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר, אפשר להחליף את הדבש בסילאן או להוסיף עוד רבע כוס סוכר ולהכין בלי. כל סוג שתפוחים שיש בבית זה בסדר. בקיץ מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל. אפשר לוותר על הסוכר חום ולהוסיף עוד כף סוכר רגיל.

עוגת תפוחים ודבש הפוכהעוגת תפוחים ודבש הפוכה

גולשים מכינים וממליצים:

שחף : ואו ניקי עוגה מדהימה!
הכנתי אותה לראש השנה, כבר שהיא הייתה בתנור כל הבית היה מלא ריח מדהים של תפוחים וקינמון,
לא יכולנו להתאפק ואכלנו חצי עוגה לפני הארוחה. פשוט מהממת מחכה כבר להכין אותה שוב (:

שמש : העוגה יצאה טעימה חבל על הזמן!

דנה : היי ניקי, הכנו את עוגה לחג ויצא פשוט מעולה!! עוגה קלה להכנה, ומאוד טעימה! הוספנו גם מעט אגוזי מלך שבורים. תודה על המתכון ושתהיה שנה טובה וטעימה! 🙂

גלית : שבוע טוב ומבורך ניקי… לא יודעת מאיפה להתחיל, הכנתי לשבת את העוגת תפוחים ההפוכה ועוד לפני שהספקתי להפוך ולהוציא את הנייר אפיה, א ו פ ס חצי נעלמה.
בשבת בבוקר כבר רבו על הפירורים, מה שאומר שאני הולכת להכין לחג עוד 3 כאלו.. כזאת קלה להכנה, מושלמת במרקמה ובטעמה והניחוח… בקיצור חבל על הזמן.
שנה טובה ומבורכת ותמשיכי לעשות לנו מתוק על הנשמה חג שמח.. גלית.

liat :  וואו ניקי, הכנתי את העוגה הזו והיא פשוט מעולה, טעימה ונראית סוף הדרך!!

סיון : "הי ניקי. משתפת שהעוגה יוצאת מצויינת עם קמח 'כרגיל' לרגישים לגלוטן. שנה טובה!"

נחמי : "תודה!!! העוגה יצאה אלוף..
וכולם רק טועמים.."

הרשם
עדכן
394 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן