עוגת תפוחים ודבש הפוכה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים ודבש הפוכה

עוגת תפוחים ודבש הפוכה

יש משהו יותר טעים מעוגות תפוחים ? זאת העוגות הכי קלות שיש ואפילו מיקסר לא צריך כאן איזה יופי, לערבב ולהכניס לתנור, מאוד מסובך נכון ? הוספתי שכבת תפוחים פרוסים יצא מקסים, עוגת תפוחים קלה וטעימה באופן שערורייתי.
עוגת תפוחים שתמיד נגמרת ביום ההכנה, תוך שעה לא נותר פירור חיסלנו אותה וכמובן היא פרווה.

מרכיבים:

5 – 6 תפוחים גרנד סמיט או מה שיש בבית
3 ביצים גודל XL
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
2 כפות סוכר חום דמררה
כפית גדושה קינמון
1/4 כוס דבש
280 ג’ קמח ( 2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה

הכנות:

1. לרפד את התבנית בנייר אפיה, לקלף את התפוחים, שלושה תפוחים לפרוס לפרוסות דקות ולסדר על התחתית של התבנית בצורת רעפים. לערבב סוכר חום וקינמון ולפזר מעט מעל.

2. את התפוחים הנותרים לחתוך לקוביות, נשארו פרוסות תפוחים מהשלב הראשון נכון ? תחתכו לקוביות אותם לקוביות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. בקערה לערבב לפי הסדר ביצים, סוכר, סוכר חום, שמן, דבש, תפוחים, את מה שנשאר מהקינמון והסוכר חום, א. אפיה ובסוף את הקמח, לערבב לבלילה אחידה (כבדה) ולשפוך על פרוסות התפוחים באופן שווה.
(את השלב את הזה אפשר להכין במיקסר במהירות נמוכה)

5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה – משחימה וקיסם יוצא נקי.

6. לצנן את העוגה ולהפוך אותה, לקלף בזהירות את נייר האפיה לבזוק א. סוכר ולטרוף.

Upside-Down Apple and Honey Cake

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר, אפשר להחליף את הדבש בסילאן או להוסיף עוד רבע כוס סוכר ולהכין בלי. כל סוג שתפוחים שיש בבית זה בסדר. בקיץ מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.

38326 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוחים ודבש הפוכהעוגת תפוחים ודבש הפוכהעוגת תפוחים ודבש הפוכה

עוגת תפוחים ודבש הפוכהעוגת תפוחים ודבש הפוכה

גולשים מכינים וממליצים:

שחף : ואו ניקי עוגה מדהימה!
הכנתי אותה לראש השנה, כבר שהיא הייתה בתנור כל הבית היה מלא ריח מדהים של תפוחים וקינמון,
לא יכולנו להתאפק ואכלנו חצי עוגה לפני הארוחה. פשוט מהממת מחכה כבר להכין אותה שוב (:

שמש : העוגה יצאה טעימה חבל על הזמן!

דנה : היי ניקי, הכנו את עוגה לחג ויצא פשוט מעולה!! עוגה קלה להכנה, ומאוד טעימה! הוספנו גם מעט אגוזי מלך שבורים. תודה על המתכון ושתהיה שנה טובה וטעימה! 🙂

גלית : שבוע טוב ומבורך ניקי… לא יודעת מאיפה להתחיל, הכנתי לשבת את העוגת תפוחים ההפוכה ועוד לפני שהספקתי להפוך ולהוציא את הנייר אפיה, א ו פ ס חצי נעלמה.
בשבת בבוקר כבר רבו על הפירורים, מה שאומר שאני הולכת להכין לחג עוד 3 כאלו.. כזאת קלה להכנה, מושלמת במרקמה ובטעמה והניחוח… בקיצור חבל על הזמן.
שנה טובה ומבורכת ותמשיכי לעשות לנו מתוק על הנשמה חג שמח.. גלית.

liat :  וואו ניקי, הכנתי את העוגה הזו והיא פשוט מעולה, טעימה ונראית סוף הדרך!!

סיון : “הי ניקי. משתפת שהעוגה יוצאת מצויינת עם קמח ‘כרגיל’ לרגישים לגלוטן. שנה טובה!”

נחמי : “תודה!!! העוגה יצאה אלוף..
וכולם רק טועמים..”

322
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרי

היי ניקי!
העוגה נראית כאילו אפויה באינגליש קיי,האם אני צודקת?

מיכל

שאלה.
האם ניתן להמיר דבש בסילאן?
אם כן באיזו כמות?
מיכל

אוהבת את האתר

היי ניקי,
יש לי בעיה “חמורה”…מתלבטת בין “עוגת דבש מושלמת” ל”עוגת תפוחים הפוכה”. מה יותר טעים/מרשים וכו’ לארוחת ערב חג?
תודה
וסליחה על שאלה מכשילה…(-:

יעל

היי ניקי,
יש לי בבית ביצים בגודל – L
להשתמש ב-3 ביצים כמו שרשמת?

רחל

מדוע ההדפסה יוצאת בקטן? שלא ניתן לראות מאומה.

ריקי

ניקי בוקר טוב .

את התפוחים שחתכתי לקוביות להניח על הבלילה ? הכוונה שיש שכבת תפוחים , שכבת בלילה ושכבת תפוחים ?

עוד שאלה קטנה .. כשאני אופה עוגת תפוחים ( מתכון אחר ) כשחותכים אותה היא ניראת כאילו לא מספיק אפויה . האם זה בגלל התפוחים ? רק עוגות תפוחים לא מצליחות לי . תודה רבה

anot

היי ניקי,
שנה נהדרת לך ולבני משפחתך, את ראויה לכל המתוק שאת מעריפה על כולנו 🙂 אני מגיבה לראשונה אבל עוקבת באדיקות ב3-4 שנים האחרונות עוד מימי הבלוג ואת פשוט נפלאה.
נראה לך שזה יעבוד בתבנית סילקון של מאפניס ? כדי שיצאו לי עוגות אישיות קטנות? אם כן זמן האפיה משתנה?
האם ניתן להחליף את הדבש בסילאן או שטעמו יהיה דומיננטי מדי?
תודה וחג שמח

1 2 3 22