עוגת תפוחים ודבש הפוכה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים ודבש הפוכה

עוגת תפוחים ודבש הפוכה

יש משהו יותר טעים מעוגות תפוחים ? זאת העוגות הכי קלות שיש ואפילו מיקסר לא צריך כאן איזה יופי, לערבב ולהכניס לתנור, מאוד מסובך נכון ? הוספתי שכבת תפוחים פרוסים יצא מקסים, עוגת תפוחים קלה וטעימה באופן שערורייתי.
עוגת תפוחים שתמיד נגמרת ביום ההכנה, תוך שעה לא נותר פירור חיסלנו אותה וכמובן היא פרווה.

מרכיבים:

5 – 6 תפוחים גרנד סמיט או מה שיש בבית
3 ביצים גודל XL
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
2 כפות סוכר חום דמררה
כפית גדושה קינמון
1/4 כוס דבש
280 ג’ קמח ( 2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה

הכנות:

1. לרפד את התבנית בנייר אפיה, לקלף את התפוחים, שלושה תפוחים לפרוס לפרוסות דקות ולסדר על התחתית של התבנית בצורת רעפים. לערבב סוכר חום וקינמון ולפזר מעט מעל.

2. את התפוחים הנותרים לחתוך לקוביות, נשארו פרוסות תפוחים מהשלב הראשון נכון ? תחתכו לקוביות אותם לקוביות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. בקערה לערבב לפי הסדר ביצים, סוכר, סוכר חום, שמן, דבש, תפוחים, את מה שנשאר מהקינמון והסוכר חום, א. אפיה ובסוף את הקמח, לערבב לבלילה אחידה (כבדה) ולשפוך על פרוסות התפוחים באופן שווה.
(את השלב את הזה אפשר להכין במיקסר במהירות נמוכה)

5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה – משחימה וקיסם יוצא נקי.

6. לצנן את העוגה ולהפוך אותה, לקלף בזהירות את נייר האפיה לבזוק א. סוכר ולטרוף.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר, אפשר להחליף את הדבש בסילאן או להוסיף עוד רבע כוס סוכר ולהכין בלי. כל סוג שתפוחים שיש בבית זה בסדר. בקיץ מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.

26146 צפיות 40 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוחים ודבש הפוכהעוגת תפוחים ודבש הפוכהעוגת תפוחים ודבש הפוכה

עוגת תפוחים ודבש הפוכהעוגת תפוחים ודבש הפוכה

גולשים מכינים וממליצים:

שחף : ואו ניקי עוגה מדהימה!
הכנתי אותה לראש השנה, כבר שהיא הייתה בתנור כל הבית היה מלא ריח מדהים של תפוחים וקינמון,
לא יכולנו להתאפק ואכלנו חצי עוגה לפני הארוחה. פשוט מהממת מחכה כבר להכין אותה שוב (:

שמש : העוגה יצאה טעימה חבל על הזמן!

דנה : היי ניקי, הכנו את עוגה לחג ויצא פשוט מעולה!! עוגה קלה להכנה, ומאוד טעימה! הוספנו גם מעט אגוזי מלך שבורים. תודה על המתכון ושתהיה שנה טובה וטעימה! 🙂

גלית : שבוע טוב ומבורך ניקי… לא יודעת מאיפה להתחיל, הכנתי לשבת את העוגת תפוחים ההפוכה ועוד לפני שהספקתי להפוך ולהוציא את הנייר אפיה, א ו פ ס חצי נעלמה.
בשבת בבוקר כבר רבו על הפירורים, מה שאומר שאני הולכת להכין לחג עוד 3 כאלו.. כזאת קלה להכנה, מושלמת במרקמה ובטעמה והניחוח… בקיצור חבל על הזמן.
שנה טובה ומבורכת ותמשיכי לעשות לנו מתוק על הנשמה חג שמח.. גלית.

liat :  וואו ניקי, הכנתי את העוגה הזו והיא פשוט מעולה, טעימה ונראית סוף הדרך!!

סיון : “הי ניקי. משתפת שהעוגה יוצאת מצויינת עם קמח ‘כרגיל’ לרגישים לגלוטן. שנה טובה!”

נחמי : “תודה!!! העוגה יצאה אלוף..
וכולם רק טועמים..”

294
תגובות

  הרשם  
עדכן
ניקול

היי ניקי יש לי רק ביצים בגודל M אז כמה לשים?

שרון

שלום ניקי, הכנתי את העוגה בכמות כפולה,להגשה בסיום ארוחת ערב ראש השנה.
האם שייך לחמם אותה על פלטה או להגיש קר?
תודה ושנה טובה.

מיכל

הי ניקי..יש לי רק תבנית 26 ואני חוששת שהיא תצא נמוכה מדי..יש לך רעיון מה להוסיף בכדי שהיא תצא גבוהה יותר?

לילי

לגבי הביצים אין לי XL רק L לשים 3 או 4?

מירה

היי ניקי, לא מצאתי שאלה זהה, אז כותבת,
כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה ולהשאיר במקרר? תודה!
יהיה נחמד גם אם תרשמי במתכונים האם ניתן להקפיא,
כבר שנים איתך, רוצה להכין משהו מחפשת קודם כל אצלך, אז בבקשה תמשיכי במה שאת עושה

נופר

היי אני רוצה לעשות בתבנית חדש ולהגיש ככה. אפשר שהתפוחים יהיו למעלה כדי שלא אצטרך להפוך ושיהיה יפה להגשה?

סמדר

אפשר לעשות כמה אינגליש קייק?