עוגת רסק תפוחים בחושה
אם אני אומר לכם שלקח לי דקה להכין את העוגה תאמינו לי ? אז כן בגלל שהשתמשתי ברסק תפוחים אפילו לא הייתי צריכה לגרד את התפוחים, הכנסתי הכל לקערה ערבבתי ולתנור אפילו לא הוצאתי את המיקסר.
אני מכינה את העוגה הזאת כבר הרבה שנים וכל פעם אני מופתעת מחדש מהפשטות והרכות שלה. אין על עוגות פשוטות וזאת אחת הטובות, השילוב של התפוחים והקינמון זה קסם והכי טוב שאלו מצרכים שיש לכל אחד בבית.
יש לכם אורחים בדרך התקילו אתכם ? תכניסו את העוגה לתנור 45 דקות והיא על השולחן מריחה נהדר.
אני ממליצה שתחזיקו רסק תפוחים באופן קבוע במזווה רק בשביל העוגה הזאת.
תבנית אינגליש קייק / עגולה קוטר 20
מרכיבים:
2 ביצים Xl או 3 ביצים L
2 קופסאות רסק תפוחים קטנות 260 ג' סך הכל כל קופסא 130 ג'
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
210 ג' קמח (כוס וחצי)
כפית וחצי א. אפייה
כפית קינמון
אפשרות לא חובה:
2 כפות שבבי שקדים לפזר מעל לפני הכניסה לתנור
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לטרוף ביצים וסוכר עם מזלג במשך כדקה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה, אין צורך במיקסר הכל ידני עם כף, לשמן את התבנית ולשפוך את העיסה.
3. לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם יוצא נקי
גולשים מכינים וממליצים:
מאיה : "רק רציתי להגיד לך שהכנתי את העוגה הזאת פעמיים תוך שבועיים והיא אחת העוגות הבחושות הטעימות שאכלתי! תודה על המתכון (:"
גלית: "הכנתי פעם שנייה עם תחליף סוכר, ורסק לא ממותק. חצי קמח מלא וחצי רגיל. מאוד מוצלח."