


עוגת רסק תפוחים בחושה
העוגה הזאת קלה ביותר והיא יוצאת נהדר, רכה וזהובה עם ריח משגע של תפוחים. היא מתחסלת בקלות והכי כיף שלא עבדתי קשה, 5 דקות הכנה והתוצאה מושלמת עוגה נהדרת.
תבנית : אינגליש קייק
מרכיבים:
2 ביצים
2 קופסאות רסק תפוחים קטנות 260 ג’ סך הכל כל קופסא 130 ג’
200 ג’ סוכר (כוס)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
140 ג’ קמח תופח (כוס)
כפית קינמון
ציפוי:
2 כפות שבבי שקדים
חצי כפית קינמון
כפית סוכר חום
הכנות:
- 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לטרוף ביצים וסוכר עם מזלג במשך כדקה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה, אין צורך במיקסר הכל ידני עם כף.
3. לשמן את התבנית ולשפוך את העיסה.
*4. בצלוחית קטנה לערבב שקדים סוכר קינמון ולפזר מעל העיסה, להכניס את התבנית לתנור לאפות כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
גולשים מכינים וממליצים:
מאיה : “רק רציתי להגיד לך שהכנתי את העוגה הזאת פעמיים תוך שבועיים והיא אחת העוגות הבחושות הטעימות שאכלתי! תודה על המתכון (:”
גלית: “הכנתי פעם שנייה עם תחליף סוכר, ורסק לא ממותק. חצי קמח מלא וחצי רגיל. מאוד מוצלח.”
העוגה ממש טעימה. תודה 🙂
במקום התוספת למעלה, שפכתי על העוגה שתי כפות של סירופ מייפל…יצא טוב.
ואני אוהבת את המתכונים שלך הם קלים וטעימים. תודה
בוקר טוב,
האם מדובר בתבנית חד פעמית אחת ?
מה לעשות כדי שהעוגה לא תיפול אחרי האפייה. השארתי אותה בתנור עם פתח קטן ועדיין היא נפלה, למרות שתפחה מאד יפה. מה עושים?
הכנתי פעמיים, קצרתי המון מחמאות ועוד ידי נטויה. מתכון נפלא! תודה!