יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לט"ו בשבט מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לראש השנה עוגות בחושות מהירות עוגות וקינוחים עוגות ללא הקצפה עוגות תפוחים

עוגת תפוחים בחושה מעולה

20 יוני 2012
(Visited 553,113 times, 104 visits today)

עוגת תפוחים בחושה מעולה

מבחינתי זאת העוגה הכי טובה באתר אני מכינה אותה יותר מעשר שנים והיא פיצוץ כל פעם מחדש.
מה סוד הקסם של העוגה ? מה בעצם עושה את העוגה הזאת לכל כך מבוקשת אצל הגולשים ? אני אספר לכם.
לפני הכל קלות ההכנה היא מדהימה, אין צורך במיקסר אני מערבבת עם כף ואין כלים מיותרים. היא לחה ועסיסית וזה מורגש בכל ביס, יש משהו בשילוב של תפוחים וקינמון שזה קסם.
אי אפשר לפשל עם העוגה הזאת גם מי שלא יודע לאפות יצליח בוודאות. היא פרווה בלי לחשוב על תחליפים (שזה כל פעם מבאס מחדש) ואת המצרכים יש לכל אחד בבית.
היא טעימה באופן שערורייתי אפשר להכין אותה יום מראש ואפילו יומיים והיא טעימה כאילו הכנתי אותה בזה הרגע.
הכי חשוב העוגה הזאת נותנת לי הרגשה של בית, ברגע שאני אופה אותה והמטבח מתמלא בריח משכר של עוגת תפוחים אני מרגישה הכי בבית בעולם.

תבנית קוטר 24 עגולה / 2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:

קערה א’:
4 תפוחים גדולים / 6 תפוחים קטנים
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (דמררה)

קערה ב’:
4 ביצים L
180 ג’ סוכר (כוס פחות כף)
כפית אבקת קינמון גדושה
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
280 ג’ קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת מוס קפה שוקולד משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

  • עוגיות עבאדי פרווה תוצרת בית

    אין אירוח שהעוגיות המופלאות האלה לא מופיעות על השולחן, עוד לא מצאתי מישהו שלא אוהב אותן, לומר ממכרות ?
    הרבה יותר מזה, מתכון שלא תפסיקו להכין.
    קבלו מתכון לעוגיות ממכרות בטירוף, רגע רגע אני יודעת שאפשר לקנות את העוגיות ובשביל מה לטרוח להכין בבית ?
    כי הן טובות יותר בהכנה ביתית ואתם יודעים בדיוק מה הכנסתם פנימה וההכנה כל כך קלה שחייבים להכין בבית.
    אתם לא תפסיקו לאכול את הכעכים האלה קבלו את הגרסא הביתית לכעכים המלוחים הכי טובים שהכנתם.
    עוגיות מלאות בשומשום פריכות ונחטפות תמלאו את צנצנת העוגיות ותראו באיזה מהירות היא מתרוקנת.
    יוצאות המון עוגיות וזה בקושי מצליח להחזיק חצי יום על השיש כל רגע ניגש מישהו לקחת. חשוב לומר העוגיות על בסיס שמן בלי חמאה או מרגרינה נסו תופתעו פיצוץ של עוגיות מלוחות.

    60 עוגיות

  • עוגת גזר ב 5 דקות הכנה

    היה לי המון גזר במקרר והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת עוגת גזר.
    בתכל’ס ותשאירו את זה בינינו זאת עוגה לעצלנים אני אפילו לא הוצאתי את המיקסר היא עד כדי כך קלה.
    הוספתי את מה שאני אוהבת קינמון, אגוזים והכנסתי המון גזר, מצאתי תבנית יפהפייה, 10 דקות בהגזמה והעוגה נכנסה לתנור. הריח הרג אותי 🙂 אם יש עוגה שמתאימה לשבת זאת העוגה הזאת והיא פרווה בלי להתחיל לחשוב על תחליפים
    והכי יפה אף אחד לא מנחש שזאת עוגת גזר, הם לא מבינים מה עושה את העוגה לכל כך טובה ורכה
    (לא חייבים לגלות זאת עוגת גזר) לגרד את הגזר להוסיף את שאר המצרכים להכניס לתנור.
    תודה רבה יש לי עוגה לשבת ועכשיו אפשר להכין דברים נוספים.

    תבנית 22

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

הכנות:

1. לחמם תנור ל180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לקלף את התפוחים לחתוך אותם לקוביות קטנות לשים בקערה, להוסיף את הסוכר חום לערבב ולהשאיר בצד.

3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים והסוכר בעזרת מזלג במשך כמה שניות, להוסיף את התפוחים (קערה א’) שמן, קמח, קינמון ולערבב לעיסה אחידה בעזרת כף, העיסה סמיכה וזה בסדר ככה היא צריכה להיות.

4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה.

5. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה זהובה וקיסם יוצא נקי.

Apple cake recipe

כדאי לדעת ש…
שיניתי קצת את המתכון המקורי הפחתתי בכמות הסוכר והשמן, יש לכם תפוחים שנראים פחות טוב ? זאת בדיוק העוגה בשביל זה. לפעמים אני מתעצלת ולא מקפידה על קילוף כמו שצריך של התפוחים תאמינו לי שאף אחד לא מרגיש.
בימים חמים מומלץ לשמור במקרר.

כל המתכון כולו מכיל כ45 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר אם נפרוס את העוגה ל24 יש בכל פרוסה 2 יחידות אנרגיה( כ200 קלוריות).
אפשר להכין גם ב2 תבניות אינגליש קייק. בהנחה שבכל תבנית אינגליש קייק יש כ12 פרוסות, כל פרוסה מכילה כ2 יחידות אנרגיה. כלומר פרוסת עוגה כמנת ביניים אחר הצהריים יכולה להיות פינוק לגיטימי גם בתפריט דיאטה.
יש כאלו שיגידו: עוגה- רק בשבת! ויש כאלו שיגידו שהם לא יכולים לוותר גם באמצע השבוע.
הגישה שלי אומרת- הכל אפשרי-במידה. ברגע שנשמור על כמויות מתאימות, נוכל לאכול מהכל!
רעיון שלי להפחתת הקלוריות במתכון (מבלי לפגוע בטעם בכלל) הוא להחליף את כוס השמן שבמתכון בחצי כוס שמן וחצי כוס מים. בצורה כזו נחסכו לנו 10 יחידות אנרגיה מהמתכון (זה המון!). והגענו ליחידה וחצי לפרוסה (כ150 קלוריות לפרוסה).
אחלה מתכון בפחות ייסורי מצפון.

עוגת תפוחים בחושה מעולהעוגת תפוחים בחושה מעולהעוגת תפוחים בחושה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

מכילי : “תקשיבי ניקי- מה זה מוצלח, זה אפילו לא יהיה תיאור מספק!!! ה-עוגה ה-הכי שווה שיש!!! התבנית התחסלה בתוך פחות מיום!!”

שירה : תודה רבה! הרבה פעמים ניסיתי להכין עוגת תפוחים טעימה אך ללא הצלחה, ופה, כמה פשוט וכמה טעים!!
תודה על כל המתכונים, זה המקום היחיד ממנו אני לוקחת מתכונים ואף פעם לא מתאכזבת!

תודה רבה! : תודה רבה על עוגה נפלאה!! לא האמנתי שהיא תצא כל כך טוב. היא יצאה רכה, עסיסית וטעימה. תודה!

אוסנת :  אף פעם לא היתה עוגת תפוחים מדהימה כמו זו. הן מבחינת המרקם, והן מבחינת הטעם. כשאומרים אצלנו עוגת תפוחים, זה סוג של עוגה סתמית, אבל את זו הכנתי ביום שישי בבוקר ונאלצתי להכין אחת נוספת במוצאי שבת…. למה בכלל הכנתי אותה? כי קראתי את התגובות, וחבל לי שלא הצלחתי להגיב באתר, שכן זה ממש משפיע על החלטת הביצוע.תודה, ממש, את נהדרת.

מנוחה : “זהו… הכל מוכן לשבת והעוגה הזו בראש.
אני מדפדפת פה וקולטת כמה למדתי והתקדמתי במטבח, בזכותך!
מכל תגובה שענית בנועם ובסבלנות לגולשים ולי(;
תודה שוב ניקי”

הרשם
עדכן
2.1K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי, האם אפשר לשים במקום הסוכר סילאן או מייפל טבעי? שבת שלום

עוגה מעולה וטעימה. המתכון אפילו מתאים לגודל התבנית שלי (ממליצה להוסיף לינק למתכון השני, שבו הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק בלבד, כי כבר קרה לי שהתבלבלתי ובאמצע ניסיתי להכפיל כמויות. ממש פשע לעבוד ולהכין את המתכון לכמות פיצית, כי זה נגמר 5 דקות אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור…)

עוגה מעולה וקלה. מככבת אצלי בבית (אני מוסיפה גם אגוזים)

מתכון נהדר ומהיר, תודה רבה ניקי כל מתכון שאת מעלה הצלחה מסחררת אין כמוך !

היי ניקי
קודם כל אתר מדהים!
אפשר להשתמש בכל פרי?

הי ניקי, איך העוגה עוברת הקפאה? עושה אותה כבר שנים והיא נהדרת!

שלום ניקי
אפשר להמיר תפוחים באגסים?