עוגת תפוחים בחושה מעולה
מבחינתי זאת העוגה הכי טובה באתר אני מכינה אותה יותר מעשר שנים והיא פיצוץ כל פעם מחדש.
מה סוד הקסם של העוגה ? מה בעצם עושה את העוגה הזאת לכל כך מבוקשת אצל הגולשים ? אני אספר לכם.
לפני הכל קלות ההכנה היא מדהימה, אין צורך במיקסר אני מערבבת עם כף ואין כלים מיותרים. היא לחה ועסיסית וזה מורגש בכל ביס, יש משהו בשילוב של תפוחים וקינמון שזה קסם.
אי אפשר לפשל עם העוגה הזאת גם מי שלא יודע לאפות יצליח בוודאות. היא פרווה בלי לחשוב על תחליפים (שזה כל פעם מבאס מחדש) ואת המצרכים יש לכל אחד בבית.
היא טעימה באופן שערורייתי אפשר להכין אותה יום מראש ואפילו יומיים והיא טעימה כאילו הכנתי אותה בזה הרגע.
הכי חשוב העוגה הזאת נותנת לי הרגשה של בית, ברגע שאני אופה אותה והמטבח מתמלא בריח משכר של עוגת תפוחים אני מרגישה הכי בבית בעולם.
תבנית קוטר 24 עגולה / 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים:
קערה א':
4 תפוחים גדולים / 6 תפוחים קטנים
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (דמררה)
קערה ב':
4 ביצים L
180 ג' סוכר (כוס פחות כף)
כפית אבקת קינמון גדושה
180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
הכנות:
1. לחמם תנור ל180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לקלף את התפוחים לחתוך אותם לקוביות קטנות לשים בקערה, להוסיף את הסוכר חום לערבב ולהשאיר בצד.
3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים והסוכר בעזרת מזלג במשך כמה שניות, להוסיף את התפוחים (קערה א') שמן, קמח, קינמון ולערבב לעיסה אחידה בעזרת כף, העיסה סמיכה וזה בסדר ככה היא צריכה להיות.
4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה.
5. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה זהובה וקיסם יוצא נקי.
כדאי לדעת ש…
שיניתי קצת את המתכון המקורי הפחתתי בכמות הסוכר והשמן, יש לכם תפוחים שנראים פחות טוב ? זאת בדיוק העוגה בשביל זה. לפעמים אני מתעצלת ולא מקפידה על קילוף כמו שצריך של התפוחים תאמינו לי שאף אחד לא מרגיש.
בימים חמים מומלץ לשמור במקרר.
For the recipe in English:
Apple cake recipe
כל המתכון כולו מכיל כ45 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר אם נפרוס את העוגה ל24 יש בכל פרוסה 2 יחידות אנרגיה( כ200 קלוריות).
אפשר להכין גם ב2 תבניות אינגליש קייק. בהנחה שבכל תבנית אינגליש קייק יש כ12 פרוסות, כל פרוסה מכילה כ2 יחידות אנרגיה. כלומר פרוסת עוגה כמנת ביניים אחר הצהריים יכולה להיות פינוק לגיטימי גם בתפריט דיאטה.
גולשים מכינים וממליצים:
מכילי : "תקשיבי ניקי- מה זה מוצלח, זה אפילו לא יהיה תיאור מספק!!! ה-עוגה ה-הכי שווה שיש!!! התבנית התחסלה בתוך פחות מיום!!"
שירה : תודה רבה! הרבה פעמים ניסיתי להכין עוגת תפוחים טעימה אך ללא הצלחה, ופה, כמה פשוט וכמה טעים!!
תודה על כל המתכונים, זה המקום היחיד ממנו אני לוקחת מתכונים ואף פעם לא מתאכזבת!
תודה רבה! : תודה רבה על עוגה נפלאה!! לא האמנתי שהיא תצא כל כך טוב. היא יצאה רכה, עסיסית וטעימה. תודה!
אוסנת : אף פעם לא היתה עוגת תפוחים מדהימה כמו זו. הן מבחינת המרקם, והן מבחינת הטעם. כשאומרים אצלנו עוגת תפוחים, זה סוג של עוגה סתמית, אבל את זו הכנתי ביום שישי בבוקר ונאלצתי להכין אחת נוספת במוצאי שבת…. למה בכלל הכנתי אותה? כי קראתי את התגובות, וחבל לי שלא הצלחתי להגיב באתר, שכן זה ממש משפיע על החלטת הביצוע.תודה, ממש, את נהדרת.
מנוחה : "זהו… הכל מוכן לשבת והעוגה הזו בראש.
אני מדפדפת פה וקולטת כמה למדתי והתקדמתי במטבח, בזכותך!
מכל תגובה שענית בנועם ובסבלנות לגולשים ולי(;
תודה שוב ניקי"