עוגת תפוחים בחושה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תפוחים בחושה מעולה

זה המתכון הכי מבוקש באתר לעוגת תפוחים ואני אומרת שזאת העוגה הכי טובה באתר. 5 דקות הכנה והיא נכנסת לתנור בלי הקצפות פשוטה ביותר.
ברגע שמתחילים להכין מכינים אותה שוב ושוב.
עוגה ממכרת קלה ביותר והכי טעימה שיש תתכוננו להנות מעוגה נהדרת.

גודל תבנית: 24

מרכיבים:

4 תפוחים גדולים
4 ביצים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר
(דמררה)
280 ג’ קמח תופח (2 כוסות)
כוס שמן
כפית אבקת קינמון גדושה
קורט מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לקלף את התפוחים לחתוך אותם לקוביות קטנות ולשים בקערה, להוסיף את הסוכר חום ולערבב.

3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים והסוכר בעזרת מזלג במשך כמה שניות, להוסיף את התפוחים, שמן, קמח, קינמון  לערבב לעיסה אחידה בעזרת כף.

4. קצת קשה לערבב לא נורא, מי שממש קשה לו יכול להעביר את כל העיסה למיקסר ולערבב הכל במהירות נמוכה.

5. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה.

*6. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה זהובה וקיסם יוצא נקי.

Apple cake recipe

1225353 צפיות 324 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת פרי מקסימה שמביאה לנו מכל הטוב שבתפוחים.
עוגות הן בדרך כלל מאכל מאתגר בתקופה של דיאטה. מכיוון שמדובר במאכל שמכיל בתוכו כמות נכבדת של פחמימות ביחס לפרוסה לא גדולה שנאכלת. לכן תמיד חשוב להקפיד ולפרוס פרוסה אחת ולא לשבת ו”ליישר” את העוגה ישר מהתבנית.
כל המתכון כולו מכיל כ45 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר אם נפרוס את העוגה ל24 יש בכל פרוסה 2 יחידות אנרגיה( כ200 קלוריות).
כלומר פרוסת עוגה כמנת ביניים אחר הצהריים יכולה להיות פינוק לגיטימי גם בתפריט דיאטה.
יש כאלו שיגידו: עוגה- רק בשבת! ויש כאלו שיגידו שהם לא יכולים לוותר גם באמצע השבוע.
הגישה שלי אומרת- הכל אפשרי-במידה. ברגע שנשמור על כמויות מתאימות, נוכל לאכול מהכל!
רעיון שלי להפחתת הקלוריות במתכון (מבלי לפגוע בטעם בכלל) הוא להחליף את כוס השמן שבמתכון בחצי כוס שמן וחצי כוס מים. בצורה כזו נחסכו לנו 10 יחידות אנרגיה מהמתכון (זה המון!). והגענו ליחידה וחצי לפרוסה (כ150 קלוריות לפרוסה).

אחלה מתכון בפחות ייסורי מצפון.

עוגת תפוחים בחושה מעולהעוגת תפוחים בחושה מעולהעוגת תפוחים בחושה מעולה

עוגת תפוחים בחושה מעולהריבועי גבינה ושוקולד ממכרים
עוגת תפוחים בחושה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

מכילי : “תקשיבי ניקי- מה זה מוצלח, זה אפילו לא יהיה תיאור מספק!!! ה-עוגה ה-הכי שווה שיש!!! התבנית התחסלה בתוך פחות מיום!!”

שירה : תודה רבה! הרבה פעמים ניסיתי להכין עוגת תפוחים טעימה אך ללא הצלחה, ופה, כמה פשוט וכמה טעים!!
תודה על כל המתכונים, זה המקום היחיד ממנו אני לוקחת מתכונים ואף פעם לא מתאכזבת!

תודה רבה! : תודה רבה על עוגה נפלאה!! לא האמנתי שהיא תצא כל כך טוב. היא יצאה רכה, עסיסית וטעימה. תודה!

אוסנת :  אף פעם לא היתה עוגת תפוחים מדהימה כמו זו. הן מבחינת המרקם, והן מבחינת הטעם. כשאומרים אצלנו עוגת תפוחים, זה סוג של עוגה סתמית, אבל את זו הכנתי ביום שישי בבוקר ונאלצתי להכין אחת נוספת במוצאי שבת…. למה בכלל הכנתי אותה? כי קראתי את התגובות, וחבל לי שלא הצלחתי להגיב באתר, שכן זה ממש משפיע על החלטת הביצוע.תודה, ממש, את נהדרת.

מנוחה : “זהו… הכל מוכן לשבת והעוגה הזו בראש.
אני מדפדפת פה וקולטת כמה למדתי והתקדמתי במטבח, בזכותך!
מכל תגובה שענית בנועם ובסבלנות לגולשים ולי(;
תודה שוב ניקי”

1901
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפית

כדי לדעת מראש אם יש הגבלת גיל לעוגה, התפוחים יוצאים רכים מאוד?

הילה דרור

אפשר עם סוכר לבן? נגמר לי החום

קרין

וואו!!! איך פספסתי את זה עד עכשיו??
אפילו לי (מצליחה לשרוף ביצה קשה) יצא טעים! תודה רבה רבה רבה ניקי!

יפעת שביט

שלום, האם הכמות מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק במקום תבנית עגולה?

שירה

היי ניקי!
העוגה מעולה!!!
האם אפשר להכפיל כמויות?

ריקי

אפשר קודם לבשל את התפוחים קצת עם חמאה וסוכר?

ע חסויה

אין לי קמח תופח וגם אין אבקת אפייה…אפשר עדיין?