קראמבל תפוחים חם - מתכון מנצח
המתכון הכי מהיר לאירוח שיצא לי להכין בלי להסתבך בלי להשקיע בכלל, לכל אחד יש תפוחים בבית שרק מחכים לעשות איתם משהו טעים ומפנק כל מה שנותר זה להכין בצק פריך לאחד בין השניים ולהגיש את הקינוח הכי שווה.
הבצק הפריך והזהוב נותן את הפריכות שמשתלבת נהדר עם התפוחים החמים שמגירים את המיץ העסיסי והטעים, בימים הקרים שעוברים עלינו אין כמו קרמבל חם וטעים ואם בא לכם לשדרג כדור גלידה וניל ליד זה מושלם.
תבנית מרובעת / עגולה קוטר 20
מרכיבים:
מצרכי הבצק:
50 ג` חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
80 ג` קמח (חצי כוס פלוס כף נוספת)
40 ג` סוכר (2 כפות)
חלמון (צהוב)
שכבת התפוחים:
50 ג` חמאה / 3 כפות שמן
6 תפוחים גדולים קלופים חתוכים קטן
2 כפות סירופ מייפל
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
40 ג` סוכר (2 כפות)
חמוציות / צימוקים (מי שלא אוהב שיוותר)
מעט סוכר
להגשה:
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
2 – 3 כפיות סוכר
חצי כפית סוכר וניל
מעט קינמון + אגוזים גרוסים
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם החמאה, סוכר מים, קינמון והמייפל להרתיח כמה שניות שהסוכר ימס להוסיף את קוביות התפוחים לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב לוודא שהקוביות רכות להוריד מהאש ולסנן.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לשים בקערת המיקסר את החמאה, קמח סוכר חלמון בעזרת הוו גיטרה לעבד לגושים קטנים ולעצור, לשטח את קוביות התפוחים בתבנית מעל לפזר חמוציות ומעט סוכר.
4. לסיים עם פירורי הבצק פריך מעל ולאפות כ 25 דקות.
5. הגשה:
בצלחת עמוקה לשים 2 – 3 כפות מהקרמבל לערבב שמנת חמוצה וסוכרים ושים ליד 2 כפות ולבזוק מעט קינמון ואגוזים / אפשר שמנת מוקצפת / כדור גלידת וניל.
גולשים מכינים וממליצים:
לידור : "היי ניקי הכנתי להערב את הקראמבל המדהים הזה…ואכלנו יחד עם המוס שמנת שלך ממתכון אחר של התפוחים.תודה רבה!! ממש אבל ממש טעים"
מיכל : "מתכון מצוין עשיתי אותו כקינוח חם לערב שבת קרירה"
עינת : "ניקי, יצא מדהים!!"
בקי : רציתי לשתף אותך ולהודות על הקינוח המקסים הזה-היה לנו טעים ומגוון
תודה על שאת מעשירה לנו את השבת:)
שם : "הכנתי אתמול את הקראמבל והגשתי עם שמנת חמוצה, ויצא מ-ע-ו-ל-ה!. מנה קלילה וטעימה שאין כמוה, מומלץ בחום להכין!"
דבי: "ח-ל-ו-מ-י !!! הכנתי והגשתי עם כדור גלידה , מעל הכדור גלידה שפכתי מהרוטב שסונן מהתפוחים . טעים כ"כ ואווווו ניקי ת-ו-ד-ה"