יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלמונים מיותרים עוגות וקינוחים עוגות תפוחים

קרמבל תפוחים וחמוציות

20 יוני 2012
(Visited 29,691 times, 1 visits today)

קרמבל תפוחים וחמוציות

פירורי בצק זהובים ופריכים, קוביות תפוחים מתובלות בקינמון ומייפל, קינוח מתוק וטעים . אני מאוד ממליצה להגיש את הקרמבל כשהוא חם יחד עם גלידת וניל או שמנת שילוב משגע שקשה לעמוד בפניו. הקרמבל בתנור ריח הקינמון נישא באוויר. יש! סוף שבוע בשטח

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

מצרכי הבצק:
50 ג` חמאה קרה
80 ג` קמח (חצי כוס פלוס כף נוספת)
40 ג` סוכר (2 כפות)
חלמון

שכבת התפוחים:
50 ג` חמאה
6 תפוחים גדולים
2 כפות סירופ מייפל
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
40 ג` סוכר (2 כפות)

חמוציות (מי שלא אוהב שיוותר)
מעט סוכר

להגשה:
200 מ”ל שמנת חמוצה
2 – 3 כפיות סוכר (לפי הטעם)
מי שאוהב יכול להוסיף מעט סוכר וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

  • עוגת שוקולד רכה ועסיסית

    תעזבו הכל זאת העוגת שוקולד הכי טובה שהכנתי, עולה על כל האחרות העוגה הזאת מדהימה. תסתכלו בסרטון ותראו כמה שהיא קלה להכנה.
    תדמיינו עוגת שוקולד מהחלומות רכה, לחה ועסיסית ולמרבה הפלא היא על בסיס מים. לא יאמן כמה שהיא טובה.
    מרגע שתכינו אותה לא תכינו עוגה אחרת איזה מרקם שוקולדי מופלא, כמה שהיא רכה. לפני הכל תשמרו במחברת המתכונים אתם תודו לי אחר כך היא שווה ברמות ואפילו יותר מזה.

     

    תבנית 24

הכנות:

1. לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות, להמיס חמאה במחבת חמה, להוסיף מייפל, סוכר, קינמון ומים להוסיף את התפוחים ולהקפיץ כמה דקות עד שהם רכים ולסנן.

2. לעבד את המצרכים לבצק פירורי.

3. את התפוחים להעביר לתבנית, מעל לפזר חמוציות, מעט סוכר, מעל הכל לפזר את פירורי הבצק.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, עד שהפירורים מזהיבים מעט.

5. להגיש חם עם כדור גלידה או קצפת או שמנת מומתקת בסוכר יוצא נפלא.

קרמבל תפוחים וחמוציות

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : “היי ניקי הכנתי להערב את הקראמבל המדהים הזה…ואכלנו יחד עם המוס שמנת שלך ממתכון אחר של התפוחים.תודה רבה!! ממש אבל ממש טעים”

מיכל : “מתכון מצוין עשיתי אותו כקינוח חם לערב שבת קרירה”

עינת : “ניקי, יצא מדהים!!”

בקי : רציתי לשתף אותך ולהודות על הקינוח המקסים הזה-היה לנו טעים ומגוון
תודה על שאת מעשירה לנו את השבת:)

שם : “הכנתי אתמול את הקראמבל והגשתי עם שמנת חמוצה, ויצא מ-ע-ו-ל-ה!. מנה קלילה וטעימה שאין כמוה, מומלץ בחום להכין!”

דבי: “ח-ל-ו-מ-י !!! הכנתי והגשתי עם כדור גלידה , מעל הכדור גלידה שפכתי מהרוטב שסונן מהתפוחים . טעים כ”כ ואווווו ניקי ת-ו-ד-ה”

הרשם
עדכן
122 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי,
אם אני מכינה את הקרמבל עם אפרסקים ונקטרינות – לשנות משהו בהכנה או במרכיבים?
והאם היחס נשאר זהה – ז”א להשאיר את אותן הכמויות לכל 6 פירות שאני משתמשת? אני רוצה שיהיה יחס פרופורציונלי בין הפירות לבצק..
תודה רבה, אביגיל.

לשים את התפוחים עם הנוזלים?

אפשר להכין מיום חמישי למוצאי שבת ולחמם על פלטה?

הייי ניק?י ,זה בסדר אם יש כאלה גושים בכל מיני צורנים.,לא מפורר לחלוטין

היי ניקי, מה שלומך??
אני רוצה להפוך את המתכון לפרווה. אפשרי??
תודה מראש

היי ניקי המהממת!! אני ממש אוהבת את המתכון הזה ועושה אותו הרבה. יש לי שאלה- אני מאוד מדוייקת בכמויות. הקרמבל בסיום האפייה יוצא דק מידי לטעמי. אני רוצה לעבות אותו. כדאי להכפיל כמויות?

היי ניקי יש לי אורח טבעוני שהייתי שמחה לנסות לשמח. הבעיה היחידה זה החלמון בבצק האם יש לך פתרון (באופן כללי ) לתחליף לביצים במתכוני בצק?
תודה רבה