יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלמונים מיותרים עוגות וקינוחים עוגות תפוחים

קרמבל תפוחים וחמוציות

20 יוני 2012
(Visited 50,186 times, 15 visits today)

קרמבל תפוחים וחמוציות

פירורי בצק זהובים ופריכים, קוביות תפוחים מתובלות בקינמון ומייפל, קינוח מתוק וטעים . אני מאוד ממליצה להגיש את הקרמבל כשהוא חם יחד עם גלידת וניל או שמנת שילוב משגע שקשה לעמוד בפניו. הקרמבל בתנור ריח הקינמון נישא באוויר. יש! סוף שבוע בשטח

גודל תבנית: 24"

מרכיבים:

מצרכי הבצק:
50 ג` חמאה קרה
80 ג` קמח (חצי כוס פלוס כף נוספת)
40 ג` סוכר (2 כפות)
חלמון

שכבת התפוחים:
50 ג` חמאה
6 תפוחים גדולים
2 כפות סירופ מייפל
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
40 ג` סוכר (2 כפות)

חמוציות (מי שלא אוהב שיוותר)
מעט סוכר

להגשה:
200 מ"ל שמנת חמוצה
2 – 3 כפיות סוכר (לפי הטעם)
מי שאוהב יכול להוסיף מעט סוכר וניל

הכנות:

1. לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות, להמיס חמאה במחבת חמה, להוסיף מייפל, סוכר, קינמון ומים להוסיף את התפוחים ולהקפיץ כמה דקות עד שהם רכים ולסנן.

2. לעבד את המצרכים לבצק פירורי.

3. את התפוחים להעביר לתבנית, מעל לפזר חמוציות, מעט סוכר, מעל הכל לפזר את פירורי הבצק.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, עד שהפירורים מזהיבים מעט.

5. להגיש חם עם כדור גלידה או קצפת או שמנת מומתקת בסוכר יוצא נפלא.

קרמבל תפוחים וחמוציות

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : "היי ניקי הכנתי להערב את הקראמבל המדהים הזה…ואכלנו יחד עם המוס שמנת שלך ממתכון אחר של התפוחים.תודה רבה!! ממש אבל ממש טעים"

מיכל : "מתכון מצוין עשיתי אותו כקינוח חם לערב שבת קרירה"

עינת : "ניקי, יצא מדהים!!"

בקי : רציתי לשתף אותך ולהודות על הקינוח המקסים הזה-היה לנו טעים ומגוון
תודה על שאת מעשירה לנו את השבת:)

שם : "הכנתי אתמול את הקראמבל והגשתי עם שמנת חמוצה, ויצא מ-ע-ו-ל-ה!. מנה קלילה וטעימה שאין כמוה, מומלץ בחום להכין!"

דבי: "ח-ל-ו-מ-י !!! הכנתי והגשתי עם כדור גלידה , מעל הכדור גלידה שפכתי מהרוטב שסונן מהתפוחים . טעים כ"כ ואווווו ניקי ת-ו-ד-ה"

הרשם
עדכן
122 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן