קרמבל תפוחים וחמוציות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קרמבל תפוחים וחמוציות

פירורי בצק זהובים ופריכים, קוביות תפוחים מתובלות בקינמון ומייפל, קינוח מתוק וטעים . אני מאוד ממליצה להגיש את הקרמבל כשהוא חם יחד עם גלידת וניל או שמנת שילוב משגע שקשה לעמוד בפניו. הקרמבל בתנור ריח הקינמון נישא באוויר. יש! סוף שבוע בשטח

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

מצרכי הבצק:
50 ג` חמאה קרה
80 ג` קמח (חצי כוס פלוס כף נוספת)
40 ג` סוכר (2 כפות)
חלמון

שכבת התפוחים:
50 ג` חמאה
6 תפוחים גדולים
2 כפות סירופ מייפל
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
40 ג` סוכר (2 כפות)

חמוציות (מי שלא אוהב שיוותר)
מעט סוכר

להגשה:
200 מ”ל שמנת חמוצה
2 – 3 כפיות סוכר (לפי הטעם)
מי שאוהב יכול להוסיף מעט סוכר וניל

הכנות:

1. לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות, להמיס חמאה במחבת חמה, להוסיף מייפל, סוכר, קינמון ומים להוסיף את התפוחים ולהקפיץ כמה דקות עד שהם רכים ולסנן.

2. לעבד את המצרכים לבצק פירורי.

3. את התפוחים להעביר לתבנית, מעל לפזר חמוציות, מעט סוכר, מעל הכל לפזר את פירורי הבצק.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, עד שהפירורים מזהיבים מעט.

5. להגיש חם עם כדור גלידה או קצפת או שמנת מומתקת בסוכר יוצא נפלא.

39872 צפיות 18 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קרמבל תפוחים וחמוציות

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : “היי ניקי הכנתי להערב את הקראמבל המדהים הזה…ואכלנו יחד עם המוס שמנת שלך ממתכון אחר של התפוחים.תודה רבה!! ממש אבל ממש טעים”

מיכל : “מתכון מצוין עשיתי אותו כקינוח חם לערב שבת קרירה”

עינת : “ניקי, יצא מדהים!!”

בקי : רציתי לשתף אותך ולהודות על הקינוח המקסים הזה-היה לנו טעים ומגוון
תודה על שאת מעשירה לנו את השבת:)

שם : “הכנתי אתמול את הקראמבל והגשתי עם שמנת חמוצה, ויצא מ-ע-ו-ל-ה!. מנה קלילה וטעימה שאין כמוה, מומלץ בחום להכין!”

דבי: “ח-ל-ו-מ-י !!! הכנתי והגשתי עם כדור גלידה , מעל הכדור גלידה שפכתי מהרוטב שסונן מהתפוחים . טעים כ”כ ואווווו ניקי ת-ו-ד-ה”

118
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

שלום ניקי,
כמה זמן לדעתך יחזיק הקראמבל במקרר לפני אפייתו?
האורחים דחו את הגעתם בשבוע…
תודה!

אלה

הי ניקי, שאלה נוספת, אני רוצה להכין את הקינוח לערב החג ויש לי שעתיים נסיעה, האם כדאי לעשות חצי אפיה בבית או לאפות בבית ואז רק לחמם לפני הגשה? כמו כן, כמה מנות אישיות יוצאות מהכמות הזו?

אלה

הי, האם את ממליצה להכין את הבצק במיקסר או במעבד מזון?

עירית

בוקר טוב. יש לי במקפיא שאריות בצק פריך מפאי אחר. אפשר פשוט לגרור אותם בפומפיה ולאפות?

ציפי

ניקי
קודם כל תודה על כל המתכונים
אני כל יום כמעט מבקרת כאן באתר
והכל יוצא מצוין!

מה אפשר לשים במקום סירופ מייפל?

גל

היי ניקי,
מתכננת להכין בתבניות מיני מאפינס (מקרטון).
כמה יחידות יצאו לדעתך מכמות אחת?

תודה 🙂

אור

הי ניקי,

רציתי להגיד תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך…
מידי שבת אני מחפשת אצלך משהו להכין…ותמיד יוצא מושלם

היום רציתי להכין את הקרמבל
אבל גם לי יצא הבצק דביק