פאי תפוחים בקרם שקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פאי תפוחים בקרם שקדים

פאי תפוחים בקרם שקדים, תתארו לכם בצק פריך עדין וטעים, שכבת קרם שקדים מפנקת שבתוכה יש פרוסות תפוחים מתובלות
עם דבש וקינמון שהקרם עוטף אותן ברכות….להרגיש את הטעם, סיקרנתי אתכם ? פרוסת פאי חמים בצלחת ליד מונח כדור גלידה קר , הניגודים בין החם לקר בפה , תענוג.  יכול להיות משהו יותר טוב מזה לימים החמים שעוברים עלינו.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בצק פריך:
300 ג` קמח (שתי כוסות + 2 כפות)
200 ג` חמאה קרה
100 ג` סוכר  (חצי כוס)
ביצה

מילוי:
5 תפוחים קלופים ופרוסים דק
חצי כוס סוכר חום
50 ג` חמאה
1/3 כוס מים
כף יין אדום
כף גדושה דבש
חצי כפית קינמון

קרם שקדים:
50 ג` חמאה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
3/4 כוס שקדים טחונים
ביצה


הכנות:

1. לעבד את מצרכים לבצק, לקרר שעה.

2.  לבשל את הסוכר, חמאה, מים, יין, דבש. קינמון, להוסיף את התפוחים, לבשל עד שהם רכים, לסנן.

3. לרדד את הבצק לעלה, לשמן את התבנית, להניח את הבצק, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.

4. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצה ושקדים. למרוח את הקרם על הבצק, מעליו לסדר את פרוסות התפוחים אחת ליד השניה.

5. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 30 דקות.

טיפ:
לבשל את התפוחים מראש, להניח במסננת שיגירו נוזלים

11315 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

יהלום הדר : יצא מעולהההההה!!! הרגע האורחים הלכו והייתי חייבת לפרגן,
זאת הפעם הראשונה שאני מכינה פאי ועוד קניתי תבנית מיוחדת שמתפרקת וזה יוצא מדהים ומרשים ……וזה כזה קל, תודה לך ניקי יקרה ושבת שלום!!

ענת מויאל : שווה לשבור דיאטה של 8 חודשים

ג’ולי : הכנתי את הפאי יום לפני הערב חג…. נחטף כלא היה אז הכנתי שובבבב ושוב הוא נחטף. קל להכנה ופשוט טעיםםםםםםםםםםםםםם הכנתי בתבנית פיירקס דיי עמוקה אז הכפלתי את כמות הקרם שקדים ויצא נפלאאאאאאאאאאא תודה לך ניקי תותחית שכמותך.

גלית : חג שמח ניקי! הכנתי ויצא מעולה!! קל להכנה ומרשים ביותר. החלפתי את השקדים (כי לא היו לי) בפקאנים טחונים, תודה על מתכון נהדר.

מורן : “הכנתי את העוגה לחג והיא התחסלה בשנייה ….
כל כך טעימה ומדויקת פשוט ללקק את האצבעות. תודה !”

רחל : ” לא שזה מפתיע אותי אבל יצא פשוט מושלם!!”


250
תגובות

  הרשם  
עדכן
מלי

האם הפשטידה טובה בהקפאה ? ועוד שאלה
אפשר לעשות בתבניות אישיות.?תודה!

לינוי

היי ניקי, את הקרם שקדים חייב לעשות במיקסר או שאפשר ביד?

עינב

היי ניקי,
יש לי תבנית פאי 22. צריך לשנות משהו בכמויות?
ועוד משהו.. אפשר להשתמש בבצק פריך של מעדנות ?
תודה

גל

רציתי לדעת מה עדיף, להכין את העוגה יום מראש או ביום האירוח ?
תודה על מתכונים נהדרים שנה טובה וגמר חתימה טובה

הדס

אפשר להכין את הבצק היום ובראשון את שאר העוגה?

נופר

היי ניקי,
אני רוצה להכין את הפאי בתבנית אינגליש קייק נמוכה מתפרקת.
האם הכמויות יספיקו לי לשתי תבניות או שעליי להגדיל כמויות? ואם כן בכמה?
תודה!

1 14 15 16