פאי תפוחים בקרם שקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פאי תפוחים בקרם שקדים

פאי תפוחים בקרם שקדים, תתארו לכם בצק פריך עדין וטעים, שכבת קרם שקדים מפנקת שבתוכה יש פרוסות תפוחים מתובלות
עם דבש וקינמון שהקרם עוטף אותן ברכות….להרגיש את הטעם, סיקרנתי אתכם ? פרוסת פאי חמים בצלחת ליד מונח כדור גלידה קר , הניגודים בין החם לקר בפה , תענוג.  יכול להיות משהו יותר טוב מזה לימים החמים שעוברים עלינו.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בצק פריך:
300 ג` קמח (שתי כוסות + 2 כפות)
200 ג` חמאה קרה
100 ג` סוכר  (חצי כוס)
ביצה

מילוי:
5 תפוחים קלופים ופרוסים דק
חצי כוס סוכר חום
50 ג` חמאה
1/3 כוס מים
כף יין אדום
כף גדושה דבש
חצי כפית קינמון

קרם שקדים:
50 ג` חמאה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
3/4 כוס שקדים טחונים
ביצה

הכנות:

1. לעבד את מצרכים לבצק, לקרר שעה.

2.  לבשל את הסוכר, חמאה, מים, יין, דבש. קינמון, להוסיף את התפוחים, לבשל עד שהם רכים, לסנן.

3. לרדד את הבצק לעלה, לשמן את התבנית, להניח את הבצק, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.

4. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצה ושקדים. למרוח את הקרם על הבצק, מעליו לסדר את פרוסות התפוחים אחת ליד השניה.

5. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 30 דקות.

טיפ:
לבשל את התפוחים מראש, להניח במסננת שיגירו נוזלים

18316 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

יהלום הדר : יצא מעולהההההה!!! הרגע האורחים הלכו והייתי חייבת לפרגן,
זאת הפעם הראשונה שאני מכינה פאי ועוד קניתי תבנית מיוחדת שמתפרקת וזה יוצא מדהים ומרשים ……וזה כזה קל, תודה לך ניקי יקרה ושבת שלום!!

ענת מויאל : שווה לשבור דיאטה של 8 חודשים

ג’ולי : הכנתי את הפאי יום לפני הערב חג…. נחטף כלא היה אז הכנתי שובבבב ושוב הוא נחטף. קל להכנה ופשוט טעיםםםםםםםםםםםםםם הכנתי בתבנית פיירקס דיי עמוקה אז הכפלתי את כמות הקרם שקדים ויצא נפלאאאאאאאאאאא תודה לך ניקי תותחית שכמותך.

גלית : חג שמח ניקי! הכנתי ויצא מעולה!! קל להכנה ומרשים ביותר. החלפתי את השקדים (כי לא היו לי) בפקאנים טחונים, תודה על מתכון נהדר.

מורן : “הכנתי את העוגה לחג והיא התחסלה בשנייה ….
כל כך טעימה ומדויקת פשוט ללקק את האצבעות. תודה !”

רחל : ” לא שזה מפתיע אותי אבל יצא פשוט מושלם!!”

259
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל כהן

שלום לך,

פעם ראשונה באתר – ונראה מקסים. מקווה שאצליח לעשות בצק….

באיזה סוג של תפוחים צריך להתשמש?
שנה טובה
מיכל

יעל

נראה מעולה!!
אפשר להכין שבוע לפני ולהקפיא?
תודה רבה ושנה טובה

נוגה

שלום ניקי.
קודם כל תודה ענקית על העזרה בתכנון החג… פשוט מהנה לשוטט באתר ולמצוא מתכונים ורעיונות חדשים לארוח הקרב.
יש לי שאלה קטנה, שאולי תוכלי לעזור עם כל הנסיון שלך. יש לי תבנית פאי בגודל 28, במתכון כתוב 24 .איך אםשר לחשב את הכמויות שעדיין יצא מרשים וגבוה כמו בצילום?
המון תודה מראש.

Lilach

ניקי היקרה,

אני גרופית שלך כבר די מזמן – אולי שמת לב לכך.
המתכונים שלך הם חובה אצלי במטבח.
האם את מתכננת להוציא ספר מתכונים בקרוב? כאשה חרדית, אני בטוחה שהספר עשוי להיות הצלחה כבירה אם יופץ בקהל החרדי, כיוון שלרוב הנשים החרדיות אין גישה לאינטרנט. עם מתכונים נהדרים ופשוטים כשלך – אני בטוחה שהספר יככב בכל המטבחים הכשרים למהדרין.

אם תרצי אוכל גם לנסות לכוון אותך בנושא זה.

שם

אפשר לעשות פרווה ולהחליף למחמאה?

שם

הי ניקי עשיתי את העוגה יצאה מדהימה!!!
אפשר לעשות אותה גם עם אגסים במקום תפוחים?

שם

באמת שאין לי מילים, הפאי יצא מושלם…הדבר היחד שהוספתי זה טיפה אחת של תמצית שקדים לקרם וזהו.
חייב לנסות!

1 2 3 17