פאי תפוחים בקרם שקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פאי תפוחים בקרם שקדים

פאי תפוחים בקרם שקדים, תתארו לכם בצק פריך עדין וטעים, שכבת קרם שקדים מפנקת שבתוכה יש פרוסות תפוחים מתובלות
עם דבש וקינמון שהקרם עוטף אותן ברכות….להרגיש את הטעם, סיקרנתי אתכם ? פרוסת פאי חמים בצלחת ליד מונח כדור גלידה קר , הניגודים בין החם לקר בפה , תענוג.  יכול להיות משהו יותר טוב מזה לימים החמים שעוברים עלינו.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בצק פריך:
300 ג` קמח (שתי כוסות + 2 כפות)
200 ג` חמאה קרה
100 ג` סוכר  (חצי כוס)
ביצה

מילוי:
5 תפוחים קלופים ופרוסים דק
חצי כוס סוכר חום
50 ג` חמאה
1/3 כוס מים
כף יין אדום
כף גדושה דבש
חצי כפית קינמון

קרם שקדים:
50 ג` חמאה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
3/4 כוס שקדים טחונים
ביצה

הכנות:

1. לעבד את מצרכים לבצק, לקרר שעה.

2.  לבשל את הסוכר, חמאה, מים, יין, דבש. קינמון, להוסיף את התפוחים, לבשל עד שהם רכים, לסנן.

3. לרדד את הבצק לעלה, לשמן את התבנית, להניח את הבצק, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.

4. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצה ושקדים. למרוח את הקרם על הבצק, מעליו לסדר את פרוסות התפוחים אחת ליד השניה.

5. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 30 דקות.

טיפ:
לבשל את התפוחים מראש, להניח במסננת שיגירו נוזלים

36027 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

יהלום הדר : יצא מעולהההההה!!! הרגע האורחים הלכו והייתי חייבת לפרגן,
זאת הפעם הראשונה שאני מכינה פאי ועוד קניתי תבנית מיוחדת שמתפרקת וזה יוצא מדהים ומרשים ……וזה כזה קל, תודה לך ניקי יקרה ושבת שלום!!

ענת מויאל : שווה לשבור דיאטה של 8 חודשים

ג’ולי : הכנתי את הפאי יום לפני הערב חג…. נחטף כלא היה אז הכנתי שובבבב ושוב הוא נחטף. קל להכנה ופשוט טעיםםםםםםםםםםםםםם הכנתי בתבנית פיירקס דיי עמוקה אז הכפלתי את כמות הקרם שקדים ויצא נפלאאאאאאאאאאא תודה לך ניקי תותחית שכמותך.

גלית : חג שמח ניקי! הכנתי ויצא מעולה!! קל להכנה ומרשים ביותר. החלפתי את השקדים (כי לא היו לי) בפקאנים טחונים, תודה על מתכון נהדר.

מורן : “הכנתי את העוגה לחג והיא התחסלה בשנייה ….
כל כך טעימה ומדויקת פשוט ללקק את האצבעות. תודה !”

רחל : ” לא שזה מפתיע אותי אבל יצא פשוט מושלם!!”

279
תגובות

  הרשם  
עדכן
אירית

היי ניקי הקרם לא עלה ןכיסה את התפוחים . יכול להיות ששכחתי לשים ביצה בקרם השקדים. האם זו הסיבה ? והאם העוגה תצא טוב ללא הביצה בקרם ? שנה טובה וחג שמח

רחל שחק

הכל טוב אבל הפרסומות מסתירות ושום דבר לא עוזר חלק נשאר לא כתוב זמן רב עד שנמאס ואני סוגרת

רוז

הי ניקי,
נראה מעולה.
רק לוודא – לאחר מריחת קרם השקדים וסידור התפוחים מכניסים לתנור? אין שכבת קרם או סירופ מעל התפוחים, נכון?

אורטל

האם ניתן לעשות קרם שקדים עם מרגרינה?

שרי

אפשר להקפיא??
יוצא טוב לאחר הקפאה אפילו שזה עם תפוחים?

רחל מנצור

האם משנה סוג התפוחים ?

חיה פרידמן

הי, תודה על מתכונים נפלאים!
מרגרינה במקום חמאה. ילך?