עוגת תפוחים ואגוזים
כל פעם אני מופתעת מחדש איזו עוגה נהדרת אפשר לקבל ב 5 דקות הכנה, לערבב ולהכניס לתנור אין יותר פשוט מזה. כל השאר התנור עושה. מתקבלת עוגה מושלמת קלה וביתית, מתכון מנצח לעוגת תפוחים.
תבנית 24 / שתי תבניות אינגליש קייק / תבנית 20X30 מלבנית
מרכיבים:
4 ביצים גדולות
200 ג' סוכר (כוס)
4 תפוחים גדולים ירוקים
180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
60 מ"ל כוס מיץ תפוזים (רבע כוס)
כפית קינמון
50 ג' אגוזי מלך קצוצים / גרוסים
240 ג' קמח תופח (2 כוסות פחות 4 כפות)
הכנות:
- 1. לחמם את התנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות קטנות לשים במיקסר ולהוסיף את שאר המצרכים את האגוזים והקמח להוסיף בסוף, לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
*3. להעביר לתבניות משומנת ולשטח באופן שווה, להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות העוגה מתייצבת ומזהיבה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, בימים חמים מומלץ לשמור במקרר, אפשר להכין את העוגה בקערה ולערבב עם כף. לא חייבים לקלף את התפוחים. אפשר לוותר על האגוזים ולשים במקום קמח תופח, אפשר להשתמש בכל סוג תפוחים שיש בבית. אפשר להקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
איילה: "יצא מדהייםםםםם
חיסלנו חצי כבר מהרגע שיצאה מהתנור
הייתי חייבת לחזור להגיב"