עוגת שוקולד בגביעי גלידה
עוגת שוקולד בגביעי גלידה, הילדים מבקשים את העוגה הזאת בכל יום הולדת. מדהים כמה שדבר כל כך פשוט להכנה גורם לילדים כל כך הרבה אושר. מאוד קל להכין, להיט בימי הולדת בגן… אפשר לשתף את הילדים בהכנה וכולם נהנים.
31 גביעי גלידה
מרכיבים:
6 ביצים
375 ג` סוכר (2 כוסות פחות כף וחצי)
גביע וחצי שמנת חמוצה
3/4 כוס שמן
450 ג` קמח תופח (3 כוסות+ 3 כפות)
3/4 כוס שוקולית
קורט מלח
ציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה)
200 ג` שוקולד מריר (2 חבילות)
גביעי גלידה שטוחים
סוכריות צבעוניות
הכנות:
1. להקציף ביצים וסוכר. להוסיף את החומרים הרטובים, להוסיף את היבשים. לצקת לתוך כל גביע את בלילת השוקולד, למלא 3/4 גובה.
2.להכניס את הגביעים לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות. לצנן.
3. הכנת הציפוי:: לחמם עד סף רתיחה את השמנת,לשבור את השוקולד לקוביות, לצקת את השמנת על השוקולד, לערבב לתערובת חלקה. להכין שתי קעריות, אחת עם ציפוי שוקולד ואחת עם סוכריות צבעוניות. לטבול את גביעי השוקולד בציפוי ואח"כ בסוכריות.
הערות:
ילדים מאוד אוהבים את הגביעי שוקולד מתאים ביותר לימי הולדת.
גביעים שטוחים, חשוב להכין יותר חלק מהגביעים נוזלים.