עוגת גבינה מנוקדת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת גבינה מנוקדת

המתכון הזה מחזיר אותי 16 שנה אחורה, אני יכולה לומר שהילדים גדלו על המתכון הזה, נראה לי שמשם נולדה האהבה הגדולה שלהם לעוגות גבינה, הם מטורפים על המתכון הזה ולא משנה כמה שאני מכינה זה אף פעם לא מספיק.
המתכון המקורי קטן יותר ונראה לי שאחרי 4 ילדים שאוהבים עוגות גבינה הגיע הזמן להגדיל אותו ולתת לו איזה טויסט נחמד שיהיה יותר מעניין והכי חשוב יש כאן כמות גדולה יותר.

תבנית בינונית 20X30

מרכיבים:

750 ג’  גבינה לבנה 5%
200 ג’ שמנת חמוצה
150 ג’ יוגורט במתיקות מעודנת
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
140 ג’ קמח (כוס)
40 ג’ אינסטנט וניל (2 כפות)
3 ביצים גדולות
2 כפות שטוחות אבקת קקאו

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2.  לערבב את הגבינה  שמנת והסוכר להוסיף את הביצים הקמח והאינסטנט וניל ולערבב לבלילה אחידה.

3. להוציא כוס וקצת יותר (כ 4 – 6 כפות גדושות) לקערה להוסיף את הקקאו ולערבב ולשמור בצד.

4. להעביר את העיסה הבהירה לתבנית ולשטח באופן שווה, להעביר את הבלילה הכהה לשקית זילוף להשקיע קצת את הפיה בבלילה ולהזליף נקודות.

5. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות העוגה מתייצבת האמצע מעט נע.

*6. לקרר כמה שעות לפני שחותכים לקוביות, עוגת גבינה מומלץ להכין יום קודם זה רק עושה להן טוב.

טיפים והארות:
אין כאן מיקסר הכל בערבוב ידני עם כף, מי שרוצה בכל זאת להכין במיקסר עד שלב 2 לערבב במיקסר במהירות נמוכה עד שהכל אחיד. סוכר אפשר להפחית ל 180 ג’ (שלושת רבעי כוס) מתיקות מעודנת אני ממליצה לטעום ולוודא שאכן טעים.
ביצים בינוניות לשים 4. לא בא לכם להזליף ? עם כף לפזר פסים מעל וקצת לערבב כמו עוגת שיש.
העוגה יוצאת מהתנור באותו גובה שהיא נכנסה אליו.

2048 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת גבינה מנוקדתעוגת גבינה מנוקדתעוגת גבינה מנוקדתעוגת גבינה מנוקדת

31
תגובות

  הרשם  
עדכן
חנה

בס”ד
הי ניקי, סליחה על הבורות, אך רציתי לשאול- האם אפשר לוותר על אבקת פודינג? ואם אפשר להחליף/ להוסיף לקקאו שוקולד מריר/חלבי
תודה רבה!!

שרית

האם אפשר לשים קורנפלור במקום קמח (שתהיה ללא גלוטן) ?

יעלי

רעיון מהמם!! הכנתי ביחד עם הבנות, הן סילפו את העיגולים- בכוונה בצורה לא שווה, כמו כתמים של פרה 🙂
יצא מושלם לחג: טעיםםםם ויפההה
תודה על עוד מתכון מקסים!

אבישג

הי ניקי, רצה להכין.. אני יכולה להוסיף אבקת אפייה?

אסתי

היי ניקי, הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה מאד, תודה. הבעיה שהיא קצת תפחה בצדדים והשחימה בשוליים. מה אפשר לעשות אחרת? חום נמוך? פחות או יותר זמן אפייה?