עוגת גבינה מנוקדת
המתכון הזה מחזיר אותי 16 שנה אחורה, אני יכולה לומר שהילדים גדלו על המתכון הזה, נראה לי שמשם נולדה האהבה הגדולה שלהם לעוגות גבינה, הם מטורפים על המתכון הזה ולא משנה כמה שאני מכינה זה אף פעם לא מספיק.
המתכון המקורי קטן יותר ונראה לי שאחרי 4 ילדים שאוהבים עוגות גבינה הגיע הזמן להגדיל אותו ולתת לו איזה טויסט נחמד שיהיה יותר מעניין והכי חשוב יש כאן כמות גדולה יותר.
תבנית בינונית 20X30
מרכיבים:
750 ג' גבינה לבנה 5%
200 ג' שמנת חמוצה
150 ג' יוגורט במתיקות מעודנת
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
140 ג' קמח (כוס)
40 ג' אינסטנט וניל (2 כפות)
3 ביצים גדולות
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לערבב את הגבינה, יוגורט, שמנת והסוכר להוסיף את הביצים הקמח והאינסטנט וניל ולערבב לבלילה אחידה.
3. להוציא כוס וקצת יותר (כ 4 – 6 כפות גדושות) לקערה להוסיף את הקקאו ולערבב ולשמור בצד.
4. להעביר את העיסה הבהירה לתבנית ולשטח באופן שווה, להעביר את הבלילה הכהה לשקית זילוף להשקיע קצת את הפיה בבלילה ולהזליף נקודות.
5. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות העוגה מתייצבת האמצע מעט נע.
*6. לקרר כמה שעות לפני שחותכים לקוביות, עוגת גבינה מומלץ להכין יום קודם זה רק עושה להן טוב.
טיפים והארות:
אין כאן מיקסר הכל בערבוב ידני עם כף, מי שרוצה בכל זאת להכין במיקסר עד שלב 2 לערבב במיקסר במהירות נמוכה עד שהכל אחיד. סוכר אפשר להפחית ל 180 ג' (שלושת רבעי כוס) מתיקות מעודנת אני ממליצה לטעום ולוודא שאכן טעים.
ביצים בינוניות לשים 4. לא בא לכם להזליף ? עם כף לפזר פסים מעל וקצת לערבב כמו עוגת שיש.
העוגה יוצאת מהתנור באותו גובה שהיא נכנסה אליו.