רולדות גבינה יפהפיות
אין חג שבועות בלי רולדת גבינה יפהפייה, לא סתם רולדה תראו כמה הצורה שלהן יפה אני חושבת שהתאהבתי 🙂
בצק שמרים רך עם מילוי גבינה קלאסי, טעמתי את הרולדות כשהן חמות והתמוגגתי מכל ביס.
איזה כיף של עוגת שמרים. תעזבו את מילוי השוקולד המסורתי תהנו מעוגת שמרים עם מילוי גבינה נהדר.
חתכתי כל רולדה לרולדות מיני קטנות ויפהפיות עוגת שמרים נהדרת הכוכבת של שבועות.
6 רולדות
מרכיבים:
500 ג' קמח (חצי קילו)
11 ג' שמרים יבשים (כף) או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
50 ג' סוכר (2 כפות גדושות)
כפית שטוחה מלח
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
240 מ"ל מים פושרים (כוס)
מילוי גבינה:
500 ג’ גבינה לבנה 5%
3 כפות יפות גבינה לבנה בנוסף
חלמון
60 ג’ סוכר (3 כפות)
כף אינסטנט וניל
ביצה טרופה + כף סילאן
סירופ:
120 מ"ל מים (חצי כוס)
40 ג' סוכר (2 כפות)
הכנות:
1. סינון הגבינה:
להכין מסננת עם מגבת, להניח את הגבינה בתוך המגבת ולתת לגבינה להוציא נוזלים כ 3 – 4 שעות, לערבב את הגבינה המסוננת עם חלמון, סוכר, וניל והגבינה הלבנה.
2. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך מומלץ לתת לישה טובה. לשים בקערה ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים מכוסה.
3. לחלק את הבצק לששה חלקים, כל חלק לרדד למלבן בגודל 35X20 לחתוך חתכים עד חצי וקצת יותר גובה המלבן בחלק העליון (יש תמונה) קצת אחרי ההתחלה להזליף 2 שורות מהמילוי לכל אורך המלבן ולגלגל מלמעלה עד למטה לכיוון החריצים.
4. להתפיח את הרולדות כ 15 דקות, בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.
5. לטרוף ביצה ולהבריש את הרולדות לאפות 20 – 25 דקות הרולדות מזהיבות. להרתיח כמה דקות מים וסוכר ולהבריש את הרולדות כשהן יוצאות מהתנור.