חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה
מבקשים ממני המון מתכוני פרווה על בסיס שמן בלי תחליפים למינהם אז הנה אחד המתכונים שאני אוהבת להכין. כשהלכתי להכין נוצרה דילמה חלק רצו שוקולד חלק רצו ריבה אז עשיתי חצי חצי ככה כולם היו מרוצים וכל אחד קיבל משהו שהוא אוהב.
מרכיבים:
חצי כוס אגוזי מלך גרוסים / חצי כוס קמח רגיל
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית א. אפייה
ריבה
שוקולד
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק (שומני) לשמור רבע מהבצק במקפיא ואת השאר לרדד למלבן בגודל 22X24 ס"מ, לאפות כ 10 דקות או עד מזהיב, לצנן.
2. למרוח ריבת תות / שוקולד (אני עשיתי חצי חצי) לגרד את שארית הבצק מעל ולאפות עוד כמה דקות.
הערות חשובות:
מבחינת איכות בצק אין מה להשוות בין בצק על בסיס שמן לבצק על בסיס חמאה, אם לא חייבים להכין פרווה אני יותר ממליצה על בצק חמאה. כקינוח פרווה הוא נהדר, התחסל אצלי תוך כמה דקות, לילדים לא הזיז אם זה בצק שמן או חמאה הכל חוסל. עוד משהו אחד החיתוכיות נמוכות.
בעת האפייה הבצק מוציא קצת שמן לא להתרגש לראות שהדפנות מזהיבות ולהוציא.