יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות ועוגיות עם שמן עוגות וקינוחים

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

6 אוגוסט 2014
(Visited 26,874 times, 2 visits today)

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

מבקשים ממני המון מתכוני פרווה על בסיס שמן בלי תחליפים למינהם אז הנה אחד המתכונים שאני אוהבת להכין. כשהלכתי להכין נוצרה דילמה חלק רצו שוקולד חלק רצו ריבה אז עשיתי חצי חצי ככה כולם היו מרוצים וכל אחד קיבל משהו שהוא אוהב.

מרכיבים:

חצי כוס אגוזי מלך גרוסים  / חצי כוס קמח רגיל
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית א. אפייה

ריבה
שוקולד

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • עוגת שיש רכה ועסיסית פרווה

    הכנתי עוגת שיש ביתית במיוחד לכבוד השבת, רכה, אוורירית, מפנקת, משגעת. מזכירה מאוד את העוגות של פעם שסבתא הייתה מכינה.
    אין כמו העוגות של פעם הרכות והטעם אין משהו שיכול להתחרות בזה.
    העוגה פרווה על בסיס שמן והיא יוצאת נהדר. אם אני מדמיינת את העוגה המושלמת ליד הקפה זאת עוגת שיש רכה ועסיסית והיא על בסיס מים!
    תפנו לכם 10 דקות תכינו את העוגה ותכניסו לתנור, אחרי שעה יש לכם עוגת שיש למשפחה רכה וטעימה בטירוף.
    כדאי להחביא אותה זה מסוג העוגות שלא מפסיקים לישר אותן.
    שמתם לב שבזמן האחרון התחלתי להתעסק עם עוגות מים ? בחיי שאלו עוגות קסם.

    תבנית 26

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק (שומני) לשמור רבע מהבצק במקפיא ואת השאר לרדד למלבן בגודל 22X24 ס”מ, לאפות כ 10 דקות או עד מזהיב, לצנן.

2. למרוח ריבת תות / שוקולד (אני עשיתי חצי חצי) לגרד את שארית הבצק מעל ולאפות עוד כמה דקות.

הערות חשובות:
מבחינת איכות בצק אין מה להשוות בין בצק על בסיס שמן לבצק על בסיס חמאה, אם לא חייבים להכין פרווה אני יותר ממליצה על בצק חמאה. כקינוח פרווה הוא נהדר, התחסל אצלי תוך כמה דקות, לילדים לא הזיז אם זה בצק שמן או חמאה הכל חוסל. עוד משהו אחד החיתוכיות נמוכות.
בעת האפייה הבצק מוציא קצת שמן לא להתרגש לראות שהדפנות מזהיבות ולהוציא.

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

הרשם
עדכן
215 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ערב טוב ניקי,
האם ניתן להקפיא?
אם לא, כמה זמן אפשר להכין מראש ואיפה לשמור?
תודה רבה!

הי ניקי, מה נשמע?
הכנתי את החיתוכיות אתמול בלילה.עשיתי שתי נגלות; אחת עם ריבה ואחת עם שוקולד.יצא מעולה!! אחלה בצק!! אחלה חיתוכיות!!
תודה רבה!

ערב טוב ניקי
שיטחתי את הבצק בתבנית ובמקום לאפות אותו מרחתי חצי ריבה חצי שוקולד… פשוט שכחתי
עדיף לאפות עכשיו ככה? או קודם לשים פרורים ואח”כ לאפות? תודה

הי ניקי, אצלנו תמיד מכינים בצק על בסיס שמן.מבחינה בריאותית כמובן, קמת פחות שומן רווי לא מזיק, וגם יוצא ממש מעולה כך שאת יכולה להרגיש ממש סבבה עם הבצק הזה!
תודה

שלום
האם אפשר לשים על הבצק מילוי פרג שיש באתר שלך במקום הריבה ? האם הכמויות מתאימות ?
תודה

שלום לך…שאפו על המתכונים הנפלאים שלך.(.אני עוקבת מניו יורק) הכנתי כמה פעמים העוגה הזו ולא בכמות השמן שלך, וגם מוצלח. המתכונים שלך כל כך ברורים…רק ש10 דקות אצלי זה לא משחים..לפחות 20 דקות.
תודה וכיףףף

שלום לך…אפיתי העוגה הזו כמה פעמים ששיניתי כל פעם בממרח אחר. הפעם עם ממרח תמרים, במקום הסוכר השתמשתי במייפל סירופ ובמקום שמן רגיל, השתמשתי בשמן קוקוס..ממש טעים תודה