


חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה
מבקשים ממני המון מתכוני פרווה על בסיס שמן בלי תחליפים למינהם אז הנה אחד המתכונים שאני אוהבת להכין. כשהלכתי להכין נוצרה דילמה חלק רצו שוקולד חלק רצו ריבה אז עשיתי חצי חצי ככה כולם היו מרוצים וכל אחד קיבל משהו שהוא אוהב.
מרכיבים:
חצי כוס אגוזי מלך גרוסים / חצי כוס קמח רגיל
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית א. אפייה
ריבה
שוקולד
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק (שומני) לשמור רבע מהבצק במקפיא ואת השאר לרדד למלבן בגודל 22X24 ס”מ, לאפות כ 10 דקות או עד מזהיב, לצנן.
2. למרוח ריבת תות / שוקולד (אני עשיתי חצי חצי) לגרד את שארית הבצק מעל ולאפות עוד כמה דקות.
הערות חשובות:
מבחינת איכות בצק אין מה להשוות בין בצק על בסיס שמן לבצק על בסיס חמאה, אם לא חייבים להכין פרווה אני יותר ממליצה על בצק חמאה. כקינוח פרווה הוא נהדר, התחסל אצלי תוך כמה דקות, לילדים לא הזיז אם זה בצק שמן או חמאה הכל חוסל. עוד משהו אחד החיתוכיות נמוכות.
בעת האפייה הבצק מוציא קצת שמן לא להתרגש לראות שהדפנות מזהיבות ולהוציא.
ערב טוב ניקי,
האם ניתן להקפיא?
אם לא, כמה זמן אפשר להכין מראש ואיפה לשמור?
תודה רבה!
הי ניקי, מה נשמע?
הכנתי את החיתוכיות אתמול בלילה.עשיתי שתי נגלות; אחת עם ריבה ואחת עם שוקולד.יצא מעולה!! אחלה בצק!! אחלה חיתוכיות!!
תודה רבה!
ערב טוב ניקי
שיטחתי את הבצק בתבנית ובמקום לאפות אותו מרחתי חצי ריבה חצי שוקולד… פשוט שכחתי
עדיף לאפות עכשיו ככה? או קודם לשים פרורים ואח”כ לאפות? תודה
הי ניקי, אצלנו תמיד מכינים בצק על בסיס שמן.מבחינה בריאותית כמובן, קמת פחות שומן רווי לא מזיק, וגם יוצא ממש מעולה כך שאת יכולה להרגיש ממש סבבה עם הבצק הזה!
תודה
שלום
האם אפשר לשים על הבצק מילוי פרג שיש באתר שלך במקום הריבה ? האם הכמויות מתאימות ?
תודה
שלום לך…שאפו על המתכונים הנפלאים שלך.(.אני עוקבת מניו יורק) הכנתי כמה פעמים העוגה הזו ולא בכמות השמן שלך, וגם מוצלח. המתכונים שלך כל כך ברורים…רק ש10 דקות אצלי זה לא משחים..לפחות 20 דקות.
תודה וכיףףף