


עוגיות קינמון פרווה
אתם זוכרים את העוגיות של פעם ? העוגיות שהאימהות והסבתות היו מכינות שהייתי קטנה. העוגיות האלה מתאימות ליד הקפה כשרוצים לנשנש משהו טעים בלי להשקיע יותר מידי. עוגיות פשוטות טעימות וקלות וכמובן על בסיס שמן.
50 עוגיות
מרכיבים:
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן
3/4 כוס סוכר
כפית קינמון
2 ביצים
חלמון
הכנות:
1. לשים את כל המצרכים במיקסר לעבד לבצק ולקרר במקרר כשעה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
3. לרדד את הבצק על נייר אפייה לעלה גדול ולקרוץ צורות.
4. לסדר בתבנית על נייר אפייה ולאפות כ 10 דקות או עד שהדפנות מזהיבות, לצנן.
כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות בקופסא על השיש 3 – 4 ימים.
גולשים מכינים וממליצים:
רחלי : פשוט מעולות!!!!
גלית : “העוגיות יצאו פיגוז הצטערתי שהכנתי רק מחצית מהכמות כי זה חוסל בשניות, הולכת להכין עוד נגלה, רק רציתי להגיד לך שכל מתכון שלך הוא מוצלח בצורה מושלמת , אין דברים כאלה, תודה לך על השיתוף של המתכונים הקלים והמוצלחים שלך…”
אורלי : “הכנתי את העוגיות האלו אתמול בצהריים ונכון לשעה זו —- לא נשאר כלום הכל התחסל 🙂
מתכון מעולה קל להכנה וכיף לעבוד אתו.”
לאה: “חייבת לשתף שהיום הכנתי את העוגיות בפעם הרשונה יצא פצצה. מומלץ בחום.”
שפרה : “לא הבנתי איך את כותבת שזה נשאר על השיש 3-4 ימים… זה הרי מתחסל באותו יום!”
האם זה קריטי שיהיה שעה במקרר?
אשמח להסבר בכלל למה מומלץ לקרר במקרר בצקים מסוג זה?
תודה רבה
ויום טוב!
הכנתי עכשיו פעם ראשונה, בגלל שקראתי בתגובות שהבצק קצת בעייתי, פשוט לקחתי קצת מהבצק ביד, גילגלתי לכדור קטן ומעכתי בין שתי הידיים במקום לרדד את הבצק ולקרוץ. יצא מעולה!!!!!
היי ניקי
אם אני רוצה להכין חצי כמות, מה לעשות עם החלמון? לפוצץ ולנסות להכניס רק חצי? לשים שלם? או לוותר?
הכנתי. .. ולא קרצתי את העוגיות אלה גלגלתי אותם קטנים ואז זה ניראה ממש נפלא האפייה . חשבתי שזה יותר טעים לא עפתי על המתכון
היי ניקי, פעם ראשונה שלא מצליחה, הטעם בטח טעים, זה עכשיו בתנור.. אבל לא הצלחתי לרדד מבלי שהכל יידבק למערוך, וגם לא עם הקורצן, זה היה דביק מדי.. זה 4 שעות במקרר במקום שעה כי הייתי חייבת להפסיק באמצע, אבל אשמח לדעת מה עשיתי לא נכון כנראה
ניקי מה שלומך?אפשר לעבד את הבצד ביד במקום במקסרכי לי מקסר ידניתודה