טרמיסו קלאסי ב 20 דקות הכנה
פתחתי את המחברת מתכונים הפרטית שלי שרק אני נוגעת בה ומצאתי את המתכון האהוב עליי לעוגת מוס חלומית, קרמית מוס משגע רך אוורירי שילוב של גבינה וקפה עם עוגיות ללא אפייה בכלל איך אפשר ליפול עם מתכון כזה קל ?
אני רוצה לומר לכם שאת כל העוגה היפהפייה הזאת הכנתי ב 20 דקות עכשיו תגידו איך זה יכול להיות באמת איך אפשר להכין עוגת מוס בזמן קצר ? אפשר במיוחד כשלא הכנתי בסיס השתמשתי בבישקוטים כבר קיצרתי.
אם בא לכם להתפנק על קינוח מדהים בלי לעבוד קשה הטרמיסו הזה קלאסי התוצאה לא פחות ממושלמת.
תבנית 24
מרכיבים:
200 ג' סוכר (כוס)
400 ג' גבינה מסקרפונה
200 גבינת שמנת 25%
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
80 ג' אבקת אינסטנט וניל (4 כפות)
כוס קפה:
כפית גדושה אבקת נס קפה
240 מ"ל מים רותחים
כף ליקר קפה (לא חובה)
חבילה וחצי בישקוטים
קצפת קפה מעל: (אופציה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
כף א. אינסטנט וניל
כפית אבקת נס קפה
אבקת קקאו
הכנות:
1. לערבב מים רותחים ואבקת נס קפה עד שהקפה נמס לגמרי, להוסיף את הליקר ולהעביר לצלחת עמוקה.
2. לטבול את הבישקוטים טבילה קצרה בקפה ולסדר בתחתית התבנית, נשארים רווחים / חורים בין הבישקוטים, מה עושים ? נותנים טבילה קצרה לבישקוט ואז עם סכין חדה לחתוך את הגודל הרצוי ולמלא את החורים.
3. להקציף שמנת מתוקה ואינסטנט כמה שניות להוסיף סוכר, גבינת שמנת וגבינת מסקרפונה ולהקציף לקצפת יציבה כשתי דקות הקצפה.
5. להעביר מחצית מהקרם אל התבנית ולשטח באופן שווה בעזרת הלקקן, טובלים את הבישקוטים ומניחים מעל הקרם שכבה בישקוטים נוספת, להוסיף לתבנית את המחצית השנייה של הקרם ולמרוח באופן שווה על שכבת הבישקוטים.
***הוספתי עוד אפשרות של קצפת בטעם קפה, לא חובה***
5. להקפיא את העוגה ל 20 דקות, קצפת קפה: להקציף שמנת אינסטנט וקפה ולהזליף מעל, להחזיר להקפאה ל 7 – 8 שעות. להעביר למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה, לפני ההגשה לבזוק אבקת קקאו או שוקולד מריר מגורד או כלום.
כדאי לדעת ש…
את המסקרפונה להוציא מהמקרר 15 דקות לפני שמתחילים. אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור בהקפאה, קקאו רק לפני ההגשה.