חיתוכיות עוגת גבינה ופירורים
עוגת גבינה ופירורים אפויה יפהפייה אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים מאוד מזכיר את העוגות של פעם ואין יותר פינוק ממנה ליד הקפה, קוביות קטנות של גבינה ופירורים מרענן ביותר לאכול ביום קיץ חם זה נמס בפה.
יש לכם גבינה במקרר ? הגעתם למקום הנכון מבטיחה עוגת גבינה טעימה וקלה להכנה, נראה אתכם אוכלים רק קובייה אחת בעצם אפילו שתי קוביות ומתעלמים מכל השאר, ממליצה להשאיר שומר ליד המקרר חבל שיגמר מהר.
20X30
מרכיבים:
בצק:
200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 ג' קמח (2 כוסות פלוס 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
ביצה
כפית קינמון
שכבת הגבינה:
600 ג' גבינה לבנה 9%
100 ג' שמנת חמוצה
150 ג' סוכר (3/4 כוס סוכר)
2 ביצים
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד / לשמן תבנית אפייה.
2. בקערת המיקסר לשים את החמאה, סוכר קמח וביצה בעזרת וו המגל לעבד לחתיכות גסות ולעצור ולאסוף לכדור.
3. לחתוך רבע מהבצק ולשמור בצד את שאר הבצק לרדד על נייר אפייה למלבן בגודל התבנית, לאפות כ 10 – 12 דקות.
4. בינתיים שהבצק בתנור לערבב את הגבינה, שמנת סוכר וביצים לתערובת חלקה, כשהבצק יוצא מהתנור להמתין דקה ולצקת את הגבינה באופן שווה.
5. לפורר לחתיכות קטנות את הבצק שנותר ולפזר מעל.
6. לאפות כ 30 דקות עד ששכבת הגבינה מתייצבת במרכז מעט נעה מומלץ לקרר מספר שעות לפני שחותכים.