עוגת גבינה ותותים
עוגת גבינה ותותים, שילוב צבעים מקסים, עוגה יפהפייה, מרשימה וטעימה מאוד. לכל מי שמארחת העוגה הזאת משאירה רושם נפלא. לא לפחד מההסברים הארוכים, היא ממש לא קשה להכנה, קצת סבלנות וזהו. והזדמנות נהדרת לנצל את סוף עונת התותים .
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
150 ג` פתי בר מרוסק
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
מלית הגבינה:
500 ג` גבינה לבנה
2 חבילות גבינה טוב טעם
220 ג` סוכר (כוס+ כף)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
אינסטנט וניל
240 מ"ל חלב (כוס)
5 כפות חלב
14 ג` ג`לטין-(שקית אחת)
שכבת התותים:
500 ג` תותים
50 ג` אבקת סוכר
5 כפות חלב
14 ג` ג`לטין
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהקפיא.
2. להעביר את הג`לטין לקערית, להוסיף 5 כפות חלב, להשאיר בצד ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל30 שניות.
3. לערבב גבינות, סוכר, להוסיף לתערובת הגבינה את הג`לטין המומס.
4. להקציף שמנת, חלב, אינסטנט וניל, לאחד את תערובת הגבינה וקרם הוניל.לצקת על הבסיס המוכן. להקפיא לשעתיים
5. להעביר את הג`לטין לקערית, להוסיף 5 כפות חלב, להשאיר בצד ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל30 שניות.
6. לרסק 500 ג` תותים, לערבב עם אבקת סוכר להוסיף ג`לטין ולצקת על שכבת הגבינה, להקפיא ללילה.להוציא כמה שעות לפני ההגשה למקרר.
אפשרויות הכנה נוספות:
1. לוותר על שכבת התותים ולעשות רק את שכבת הגבינה.
2. לפזר על הגבינה פירורי פתי בר.
3. במקום שכבת התותים לקשט בפרוסות תותים או פרי אחר.
4. אפשר לקשט בפרוסות תותים ועליהם לצקת ג`לי אדום.
5. אפשר לעשות שכבת קרם שוקולד במקום התותים
6. אפשר לוותר על הג`לטין בשכבת התותים לרסק תותים, לערבב עם האבקת סוכר ולהגיש פרוסת עוגה ולטפטף עליה מעט מרוטב התותים. חמיצות התותים משתלבת יפה עם מתיקות הגבינה.