עוגת גבינה ופירורים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת גבינה ופירורים

עוגת גבינה ופירורים

העוגה הזאת תמיד מזכירה לי את העוגות שמגישים בבתי קפה, אף פעם לא הבנתי למה אנשים משלמים הרבה כסף על פרוסת עוגה כזאת שכל כך להכין את העוגה הזאת בבית.
מוס גבינה מעולה אני מודה שאני אוכלת אותו עם כפית מה לעשות טעים לי, הפירורים הזהובים והפריכים שחייבים לטעום מהם. מי שצריך את העוגה ? תנו לי את המוס והפירורים ליד ואני מסודרת.
רוצים להכין עוגה שעושה המון רושם והכי טעימה שיש ? תכינו עוגת גבינה ופירורים עוגה מעולה ובאמת לא קשה להכנה.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

הבצק:
250 ג` קמח  (2 כוסות פחות 3 כפות)
230 ג` חמאה קרה
חלמון (רק את הצהוב)
100 ג` אבקת סוכר

מוס גבינה :
250 ג` גבינה לבנה 9%
400 ג’ שמנת חמוצה
200 ג` סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה
80 ג’ אבקת אינסטנט וניל (4 כפות)
120 מ”ל חלב (חצי כוס)
14 ג` ג`לטין


הכנות:

 1.לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד את הבצק לפירורים גסים, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור, לקרר חצי שעה במקרר.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש

3. לחתוך 1/4 מהבצק, לשמן את התבנית את החלק הגדול יותר ה 3/4 לשטח בתבנית, בתבנית קטנה יותר לשטח את החלק השני של הבצק (לפירורים), לאפות כ 20 דקות או עד שהבצק מזהיב קצת, שימו לב שהחלק הקטן יהיה מוכן מהר יותר.

4. המסת הג`לטין: לשים את הג`לטין בקערית להוסיף 4 כפות חלב טיפה לערבב ולהמתין 10 דקות,  להכניס למיקרו ל 30 שניות על עוצמה מלאה.

5. הכנת מוס הגבינה :  לשים במיקסר את השמנת מתוקה, חלב והאינסטנט וניל, לערבב בקערה נפרדת את הגבינה שמנת חמוצה סוכר וסוכר וניל, לתת לג’לטין המומס דקה שתיים להתקרר, להוסיף 3 כפות מהגבינה לג’לטין המומס ולערבב ואחר כך לערבב עם שאר הגבינה.

6. להוסיף את תערובת הגבינה לשאר המצרכים במיקסר ולהקציף למוס יציב.

7. לשטח את מוס הגבינה על הבסיס (הגדול), לפורר את הבצק שנותר ולפזר על מוס הגבינה.

*8. לקרר 24 שעות. 

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את השמנת החמוצה בגבינה לבנה אותה כמות, אי אפשר לוותר על הג’לטין, ניתן להכין אותה מספר ימים מראש ולשמור בהקפאה. את האבקת סוכר בבסיס ניתן להחליף בחצי כוס סוכר.

29628 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירורים

עוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירוריםעוגת גבינה ופירורים

גולשים מכינים וממליצים:

אורית: “מושלמת!!!!!!!! העוגה הכי יפה וטעימה שהכנתי. תודה ניקי. חג שמח אשה נדירה”


220
תגובות

  הרשם  
עדכן
דורית זוהר

היי ניקי
אפשר להחליף את התבנית 24 בתבנית אחרת? נגיד מלבנית בגודל 40X20?
תודה

יערה

היי ניקי
אפשר להחילף את השמנת חמוצה בגבינת שמנת? אם כן מה הכמויות?
ועוד שאלה- העוגה נשארת יציבה אחרי שמורידים את השקף?

יהודית

היי ניקי יקרה, האם התערובת אמורה להיות מעט נוזלית?

מאוכזבת

עדיף שתכתבי רק 80 גרם אינסטנט (שקית) כי זה ממש לא 4 כפות, יצא לי מאוד נוזלי אחרי ששמתי רק 4 כפות.

חיה

אפשר לעשות בלי גלטין??

רויטל

היי על איזה חום לאפות את הבסיס

ניצי

ניקי יקרה, החמאה היתה קרה אבל כנראה לא מספיק והבצק ישר הפך לעיסה אחידה ולא פירורים… הכנסתי עכשיו למקרר, האם בעייתי להשתמש בו לתחתית ולפירורים?

1 11 12 13