עוגת גבינה ופירורים בכוס
כשאני מארחת ובא לי להפגיז עם קינוח אני מכינה עוגת גבינה ופירורים מי לא מכיר את העוגה אהובה הזאת ? אבל לא בתור עוגה אלא כקינוח אישי, זה אחד הקינוחים היחידים שאני מכינה שכל מי שאוכל מבקש עוד אחד, באירוח עדיף להכין כפול.
פירורי בצק פריך שנמס בפה קרם גבינה מפנק והכל נכנס בשכבות בכלי אישי, שכבת בצק קרם גבינה ואני מסיימת עם פירורים, השילוב של הפירורים והבצק על כפית אחת זה פגז! מסוג הקינוחים שלא מפסיקים לאכול.
מצרכים שיש לכל אחד בבית השתמשתי בגבינה לבנה רגילה ומה שיפה במתכון הזה זאת הכמות יוצא הרבה בגלל זה הוא מתאים לאירוח ועוד טיפ שימו שומר ליד המקרר שלא יגמר מהר.
20 כוסות בינוניות
מרכיבים:
לפירורים:
200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
300 ג' קמח (שתי כוסות + 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
חלמון
חצי כפית קינמון
קרם גבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
40 ג' אינסטנט וניל (חצי שקית)
קילו גבינה לבנה 9%
200 ג' סוכר (כוס)
מעט גרידת לימון (לא חובה)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם הסוכר, קינמון והקמח בעזרת וו המגל לערבל עד שנוצרים פירורים דקים בדומה לקוסקוס, לעצור להוסיף את החלמון להמשיך לעבד עד שנוצרים חתיכות גסות לעצור ולאסוף לכדור.
3. לקמח נייר אפייה לרדד את הבצק לעלה גדול לאפות כ 20 דקות הבצק מזהיב לקרר כ 30 דקות ולפורר לפירורים.
4. לשים במיקסר שמנת אינסטנט פודינג וניל ולהקציף לקצפת יציבה כלומר הקצפת נשארת יציבה על הבלון ולא נופלת למטה, לערבב גבינה לבנה, לימון וסוכר ולקפל אל הקצפת בעזרת הלקקן.
5. לשים 2 כפיות גדושות מהבצק הפריך בתחתית כל כוסית / צנצנת לנער שיתפזרו בצורה שווה, אפשר למלא את הכוסיות בעזרת כפית או להעביר לשקית זילוף ולמלא עד גובה ומעט לנער.
6. אחרי שכל הצנצנות מוכנות לשים 2 כפיות פירורים על שכבת הגבינה לנער בעדינות שיתפזרו באופן שווה.
אפשר לאכול מיד או לקרר מספר שעות ואפשר להקפיא כשבוע וחצי עטוף כדי שלא יספוג ריחות.
גולשים מכינים וממליצים:
פליקס : יצא מעולה!!!
ירדן : ניקי- יצא מעולה!!!! חבל על הזמן!! החומרים כל כך נוחים לעבודה, והכל יוצא בצורה מושלמת ואסתטית- אפילו לאחת כמוני.. תודה רבה!!
גדיאל : "פעם 10 שאני מכין את המתכון הזה בשנה האחרונה
טעמתי עוגות גבינה בחיי ולא יעזור כלום..
עד שלא יוכיחו לי אחרת ,זאת העוגת גבינה ה-כ-י טעימה שקיימת!!
הטוויסט שהקינמון והלימון נותנים פשוט מטריפים כל פעם מחדש!!
תודה לך על מתכון אדיר שגורף מחמאות כל פעם מחדש! :)"