


עוגת גבינה ושוקולד לבן עם פירורים
אחת העוגות הכי אהובות שיש חלום של עוגה. קרם גבינה משגע שאני יכולה לאכול אותו עם כפית, פירורי בצק פריך זהובים וטעימים, שילוב קלאסי של טעמים עם תוספת מדליקה של שוקולד לבן. עוגה מעולה מהסוג שלא מפסיקים להכין.
תבנית 26
מרכיבים:
לבסיס ולפירורים:
200 ג` חמאה קרה
200 ג` קמח (כוס וחצי פחות כף)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
2 חלמונים
קרם גבינה ושוקולד לבן:
200 ג` גבינת שמנת 30%
500 ג` גבינה לבנה 9%
150 ג` סוכר (3/4 כוס)
500 מ”ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
150 ג` שוקולד לבן (חבילה וחצי)
3 כפות חלב להמסה
14 ג` ג`לטין
60 מ”ל חלב (רבע כוס)
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לפירורים גסים מאוד לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור. להכניס למקרר לחצי שעה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
3. לחלק את הבצק לשני חלקים 3/4 ו 1/4 (לפירורים), את החלק הגדול של הבצק לשטח בתבנית קוטר 24 ואת הבצק הנוסף לשטח בתבנית קטנה.
4. לאפות כ 20 דקות או עד שהבצק מזהיב, התבנית הקטנה אמורה להיות מוכנה קודם, לצנן.
5. הכנת הג’לטין : לשים את הג’לטין בקערית להוסיף את החלב להמתין 10 דקות ולהכניס למיקרו ל 30 שניות.
לערבב גבינות וסוכר, להמתין דקה שתיים שהג’לטין יתקרר מעט להוסיף 3 כפות מהגבינה לג’לטין המומס לערבב ואחר כך לערבב עם שאר הגבינה.
6. לשבור את השוקולד לקוביות להוסיף את החלב ולהמיס במיקרו לבלילה אחידה ולהוסיף לתערובת הגבינות.
7. לשים את השמנת במיקסר ולהקציף לקצפת יציבה ולקפל אל הגבינות.
8. לשפוך את מוס הגבינה על הבסיס ולישר באופן שווה.
*9. לפורר את הבצק שנותר ולפזר על העוגה, לקרר 24 שעות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את העוגה כשבוע קודם ולשמור בהקפאה עד יום ההגשה, להוציא למקרר 4 שעות לפני ההגשה.
גולשים מכינים וממליצים:
טליה : ניקי, המון תודה על המתכון, הכנתי ליום ההולדת של אחי וקצרתי מחמאות רבות!
שם : מתכון מעולה!!
שם : אחת העוגות המוצלחות!!! בזכותה ניצחתי בתחרות עוגות שעשינו במקום העבודה שלי 🙂
שם : עוגה נפלאה בעלת איזון טעמים נדיר. הכנתי אותה לכבוד שבועות והיא נטרפה כליל. המלצתי היחידה היא להשתמש ב-200 גרם שוקולד לבן במקום ה 150 המצוינים במתכון, כך עשיתי אני והיא יצאה מושלמת.
היי ניקי האם אפשר להכין עם מרגרינה במקום עם חמאה את הבצק?
תודה רבה פשוט מושלם..
שלום ניקי רציתי לשאול כמה הגלטין הכרחי בעוגה הזו?
היי ניקי
שאלה..הגבינה שמנת יש לי כזו 25% וזה 225 גרם
רציתי לדעת כמה נורא זה יהיה ה25% וכמה אני צריכה להוציא כפות מה225 כדי שיהיה לי 200 גרם או שזה לא משנה ככ
תודה רבה!
עוגה מושלמת! הרגשתי כמו קונדיטורית! יצא מרשים וטעים.
תודה ניקי על מתכון מהמם.
החלפתי ממתכון אחר בשניה האחרונה וקצת אילתרתי עם הגהינות שהיו לי בבית (גבינת שמנת 16 אחוז, 250 גרם גבינת מסקרפונה והשאר גבינה לבנה 5 אחוז).
יצאה ממש טעימה אם כי טיפה ג’לטינית מידי.
האם לדעתך ניתן להפחית ל 10 גרם ג’לטין ועדיין לשמור במקרר?
תודה שוב על מתכונים מסהימים כל פעם מחדש!
הי ניקי
בתחילה כתוב שהעוגה נעשית בתבנית קוטר 26 ובתוך המתכון 24
מה לעשות?