עוגת גבינה אפויה עם פתי בר
שבועות בלי עוגה מושקעת איך זה יכול להיות ? אתם יודעים שאני אוהבת את החיים הקלים. בלי הפרדת ביצים בלי הקצפה רק לערבב זה הכל. מומלץ להכין יום מראש ולשים שומר ליד המקרר 🙂
מרכיבים:
150 ג' פתי בר גרוס
70 ג' חמאה מומסת
שליש כפית קינמון
כפית סוכר
200 ג' גבינת ריקוטה
200 ג' גבינת שמנת 30%
750 ג' גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
5 ביצים
כף גדושה קורנפלור
הכנות:
1. לשים את הגבינה הלבנה בתוך חולצה, לסגור ולתלות מעל הכיור, בערך שעתיים.
2. לערבב פתי בר, חמאה, קינמון וסוכר ולשטח בתבנית, בינתיים לשים בהקפאה.
3. לטרוף את הגבינות והסוכר, להוסיף את השמנת ותמצית וניל, להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב טוב אחרי כל אחת, בסוף להוסיף את הקורנפלור.
4. לחמם תנור ל 160 מעלות.
5. להרתיח מים ולמלא את התבנית במים רותחים, להכין תבנית קפיצית ולעטוף טוב עם נייר כסף מסביב.
6. לצקת את הבלילה לתוך התבנית עם הנייר כסף ולהניח אותה בתוך התבנית עם המים.
7. לאפות כשעה בסיום לפתוח קצת את דלת התנור לחצי שעה ואז להוציא את העוגה, לקרר לפחות כמה שעות.
גולשים מכינים וממליצים:
עליזה : "מוצלחת מאוד.
ומומלצת"
שרית : "כל מי שחיפש את עוגת הגבינה המושלמת יכול לעצור את החיפושים… זאת האחת! מדוייקת, איכותית וטעימה מה מה! ניקי אין מילים בפי כדי להודות לך"