בראוניז שוקולד ושמנת
יש מתכונים שמחזירים אותי לילדות, מכירים את הרגע שאתם נותנים ביס וזה מזכיר טעמים מהילדות ?
זה מה שקורה לי שאני אוכלת מהבראוניז הזה. הטעם של השחר מחזיר אותי לימים עברו הרי אני גדלתי על הממרח הזה.
שני טעמים שאני אוהבת לשלב באפייה זה שוקולד וגבינה, הטעם מדהים והמראה אפילו עוד יותר, אני מתלהבת מהקוביות היפות האלה.
כשאני מגישה את זה אנשים חושבים שהשקעתי אבל זה הסוד במתכון הזה, זה נראה מושקע ועושה המון רושם אבל בינינו זה כל כך קל להכין.
לא הפעלתי את המיקסר הכל עירבבתי עם כף ואפילו לא הפעלתי את המיקרו או את האש זה עד כדי כך פשוט. אתם לא מאמינים לי ? 🙂 עשיתי סרטון בתמונות שתראו כמה שזה קל.
תבנית 20X30
מרכיבים:
5 כפות גדושות ממרח השחר העולה
180 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
80 ג' סוכר (שליש כוס)
3 ביצים XL
100 ג' קמח (3/4 כוס)
שכבת השמנת:
800 מ"ל שמנת חמוצה (4 גביעים)
60 מ"ל שמנת מתוקה (רבע כוס)
ביצה XL
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית תמצית וניל
40 ג' קמח (2 כפות)
כף ממרח השחר נוספת
הכנות:
1. לערבב את הממרח והשמנת, לטרוף את הביצים והסוכר ולהוסיף לשוקולד, בסוף להוסיף את הקמח, להוציא 3 כפות מהבלילה לקערה ולהשאיר בצד.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות, להעביר את העיסה לתבנית עם נייר אפייה ולאפות כ 15 דקות, הבראוניז מתייצב בחלקו העליון אבל עדיין לא מוכן.
3. שכבת השמנת :
בינתיים לערבב את השמנת, סוכר, ביצה, וניל וקמח, להוציא 3 כפות מהבלילה ולהוסיף לשוקולד שהשארנו בצד ובינתיים לא לגעת. לשפוך את הבלילה הלבנה באופן שווה על שכבת השוקולד, כדאי להתחיל מהצדדים ובסוף להגיע לקראת האמצע.
4. זוכרים את הקערה שהשארנו בצד ? להוסיף כף ממרח השחר ולערבב לבלילה אחידה, להזליף פסים / שורות על שכבת השמנת, לקחת סכין ומעט לערבב רק בשביל הצורות.
*5. להמשיך לאפות עוד כ 45 דקות. העוגה מתייצבת האמצע מעט נע. לקרר לפחות כמה שעות לפני שאוכלים, עוגות גבינה הרבה יותר טעימות למחרת.
כדאי לדעת ש…
נשמר מספר ימים במקרר. 4 ביצים L
גולשים מכינים וממליצים:
היפה בנשים: "תודה!! יצא כל כך מוצלח וטעים.."
שירה : "הכנתי לשבת יצאה מהממת! טעם ממש מיוחד!"