יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים עוגות גבינה עוגות גבינה לשבועות עוגות וקינוחים עוגות ללא הקצפה

בראוניז שוקולד ושמנת

25 מאי 2016
(Visited 24,827 times, 1 visits today)
בראוניז שוקולד ושמנת

בראוניז שוקולד ושמנת

יש מתכונים שמחזירים אותי לילדות, מכירים את הרגע שאתם נותנים ביס וזה מזכיר טעמים מהילדות ?
זה מה שקורה לי שאני אוכלת מהבראוניז הזה. הטעם של השחר מחזיר אותי לימים עברו הרי אני גדלתי על הממרח הזה.
שני טעמים שאני אוהבת לשלב באפייה זה שוקולד וגבינה, הטעם מדהים והמראה אפילו עוד יותר, אני מתלהבת מהקוביות היפות האלה.
כשאני מגישה את זה אנשים חושבים שהשקעתי אבל זה הסוד במתכון הזה, זה נראה מושקע ועושה המון רושם אבל בינינו זה כל כך קל להכין.
לא הפעלתי  את המיקסר הכל עירבבתי עם כף ואפילו לא הפעלתי את המיקרו או את האש זה עד כדי כך פשוט. אתם לא מאמינים לי ? 🙂 עשיתי סרטון בתמונות שתראו כמה שזה קל.

תבנית 20X30

מרכיבים:

5 כפות גדושות ממרח השחר העולה
180 מ"ל  שמנת מתוקה (3/4 כוס)
80 ג' סוכר (שליש כוס)
3 ביצים XL
100 ג' קמח (3/4 כוס)

שכבת השמנת:
800 מ"ל שמנת חמוצה (4 גביעים)
60 מ"ל שמנת מתוקה (רבע כוס)
ביצה XL
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית תמצית וניל
40 ג' קמח (2 כפות)

כף ממרח השחר נוספת

אולי תאהב גם את...♥

  • רולדת כתמים מדהימה

    איזה רולדה משגעת! ממבט ראשון היא נראית מסובכת ומי רוצה להתעסק עם עוגות מסובכות.
    הרולדה הזאת ממש לא קשה להכנה והכתמים האלה יוצאים נהדר והכנתי בדרך שהיא קלה ביותר.
    אני כן ממליצה להשתמש בשקי זילוף זה מאוד מקל על ההכנה של העוגה. אם אני מגזימה לקח לי 20 דקות להכניס את העוגה לתנור באמת לא עוגה קשה ואיזו רולדה יפהפייה יצאה לי.
    בא לכם להרשים את האורחים ? זאת בדיוק העוגה בשביל לעשות רושם ואחרי שחותכים מגלים איזו עוגה מעלפת!
    הטעם נהדר מי לא אוהב וניל ? המראה מדהים שתבינו אביב נשאר איתי במטבח כי הוא התלהב מהשילוב של הצבעים.
    תרוצו להכין. אין בעיה לשמור בהקפאה מספר ימים. לפני שמתחילים להכין כדאי לראות את הסרטון.

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

הכנות:

1. לערבב את הממרח והשמנת, לטרוף את הביצים והסוכר ולהוסיף לשוקולד, בסוף להוסיף את הקמח, להוציא 3 כפות מהבלילה לקערה ולהשאיר בצד.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות, להעביר את העיסה לתבנית עם נייר אפייה ולאפות כ 15 דקות, הבראוניז מתייצב בחלקו העליון אבל עדיין לא מוכן.

3. שכבת השמנת :
בינתיים לערבב את השמנת, סוכר, ביצה, וניל וקמח, להוציא 3 כפות מהבלילה ולהוסיף לשוקולד שהשארנו בצד ובינתיים לא לגעת. לשפוך את הבלילה הלבנה באופן שווה על שכבת השוקולד, כדאי להתחיל מהצדדים ובסוף להגיע לקראת האמצע.

4. זוכרים את הקערה שהשארנו בצד ?  להוסיף כף ממרח השחר ולערבב לבלילה אחידה, להזליף פסים / שורות  על שכבת השמנת, לקחת סכין ומעט לערבב רק בשביל הצורות.

*5. להמשיך לאפות עוד כ 45 דקות. העוגה מתייצבת האמצע מעט נע. לקרר לפחות כמה שעות לפני שאוכלים, עוגות גבינה הרבה יותר טעימות למחרת.

כדאי לדעת ש…
נשמר מספר ימים במקרר. 4 ביצים L

גולשים מכינים וממליצים:

היפה בנשים: "תודה!! יצא כל כך מוצלח וטעים.."

שירה : "הכנתי לשבת יצאה מהממת! טעם ממש מיוחד!"

הרשם
עדכן
94 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות