בראוניז שוקולד ושמנת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בראוניז שוקולד ושמנת

מעולה, אחד דברים הכי טובים שאפשר לאכול. אני אוהבת את שכבת השוקולד שהשוקולד מורגש בה כל כך טוב. מעל יש את השמנת והשילוב בין השניים יוצא מופלא. כיף לתת ביס בקוביות הקטנות האלה תתכוננו להנות.

מרכיבים:

5 כפות גדושות השחר העולה
3/4 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס קמח

שכבת השמנת:
800 מ”ל שמנת חמוצה
שארית השמנת המתוקה
ביצה גדולה
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות קמח

כף ממרח השחר נוספת

הכנות:

1. לערבב את השוקולד והשמנת, לטרוף את הביצים והסוכר ולערבב עם השמנת, בסוף להוסיף את הקמח. להוציא 3 כפות מהבלילה לקערה ולהשאיר בצד.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות, להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולאפות כ 15 דקות, הבראוניז מתייצב אבל עדיין לא מוכן.

3. בינתיים לערבב את השמנת, סוכר, ביצה, וניל וקמח, להוציא 3 כפות מהבלילה ולהוסיף לשוקולד שהשארנו בצד ובינתיים לא לגעת. לשפוך את הבלילה הלבנה באופן שווה על שכבת השוקולד, כדאי להתחיל מהצדדים ובסוף להגיע לקראת האמצע להעזר בכף ולא לשפוך ישירות.

4. זוכרים את הקערה שהשארנו בצד ? לערבב טוב להוסיף כף ממרח השחר ולערבב לבלילה אחידה.
לקחת כפית ולהזליף פסים / שורות  על שכבת השמנת, לקחת סכין ומעט לערבב רק בשביל הצורות.

5. להמשיך לאפות עוד כ 45 דקות. העוגה מתייצבת האמצע מעט נע. לקרר לפחות כמה שעות.

9297 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בראוניז שוקולד ושמנתבראוניז שוקולד ושמנת

גולשים מכינים וממליצים:

היפה בנשים: “תודה!! יצא כל כך מוצלח וטעים..”

שירה : “הכנתי לשבת יצאה מהממת! טעם ממש מיוחד!”

31
תגובות

  הרשם  
עדכן
רעיה

הי ניקי
בעלי לא אוהב את הטעם החמוץ שבשמנת חמוצה אבל מאוד מתחשק לי להכין, האם אפשר להשתמש בסוג אחר של שמנת, למשל שמנת של פעם? (או משהו אחר שאת ממליצה?)
תודה

קרן בת 8'

המראה מגרה (אבל עוד לא טעממתי

טליה

הי ניקי
לכמה תבניות העוגה מספיקה?

חנה ב.ז

ואני ניקי הכנסתי עכשיו את העוגה לתנור, היא הייתה פשוטה להכנה ונראתה יפהפיה כשנכנסה לתנור. ואני עומדת ומתפללת….

מירי

היי יפהפיה
אני בדיוק שותה קפה עם העוגה שהכנתי לשבת.. אני רוצה לומר לך שזו הפעם הראשונה שאני מנסה עוגת גבינה אפויה (לאחר ניסיונות כושלים בעבר) והיא יצאה מאוד טעימה ומיוחדת (לא היה לי בכלל ספק – כמו כל המתכונים שלך)! בעלי שלא אוכל עוגות גבינה אפויות ניסה בכל זאת ומאוד התלהב מהשילוב של הגבינה והשוקולד, עד שויתר על בשרי בסעודה שלישית כדי לאכול מהעוגה במוצאי שבת…
כמובן שגם היא נכנסת לתפריט של שבת (לבקשת הילדים והבעל) 🙂
אנחנו מודים לך על שולחן מגוון ועשיר במשך השבוע ובפרט בארוחות השבת !
תבורכי:)