עוגת שוקולית ליום הולדת
העוגה הזאת מככבת בכל ימי ההולדת של הילדים שלי. מה שכיף בה היא מאוד קלה להכנה היא יוצאת מאוד רכה ומאוד מתאימה לילדים.
הסוד של העוגה הוא שצריך לצקת את הקרם על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
חלק מהקרם נספג בעוגה ומחלחל פנימה והעוגה מקבלת טעם נפלא ועסיס מלאה בקרם שוקולד טעים, היא בדרך כלל הבחירה הראשונה שלי בעוגות לימי הולדת או למסיבות שיש ילדים היא להיט טעים מאוד.
גודל תבנית: 24 / a4
מרכיבים:
4 ביצים L
180 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כוס אבקת שוקולית
240 מ"ל מיץ תפוזים / שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
280 ג' קמח רגיל (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
ציפוי: (אופציה)
150 מ"ל שמנת מתוקה (קצת יותר מחצי כוס)
150 ג' שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד (לא חובה)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות.
2. להקציף ביצים וסוכר כדקה, להוסיף את השמן, וניל, מיץ תפוזים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד. להוסיף את האבקת שוקולית ואת הקמח והאבקת אפייה, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
3. לשמן תבנית ולהעביר את הבלילה, להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה.
4. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה יחד עם השמנת המתוקה, להכניס למיקרו ולהמיס, לערבב עד שהכל אחיד להוסיף את הממרח שוקולד ולערבב עד שהכל אחיד. לצקת על העוגה באופן שווה.
כדאי לדעת ש…
אם משתמשים בתבנית חד פעמית אין צורך לשמן, העוגה נהדרת גם בלי הקרם שוקולד, אם רוצים להכין כדורי שוקולד ממש טובים העוגה הזאת קלאסית לכדורי שוקולד יוצאים כ 30 כדורים.
גולשים מכינים וממליצים:
שיילו : טוב, אז כפי שאת יודעת חגגנו יומולדת לקטנה בשבת על טהרת ניקי ב והכל יצא מוצלח מאוד….
החל מהעוגה הזאת שיצאה פשוט פצצה עם הדף אכיל כבקשתה של הקטנה.
ועד הבורקס בשר, מאפינס בטטה, אורז עם פטריות, עוגת ביסקוויטים וכדורי השוקלד
וכמובן עוד מלא שכבר שכחתי….ליקקו את האצבעות
את מלכה!!!!
תודה רבה:)