עוגת שוקולית ליום הולדת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שוקולית ליום הולדת

עוגת שוקולית ליום הולדת, העוגה הזאת מככבת בכל ימי ההולדת של הילדים שלי. מה שכיף בה היא מאוד קלה להכנה היא יוצאת מאוד רכה ומאוד מתאימה לילדים.
הסוד של העוגה הוא שצריך לצקת את הקרם על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, חלק מהקרם נספג בעוגה ומחלחל פנימה והעוגה מקבלת טעם נפלא ועסיס מלאה בקרם שוקולד טעים, היא בדרך כלל הבחירה הראשונה שלי בעוגות לימי הולדת או למסיבות שיש ילדים, היא להיט טעים מאוד.

גודל תבנית: 24 / a4

מרכיבים:

4 ביצים
200 ג’ סוכר (כוס)
כוס אבקת שוקולית
כוס מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן
280 ג’ קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה

ציפוי: (אופציה)
150 ג’ שמנת מתוקה
150 ג’  שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד (לא חובה)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות.

2. להקציף ביצים וסוכר כשתי דקות, להוסיף את השמן, וניל, מיץ תפוזים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד. להוסיף את האבקת שוקולית ואת הקמח והאבקת אפייה, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

3. לשמן תבנית ולהעביר את הבלילה, להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה.

4. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה יחד עם השמנת המתוקה, להכניס למיקרו ולהמיס, לערבב עד שהכל אחיד להוסיף את הממרח שוקולד ולערבב עד שהכל אחיד. לצקת על העוגה באופן שווה.

כדאי לדעת ש…
אם משתמשים בתבנית חד פעמית אין צורך לשמן, העוגה נהדרת גם בלי הקרם שוקולד, אם רוצים להכין כדורי שוקולד ממש טובים העוגה הזאת קלאסית לכדורי שוקולד יוצאים כ 30 כדורים.

265517 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שוקולית ליום הולדתעוגת שוקולית ליום הולדתעוגת שוקולית ליום הולדת

עוגת שוקולית ליום הולדתעוגת שוקולית ליום הולדת

גולשים מכינים וממליצים:

שיילו : טוב, אז כפי שאת יודעת חגגנו יומולדת לקטנה בשבת על טהרת ניקי ב והכל יצא מוצלח מאוד….
החל מהעוגה הזאת שיצאה פשוט פצצה עם הדף אכיל כבקשתה של הקטנה.
ועד הבורקס בשר, מאפינס בטטה, אורז עם פטריות, עוגת ביסקוויטים וכדורי השוקלד
וכמובן עוד מלא שכבר שכחתי….ליקקו את האצבעות
את מלכה!!!!
תודה רבה:)

1090
תגובות

  הרשם  
עדכן
רויטל

מה אפשר לעשות אם שמתי בלי כוונה שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה

ענתי

העוגה בתנור.מתי לשים סוכריות מעל הקרן
צריכה לתת אותה מחר.תודנ

ענת

היי ניקי כשאת רושמת להקציף ביצים וסוכר 2 דקות. ההאם צריך קודם להתחיל להקציף ביצים במיקסר ועד שיש קצף כמו בועות סבון להוסיף בהדרגה את הסוכר?
או ישר בהתחלה לשים בצים וסוכר ולהקציף על מהירות גבוהה 2 דקות?

דרך אגב אני מקציפה לעיתים ביצים וסוכר אבל 10 דקות עד שמתקבלת תערובת ממש תפוחה.פה אני מבינה שלא צריך יוותר מ 2 דקות.
אשמח להסבר.רוצה להכין ליום הולדת של נכדי. תודה יקירה

נטלי

היי ניקי, האם במקום תמצית וניל שאין לי אפשר לשים סוכר וניל? ואם כן כמה? תודה!

קרן

ניקי יקרה,
הכנתי את העוגה ליומולדת של הבן שלי ויצא פצצה!
כמובן שהארוחה כללה גם את התפוחי אדמה המוקרמים שלך והמקלות לחם… הכל התחסל, ממש ללקק את האצבעות!
אלופה שאת!

1 59 60 61